Примерна схема за захранване - 32

• 88 843
  • 789
  •   1
Отговори
# 60
  • Русе
Момичета по колко мляко на ден трябва да хапва 9 месечно бебе? Моят юнак суче само вечер преди лягане - той си знае по колко, през нощта преди цокаше редовно щом се събуди. От една седмица се буди, но отказва да цока, сутрин също предпочита попара, но не и мляко - а мляко от шише изобщо не пие - снощи пък като заспа в 22:30 чак в 8:30 тая сутрин се събуди и не иска да цока - гладен е, а не иска. Попарата си яде, но мляко не иска. Притесняваме не му ли е малко това  newsm78 Как да процедирам, ако е малко  newsm78 Иначе пюрета и каши вече си хапва.

# 61
По принцип, до 1годинка млечния дневен прием е мин. 500мл. (за вашата възраст конкретно), като това включва кърма, АМ, млечни продукти, дори и млечните каши (които са с АМ).

# 62
  • Русе
Stef, благодаря ти - силно се надявам да достигаме 500мл Sad следобед му приготвям кашата със 180 200мл кърма, но вечер колко изсуква той си знае... newsm78 сиренцето е малко в кашичката сутрин... дано поне сме близо до тия 500 мл.

# 63
mi6entse, а пробвала ли си да сменяте позите например, да промените нещо в ритуала по кърменето? Измествам темата, за което се извинявам, но ако си решила да кърмиш прегледай темите в Кърмаческия, прочети за кърмаческата стачка.
Ние имахме такъв период точно на осем-деввет-месечна възраст. Това, което го върна на гърдата беше промяна на позата. Преди това сучеше, ако сме легнали и двамата.  По време на стачката го държах в ръцете си, аз права, разхождам се, понякога му давах да се занимава с нещо отзад - например заставам с гръб към гардероба, а той си играе с дръжката на вратата. Много му беше интересно да се види и в огледало, пак  в същата тази поза.
Бях останала без гръб, без кръст, без ръце. Продължи сигурно десетина дни това чудо. Но успях да си го върна на гърдата. Ако не си решила да отбиваш си струва усилията!  Hug

Пак се извинявам, че съм извън темата!

# 64
Здравейте, аз пак с въпрос, чудя се на тази възраст дали е добре да се слага сол в зеленчуково/месното пюре? До сега никога не съм слагала.

# 65
По принцип, организмът има нужда от някакви количества сол, въпросът е да са в норма, а не повече. Можеш да овкусяваш лекичко, но наистина - бебешката храна не бива да прилича на  манджите за големи, когато става въпрос за сол Simple Smile

# 66
Здравейте, аз имам бебче, което кара 4-тия месец и мисля че след месец, два и ние ще започнем захранването. Записвам се да следя темата, опитах се да изчета и старите и стигнах до извода че захранването не е никак лесна работа, както си мислех преди Simple Smile

Успех на всички с този процес   bouquet

# 67
  • Пловдив
Мога ли да слагам по малко кокосово масло в закуската на беб?  newsm78 Сутрин закусва каша от някакво пълнозърнесто брашно с ябълки и банан, малко канела и от скоро слагам ръся и пшеничен зародиш или овесени трици, това дали е добре за него  newsm78

# 68
На колко голямо дете може да се предложи халва? Годинка и месец малко ли е? Ако мога да му дам, на коя фирма трябва да е, за да е въможно най-натурален продукт?
Благодаря предварително!

# 69
С халвата не съм запозната, съжалявам, не мога да помогна...Струва ми се че за над годинка е ок да се предлага, но не знам кой е перфектният състав на халвата...

За кокосовото масло - също след годинката бих го предложила. Пшеничен зародиш и трици - не.

Hug

# 70
Вече повече от седмица и моето сукалче похапва не само мляко  Grinning
6 дни и давах оризова каша, 2 дни сварен домашен картоф на малки парченца, утре пак. Харесва и. Имам домашна тиква, мисля да продължа с нея, за да не се развали, докато и дойде ред.
Имате ли идея кога може да се даде кестен?

# 71
Мира, радвам се да те видя най-сетне и тук Hug
За кестена нямам никаква представа дали може да се дава.
Ако позволиш само една вметка да направя относно това, което си писала - явно от кратко време се захранвате, т.е започнала си със зеленчуците, или с кашите? Което и да избереш - караш с него по около месец, за което време изреждаш по-основните и позволени за възрастта храни (от кашите - оризова, пълнозърнест ориз, елда, киноа, по-късно са глутеновите каши. от зеленчуците - за 1 месец можеш да минеш поне 4-5). Мисълта ми е, ако нямаш конкретно избрана схема, която да следваш, добре е да имаш предвид това.
 Hug

# 72
  • Пловдив
Stef, защо не е хубаво пшеничен зародиш?  newsm78 Четох в една книга, че уж било хубаво да им се слага по малко трици или зародиш , за да свикват с вкуса..Триците не съм дала още, но му слагам по малко пшеничен зародиш ( от този сухия в пакетчета).

# 73
Триците са силно пречистваща храна за черата, действат буквално като метла - и за добрите, и за лошите бактерии, като цяло за флората и фауната на целия тракт Laughing
Пшеничен зародиш - нямам конкретна информация, но май е по-малкото зло от двете.
По принцип, не виждам с каква цел могат да се дават на малко детенце, виж, за възрастен да, обикновено имаме нужда от пречистване. При бебетата и малките деца, възпитавани в стила на здравословното хранене, е достатъчно да се поддържа асортимент от пълнозърнести храни (просо, елда, киноа, амарант, ръж, ечемик, овес, различни брашна - ръжено, от камут, от елда и т.н.).
 Hug

# 74
  • Пловдив
Триците са силно пречистваща храна за черата, действат буквално като метла - и за добрите, и за лошите бактерии, като цяло за флората и фауната на целия тракт Laughing
Пшеничен зародиш - нямам конкретна информация, но май е по-малкото зло от двете.
По принцип, не виждам с каква цел могат да се дават на малко детенце, виж, за възрастен да, обикновено имаме нужда от пречистване. При бебетата и малките деца, възпитавани в стила на здравословното хранене, е достатъчно да се поддържа асортимент от пълнозърнести храни (просо, елда, киноа, амарант, ръж, ечемик, овес, различни брашна - ръжено, от камут, от елда и т.н.).
 Hug

Стеф, мерси за инфото  Hug Ами на пшеничния зародиш пише, че съдържа много вит. Е и омега мастни киселини , но няма да го давам повече, ще изчакам да порасне още малко. Иначе забелязах, че от както му го слагам в закуската и ака по два пъти на ден, а иначе преди акаше по веднъж, дори на 2-3 дена веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт