Британците, британците! - Насън или наявЕ, с брит да си е най-добре! 28

• 19 050
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
  • в сърцето на един мъж...
Мда, с Уилям Завоевателя Mr. Green Най-жестокия им крал Joy
Ване Joy Joy Joy

# 601
Бравос на тях, ма не е масово, това имах предвид. Gaelic, нъл? Те и ирландците донякъде са го съхранили келтския си език, ама то е за парлама... Кофти, на мен ми харесва как звучат. Виж, за табелки не знаех, че има и в Шотландия, тез ми ти националисти.  Mr. Green

# 602
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не ги смесваме, но теорията, че са еднакви и за какво тогава се бият, куца силно. Не са еднакви и никога няма да бъдат. И добър колонизатор няма, англичаните като колонизатор виж докъде докараха Африка. Точно внесената култура е пагубна за местното население, всички нови континенти са страдали от това.

Точно тоз, Пуци, изумена бях, че доста хора го говорят, и се гордеят с него, включително младите. Табелки мисля съм снимала, някои селища имаха само техни си имена, а те са различни от официалните, пообърквали сме се. Въобще голяма част от Шотландия е като застинала във времето, с тези рибарски селища, диви овце и диви хора. Възхитителна страна...

# 603
  • София
Никой не е казал, че са еднакви и да смесвате ги.
И да - няма добър колонизатор, но има такъв, който се учи и развива на местна почва и такъв, който директно избива. Тука с колонизациите ме засягаш по много тънка струна, защото етнологията е измислена именно от британците, именно чрез колонизацията, именно, за да може по - елегантно да владеят новозавладените територии.

Цитат
Точно внесената култура е пагубна за местното население, всички нови континенти са страдали от това.

Това е така, но няма как да бъде избегнато в един развиващ се свят.
Важен е методът, по който е постигнато владението.

Другото, което е много важно - пак да повторя за историческите периоди колонизацията след ВГО и този през 18-19 век са две коренно различни неща.

Африка хич не я намесвай, защото там случая е друг.

# 604
Въобще голяма част от Шотландия е като застинала във времето, с тези рибарски селища, диви овце и диви хора. Възхитителна страна...

Аха, снощи Франки Бойл си правеше майтапи по тоя повод.  Mr. Green

# 605
Кажи, Пуц, или пусни мат'рял да се посмеем Wink

Ване, няма да стигнем до съгласие по темата, за мен колонизацията е основната причина, поради която не харесвам англичаните. Никаква елегантност не намирам нито в техния метод, нито в който и да било друг.

# 606
Хм, като не ги харесваш, що пишеш за тях и ги плюеш Mr. Green

# 607
  • София
Това, че нама да постигнем консенсус ми е ясно, защото дискутираме на различни нива, а аз съм принципно англофил от малка.

Редно е да се върнем към мъжовете!

# 608
Хм, като не ги харесваш, що пишеш за тях и ги плюеш Mr. Green
Охх, Гея, сега да не пиша за английските актьори, щом не харесвам английската политика ли? Пък и британци не са само англичаните.
И къде си ме видяла да плюя, моля?

# 609
Плюя=заплювам Peace

Ух, Ване, хубави мъже Heart Eyes Ти видя ли какво ти писах за втората серия или се загуби в колониалния спор?

# 610
хахаха, това не ми беше хрумнало Mr. Green

Последно изяснение, аз и гаджетата от турските сериали харесвам, ама не ми е хубаво, че 500 години са ни владели Laughing. А колонизацията си е робство с по-красиво име Tired

# 611
  • София
Видях и ти писах, че съм го открила някъде из колониалния спор  hahaha

Забравих да пусна този  Heart Eyes Не, че е много красив, но ролите... ролите...

:. А колонизацията си е робство с по-красиво име Tired

Джо, спри се преди да изречеш някоя по - голяма глупост щото съм водила дебат за термина робство и в научна обстановка!  Hug

# 612
Не споря научно, и не ме вълнуват научни дебати. Нито ти, нито дебатните ти партньори, нито аз сме живели колонизирани или поробени, така че надали знаем колко различно е Tired. На мен отстрани, ненаучно, разликите ми се губят.

# 613
  • КиТ
Въх верно много задълбахте Crazy да се включа към Ването с разкрасяване на темата Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 614
Ауу, Плами, коя е първата красавица Heart Eyes?

Общи условия

Активация на акаунт