Примерна схема за захранване - 32

• 88 863
  • 789
  •   1
Отговори
# 90
Ми6енце, не знам дали прочете отговара ми на предишната страница и как аз и моето бебе се справихме с "безинтереса" към сукането.
Ако искаш да възвърнеш бебето на гърдата пак ти предлагам да прочетеш за "стачката" на кърмачето
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1971
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124928.0
А също можеш да потърсиш помощ от консултант по кърмене, за да помислите заедно къде може да е първопричината за намаленото сучене, заповядай
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=8.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=205725.420
Дано съм от полза!

# 91
  • Русе
Биренка благодаря ти! Чела съм доста за тая стачка преди! Точно от теб разбрах и за нея... тогава проблема беше в позата - почнахме хранене, само когато съм права, после се оправи. След това пък почна да яде само от едната гърда - пак позата беше проблем и пак го оправихме. Сега не е това обаче, мисля си че проблема е в твърдата храна... но пък пробвах и да го заменя с кърма, но не засуква, хапе ме. Има 6 много остри зъбчета. Днес реших да му дам по-рано каша и по-малко да го видим. Май пропуснах да кажа, че до сега сучеше само в полу заспало положение. Буден само хапе, колкото и да е гладен... Ще пиша утре дали съм имала успех.... силно се надявам да сукне поне мъничко!

# 92
Здравейте мами бихте ли ми препоръчали с кое е по-добре да се готви яденето на дете(моето е на 1г и половина)с праз сега вече има доста на пазара , с лук-стар или с пресен лук.

# 93
Въпрос на наличност и вкусови предпочитания е с какво ще готвиш Simple Smile
Но, понеже в момента има праз, пресен - аз лично предпочитам него, дори си замразявам за да имам и зимата.

# 94
Аз също в момента им давам само праз, който е леко сладък на вкус. Децата го харесват.

# 95
Нещо забуксувахме със захранването, моля, дайте съвет с какво да продължим след сиренето? (Захранила съм с повечето зеленчуци, някои плодове, глутен, месата, освен агнешко, масло и сирене, готвех се за кашкавал, но се оказа рано...)

# 96
Az i ti Извара, кисело мляко? С извара и плод става страхотен десерт!  Peace

# 97
Мога ли да давам маслини на малката годинка и половина е ситрин така жално ги гледа ако трябва предната вечер ще ги сложа във вода да се пообесолят малко.

# 98
Мисля че може, обезсолени и без костилките на парченца.

# 99
Въведох ориз, тиква, картоф, морков, тиквичка в този ред. Да въведа ли и някой плод, за да има вече 2 хранения на ден с твърда храна? Изяжда около 1/2 бурканче на ядене.

# 100
Въведох ориз, тиква, картоф, морков, тиквичка в този ред. Да въведа ли и някой плод, за да има вече 2 хранения на ден с твърда храна? Изяжда около 1/2 бурканче на ядене.
може да въведеш банан намачкан или круша.но за 2 хранения е много рано моята имаше едно замеснето с каша чак на 8 месеца а на 10 месеца 2 хранения сутрин и след обед чак май на 11 месеца имахме и обяд изместен но всеки решава.
аз искам да питам каква е разликата на пудинг и плодово нешесте никога не съм правила пудинг и се чудя дали на малката да не направя с мляко има на Др.Йоткер ванилия , тя много обича плодово нешесте с мляко за десерт , но за разнообразие мисля да пробвам пудинг какво ще кажете.

# 101
tweety_misheto прочети състава на пудинга, ако те устройва давай.

# 102
Имам домашни круши - екологично чисти и се чудя как да ги запазя за по-дълго за да правя пюренца от тях. Намерих една информация, че крушите се обелват, бланшират за 2-3 минути и след това се замразяват с 35% захарен сироп, ама хич не ми се иска да ги озахаросвам. Дали да ги  замразя цели във фризера или да направя пюре и него да замразя  newsm78 или пък само да ги бланширам леко и така да ги замразя  newsm78

# 103
Аз бих ги нарязала на кубчета, после замразяваш в пликчета.

# 104

Harigudugal, ако веднъж бланшираш крушите, после ги замразиш и след това отново ги вариш преди да ги дадеш на бебето, почти всичките им хранителни свойства ще изчезнат.. най-щадящо е, както те е посъветвала и стеф, просто да ги замразиш нарязани на малки парченца!
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт