Примерна схема за захранване - 32

• 88 847
  • 789
  •   1
Отговори
# 75
По-добре да заложиш на други разхлабващи храни, които можеш да даваш спокойно всеки ден Hug

# 76
Стеф, ще ми разясниш ли нещо?
Първо дадох оризова каша 6 дни като стигнахме до 5 ч. л. 7 и 8 ден дадох само сварен картоф. Мисля да дам още 2 дни картофче и после да премина 4 дни на тиква. После още 4 дни пюре от морков добавено в кашата.
После как да продължа??? По колко пъти и какво???
Благодаря   bouquet

# 77
       Здравейте на всички мами, които пишат тук! Ние от около 20 дни се захранваме и много ми е полезна информацията, която чета тук. Започнахме да се захранваме на 4 месеца и 6 дни (тъй като бебо е изцяло на АМ от самото раждане и от информацията, която прочетох реших, че ще е по-добре от 4-я месец да започнем). Започнахме с морков, после картоф, тиква и броколи. Сега мисля да вкарам малко плодове - днес дадох малко ябълка и след това да продължа с круша и банан. Всичко доста се харесва, дори броколите, които се приеха учудващо добре. Много бързо взе да изяжда и по по-големи количества - около 100 мг пюре (всеки ден е различно де, понякога и до 120 сме стигали Embarassed) и незнам това дали е добре. След това, разбира се, пием и мляко, така че да докараме количеството до 180 мл. Може би това количество е малко повече за възрастта ни, но не мога да му откажа Embarassed  Според педиатъра ни на 5 навършени месеца (което е след два дни) трябва да дам оризова каша. Да я дам ли след като въведа ябълката или първо да дам и другите плодове и тогава кашата?!? Честно казано това с кашата малко ме притеснява, тъй като сме малко едрички (8.800 кг/70 см на последната консултацията, като бебо се роди 4.050 кг) да не вземем да наддаваме още повече ?!?
         Извинявам се за дългия пост, дано не съм ви досадила, но няма с кой да ги обсъждам тези неща (само с таткото, ама той се съгласява с всичко и не ми е особено полезен Blush)
         Благодаря ви предварително за коментарите!

# 78
Дали е възможно вместо с оризова каша, ориз да въведа сварен и пасиран като пюре например в комбинация с тиква или броколи  newsm78

# 79
Harigudugal -  по принцип, като си започнала със зеленчуци, добре е да изкараш един месец, давайки само тях, като изреждаш основните и позволените за възрастта, ако са и сезонни, още по-добре. Ако даваш всеки зеленчук по 4-5 дни, за 1 месец ще изредиш около 5 зеленчука, и като започне 2-ри месец от захранването ви, можеш да преминеш към кашите, и плодовете - да въвеждаш плодове чрез кашите, имам предвид. Ти си започнала вече плодовете, така че можеш да започнеш с кашите. Не се притеснявай за калоричността им, това е глупав мит. Нека се храни детето колкото си има нужда.
Оризът сам по себе си не е важен в случая, важно е с какво ще продължиш - дали с каша или със зеленчук някакъв. Според мен, давай още малко зеленчуци и някой плод, и като минат десетина дни, започни с кашите. Ако сега направиш варен ориз със зеленчуци, после първата ви каша нека пак бъде оризова - тя се счита за най-лека, не гледай че пак е от ориз, въпросът е, че е друг вид храна (каша).
Малко объркано обясних, ако не ми се разбрала, ще се опитам пак Blush

Мире - или избираш да започнеш с каши, или със зеленчуци. Избери си и тогава ще ти пиша как да процедираш Hug

# 80
  • София
Момичета, има ли някоя от вас, която като мен дава каша с шише? Просто това ядене с лъжица не ни се получава и това е то...

# 81
Само с кашата ли има проблем, или просто първо с каша сте започнали и си установила, че не ви се получава храненето с лъжичка? Сигурна ли си, че детето има всички (или почти всички) признаци за готовност за захранване?
Първо бих ти предложила да смениш различни лъжички.
Давай пример на детето, като му показваш как се храниш сама ти (или друг около теб) с лъжица.
Все в някой момент ще прояви интерес към това съоръжение, не се отчайвай Simple Smile

# 82
  • София
С каша и пюре се пробваме от две седмици насам, смених две лъжички и сега яде с една по-извита, като му я подавам настрани, защото само така става при него. Според мен проблемът му е в липса на интерес към храната различна от кърма. Хапне малко и започва да прави бррр и да плюе, а остава гладен и нервен. А иначе отдавна има признаци, че е готов на захранване.

# 83
Ако искаш, можеш да пробваш педагогическо захранване - често това е решението при дечица,които отказват лъжичка (а и по други причини). Има една тема в Кърмаческия подфорум - бейби лед уийнинг - погледни я, може да ти е о тполза. И все пак, можеш да пробваш още известно време с лъжичката, има шанс Hug

# 84
Мерси, Стеф  bouquet И аз горе-долу така ги виждах нещата, но за по-сигурно реших да се допитам до форума Simple Smile Ще вкарам тогава още един или два зеленчука - ябълката така или иначе я давам между сутришните хранения окло 30 - 40 мл. (досега само два пъти де Wink) и после с каши и плодове, че нашата ламя (пу да не му е уроки), но имам чувството, че ще изяде света  Laughing

# 85
Здравейте Hug

Страхотна тема, изключително полезна  bouquet

Имам питанка, предстои ни захранване, решила съм да е с каша, защото бебо има проблемно стомахче и повръща. Той е изцяло на АМ, Фризовом/Фризолак - 2/1.  Чудя се, мога ли да започна с кашата на Нестле - Ориз и рожкови ХА, тъй като Фризовома съдържа клей от рожкови, или да взема първо чист ориз?

# 86
Което и от двете да избереш, мисля, че няма особено значение. Само провери дали рожковите са безглутеново нещо (не знам, признавам си). И виж дали е млечна или безмлечна - трябва ти безмлечна.

# 87
Благодаря, .:.Stef.:.   Hug bouquet

Да, кашата е без глутен, безмлечна. Аз взех нея точно защото другата оризова в магазина беше пак Нестле, но млечна. Значи ще си караме с тази Peace

# 88
  • Русе
Здравейте мами! Ние след 3 дни ставаме на 10, захранваме се от 6 месечна възраст, имахме периоди на интерес към храната, после ни почнаха зъбчета и интереса намаля, после пак се върна. През цялото време сме на кърма, но през месеците щом прибавях хранене с твърда храна отказваше сучене, и малко да беше не искаше да суче. Така от един месец останахме само с сукане вечер преди лягане имаме дни когана не се събужда или пък се събужда по веднъж, но не за да яде...ами ей така да се видим. Снощи и вечерното сукане отказа  Sad междувременно от шише до преди 2 седмици и вода отказваше. Сега пие по малко. Но сок, мляко, чай категорично отказва - дръпва един два пъти и си обръща главичката. Прием на замръзена кърма каквато ползвам имаме само следобяд със кашата околок 160 180мл. Чудя се не е ли безкрайно малко това и как да го накарам да пие повече? newsm78  Ако на някой му се е случвало нещо подобно и е излязъл от ситуацията моля да сподели, че направо съм отчаяна  Sad

# 89
По принцип може да не е малко и да не е проблем,  всеки има различни нужди ти предлагай и ще се настроите.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт