Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога е подходящото време за въвеждане на картофи в диетата на бебето?
Как да приготвя картофено пюре за бебе?
Кога е подходящото време за въвеждане на глутен и месо в диетата на бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога е подходящото време за въвеждане на картофи в диетата на бебето?
-
Как да приготвя картофено пюре за бебе?
-
Кога е подходящото време за въвеждане на глутен и месо в диетата на бебето?
-
Как да приготвя каша от ръжено брашно за бебе?
-
Как да бланширам и съхранявам броколи за зимата?
За сведение, и двете ми деца започнаха да хапват малко повече от 1-2 лъжички дневно храна, различна от кърма, около 1 год и 2-3 месечна възраст.
На тази възраст няма какви други зеленчуци да предложиш, дъщеря ми също до около 8м. ядеше 3-4 зеленчука. Не се притеснявай за разнообразието, не е чак толкова необходимо, до 1г. най-важна е кърмата. 100гр. не са никак малко, може да се наяжда и за това да не иска кърма. Дъщеря ми и сега (1г. и 4м.) понякога не изяжда повече от 100гр. Остави детето да яде колкото иска, не гледай грамажи.
От друга страна, храносмилателната система на бебето също тепърва се развива и не виждам нищо лошо да се дават едни и същи зеленчуци, които се приемат добре, било то и по-продължително време. 

. А този йогурт? Много странно ми стана вчера като реших да прочета етикета на "Овко" синя слива...пише че има захар
Та нали не е препоръчително да се дава на деца под 1 годинка?
Специално за синята слива май повечето имат, явно защото е по-кисела, аз намерих само на Ганчев без захар - слива с ябълка.
купих на безмлечната каша на Нестле,и като се прибрахме вав вкъщи прочетох че има захар в нея,купих друга каша тази на Хипп.Въпросът ми е мога ли да и дам от оризовата каша на Нестле,след като свърши тази на Хипп,или да не я давам заради захарта.