Отговори
# 570
Лори, Аделини липсвате разбира се, тъкмо щях да питам къде се изгуби пак Лорка,радвам се че сте си поотпочинали мъничко Peace
То и аз сигурно ви липсвам Laughing,ама мома Борянка ми ангажира цялото време, а и батко й третокласника  не иска да ходи на занималня(то не че е за ходене там) и купона е пълен ooooh!
Голям зор ми е и за секунда не ми дава да я оставя,дори сега уж заспала пак се размрънка че мръднах от нея и  баща й застъпи на пост Crazy
Днес цял ден се правих на готвачка на бебешки манджии и познайте... ,не се одобриха Tired,ама е яла другите си нещица.
Готвих попара,но я предложих след млякото й, и явно се беше понаяла, а тя с малко се наяжда Mr. Green
За обяд правих дом. пюре със картоф, тиквичка,лук,морковче,малко фиде, 1 лъжица царевично олио и магданоз и четвърт жълтък и пак нцц Crossing Arms, за следобяда грис със дом. приготвено пюре от ябълки и круши и пак нц Crazy
Та така ....
Толкова много поводи съм изпуснала,но ще ме прощавате,но май все повече няма да бъда редовна,за което се моля да ме извините Embarassed Praynig
Бенджи,направо ми се дорева като прочетох какво сте преживели, толкова кофти спомени предизвика в мен за престоя ни по болниците и часовете рев на милата ми Борянка в опитите си да й намерят венички....
Дано никое детенце и мама повече да не се налага да стъпват в болница Praynig
Дива, дано  всичко при Марти да е наред Praynig
А както гледам май е практика да се държат децата по полянки, днес група мами така сладко ги бяха наредили на една полянка  Confused

Снежи, браво на теб мила  bouquet

# 571
Лека нощ ,че дребосъчка пак ревна, ох тия зъби,измъчиха ни дечицата Confused

# 572
  • У дома... някъде
И аз напоследък си мисля,че не обръщам много внимание на децата си,а за мъжа ми да не говорим. Mr. Green
Днес подобаващо се разходихме целия следобяд и купихме най-сетне маратонки за дребуса.С тях мисля да прохожда,каката съм я гледала по учебник,като купих обувки на Колев и Колев и за няма месец и половина бяха скъсани и разлепени. StopА в момента струват при нас 27лв,е тоя път "ша ма "извиняват..... Mr. GreenКупих и биба на Нуби с гелче за чесане на венците.Хареса я.
Нашето разчетено меню е следното

6-6.30 часа-АМ с 2 бисквитки
9-9.30-попара,плодово пюре,плодова каша или намачкан банан
12-12.30-зеленчуково пюре със сирене и  рядко жълтък(сега го въведох) или месно пюре
16-16.30-нишесте,плодово пюре,каша,кисел или грис
19.30-20.30-АМ с 2 бисквитки
Снежи,колажа е много сполучлив!Браво за труда и старанието! Hug

# 573
Като ви чета ми прави впечатление ,че бебоците на всички ви са вече много пъргави а Марти в проходилката само виси,пълзи като се набира по одеалото а пък в кошарата ми е "инвалид" и грам не мърда там.
Вие вече говорите за обувчици а аз като го гледам малчо май последен ще се учи да ходи. Mr. Green

# 574
Аз да кажа, че съм тъжна  Sad Днес следобяд стана ясно какво му е на бебо. Изведнъж от нищото текнаха едни сополи, почна да кашля и вдигна температура Cry Изстреляхме се при педи и си тръгнахме с рецепта за 100 неща, но слава Богу без антибиотик.
Температурата не я свали с панадол, чакам да се събуди да му дам пак. А иначе е ужасно да го слушам как се мъчи със сополите, дърпах с помпата каквото мога, но той нови произвежда Confused
Та така, вирус сме лепнали. Софи, притеснено ми е за вас, дано не сте прихванали Praynig
Педи каза, че заради зъбите сега много им намалява имунитета #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ще помоля за палчета Praynig

# 575
Монката да се оправя бързо  Hug
А Дива, изведнъж ще тръгне и няма спиране-сега си почивай  Hug
режимчето ни е 5 хранения
5-6-240мл АМ
10-каша с АМ и 1/3 зеленчуково пюре вътре и извара.
14.30-130мл зел. пюре вътре със сирене или жълтък /въведохме го/ или месно пюре. десерт 40мл йогурт
18-каша или грис или кисел - всичко с АМ и пл. пюре
21.30-22-240мл АМ
вода, чай де, около 300мл
през останалото време хапва обикновенни бисквити и пие сок  Blush
Бобо се изправя прав и в кошарата-хваща се за повивалника. От утре сваляме нивото.
Не може обаче сам да сяда. Вече седи стабилно без да се подпира с ръчички.
Не казва и съгласни, което лекинко ме притеснява-има ли други бебчета, които не казват съгласните? Още от време на време си стяга и юмруците  Confused

лекинка и мекинка
ей го на какво прави маймуна -как ходи, руши и естествено рупа бисквити  hahaha

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 00:04 от loryn

# 576
  • Варна, морето, сините вълни...
Ех какви режими си имате без нощтни хранения  Tired
Много искам да спираме с тях, но не знам как  Не мога да го слушам как се дере.

Пробвала съм за 5мин. Давам вода, биба, шшш и клатя в леглото - още по голям рев. Вземам гушкам, разнасям на ръце полузаспал ръмжи, ако го слож Confused в леглото се буди. Понякога спи на цицата и като се отскубна и пак  започва зверски рев. Обаче и аз съм упорита и си ставам постоянно да го пренасям в леглото му като заспи.  
На моята приятелка момиченцето е на 1г. и 7м. и само вика "нани" и през деня си суче и през ноща, не искам да сме така  Sad

Иначе режима е:

5- 6ч. -кърма
9-10ч. -каша,кисел (и 2те + плод понякога) около 150гр.
13-14ч. - зел. пюре с жълтък ~ местно пюре 100-120гр.
17:30ч. -каша, кисел (и 2те + плод понякога) около 150гр.
20:00ч. -кърма (за приспиване)
От 3 дена се приспиваме по рано (преди в 21ч) понеже вече взе да се стъмва по рано, а той така или иначе все си става в 7 и в 8:30 спи до 10ч.
1-2ч. -кърма

Кога спят вашите бебоци, ние спим по 3 пъти.

И Лори липсвахте, Ади също  Hug аз може да не пиша редовно, но ви чета Peace

ПП: сега видях бобчето ще го изпапкам. Как си хапва бисквитка  Crazy Междодругото и ние много обичаме да "ходим". Ами че то аз съм проходила на 9м. така че кво ме чакааа Crazy

Ааа и за друго ме подсети Лори Blush
Казва от 2 дена  та-та, дя-дя или да-да (не се разбира много) и на-на (ня-ня) от днес. Като бяхме в Русе каза нещо като ба-ба, нооооо съм убедена 1е изобщо не знае какво е това което казва (всмисъл не е умилено) И въпреки всичко много му се кефя  Heart Eyes

Мони адаша да се оправя бързо Naughty
Айде оствям ви споко лека нощ Hug

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 22:59 от mimi_jobnoto

# 577
Браво супер е колажа  Peace

Лори както го описваш са едно кам едно същите неща правим и ние Party

Отивам да лягам,съм Crazy

Всички болни да се оправят бързо Praynig Hug

ЛЕКА!

# 578
Менюто на Марти беше:
7ч.-мляко
10ч.-попара или кисел или каша(редувам ги)
13ч.-месно/зеленчуково пюре и полвин жълтък през ден
16ч.-плодово пюре или грис
17ч.-мляко

А сега с диетата е така:

7ч.-мляко
10ч.-попара
13ч.-месно пюре
16ч.-каша
17ч.-мляко

# 579
Лори страшен Боби  Party А този оранжевия суитчер си го пазете да не изчезне, ако ви срещна някъде Crazy

Монаки не се опитва да ходи, виси много прав в кошарата, даже се държи само с 1 ръка Crazy Седи и сяда сам, но забрави да лази Thinking
Миме ще се научи да спи и да не суче по нощите. Аз само това си повтарям Rolling Eyes Нали и ние сме на това дередже...
Ние нали се влачим със захранването, та режимът ни е:
9-кърма
12-пюре-зелечуково или месно
3-кърма
6-плодово пюре или каша
10-кърма и после тъмна Индия...уж гледах само веднъж към 5-6 да се кърмим, ама напоследък с това неспане пак стана мазало и не знам колко суче през нощта.
Тепърва желтък, сирене, глутен,  Crazy

# 580
А да ви питам как качвате снимки в постовете си,че малко си падам "индианче". Mr. Green

# 581
Привет! Много гот така като си ви изчитам на един дъх с кафето , докато малкият въш спинка!
Днес направихме една 3-часова разходка и срещнах цели 3 пешеходеца  Crazy Вярно , че и времето е кофти и ветровито , но чак пък толкова- явно ще се наложи да си взимам книжка по-скоро отколкото ми се искаше ...
Режим- не мога да го нарека режим. Хапва като му се хапва . Главно АМ и каши и пюрета( зеленчукови и от месо) Между другото вчера му дадох голямо бурканче на Гербер с пиле и зеленчуци и се изненадох като видях , че част от зеленчуците бяха на доста големи парченца. След седмица , две ще му предложа и нещо с глутен, но млека и жълтък не смятам да вкарвам скоро. Попара и сирене и КМ няма да муцка за жалост.
Обувки- само буйки , след като започне да се изправя без да се придържа ще се огледам за маратонки.
Сън- по два пъти през деня , но засега след преместването си дремва по-различно време.
Изправя се сам, пада си на дупето, сяда си сам , пълзи си, катери се, пъха се под маси, дразни се като не го оставя да си прави каквото си иска - резултат- мама и тати утре отиват да купят

Колажът е страхотен! Много усмивки и сладки бебоци!

# 582
Добро утро!

# 583
Добро утро!
Ние тази нощ може да се каже, че спахме, предвид сополите - явно посвикна. С две будения прекарахме този път нощта. Сега пак заспа, та за дремките през деня - ние задължително спич 3 пъти през деня. Първия след сутрешното АМ - кога веднага, кога, както днес направи - към 8 ч. Този сън може да продължи 30 мин, 1 час или 1,30ч. После спи преди обеда, като повечето пъти сме навън и в количката си откарва 1ч-1,30ч. Следобяда заспива към 14,30-15ч до 16,30-17ч. и това е за през деня - събират му се 3-4 часа сън Simple Smile.
Мими, то и нашите венци не се белееха, пък зъби излязоха, така че това неспане може да си е от зъби, като нищо.
Честита месечинка на Атанас - мама да почерпи днес newsm51!
Лори, не отхапва ли големи парчета от бисквитката, моя с взимането в ръка и вече е отхапал парче и аз почвам да му го вадя от устата. Затова ме е страх да му я давам. А с каката явно не ме е било страх, щото съм и давала newsm78. Да се не начуди човек!

# 584
  • Русе/Germany
Добро утро!
Искам да се извиня на Светлето че така съм ги пропуснала. Светле вече и усмивката на Дани е добавена. Наистина много съжалявам че така стана но го правих по нощите (Стани може да подтвърди)!
Боби си е със сополи още от зъбките и ги трепем с Мукоплант на Д-р Тайс но нещо май няма ефект.
Надявам се скоро да се разкарат че поне да спинка спокойно няколко часа.
Много се радвам че ви е харесал колажа. Но то с толкова много сладки усмивки няма как да е Heart Eyes
Аз обикалям да търся шапка за Боби и не мога да си харесам, всички са едно бебешки а аз искам гъзарска. Crossing Arms
А да ви споделя, свърши ми праха за пране Бочко течен и пуснах дрехите със Сано, е ще трябва пак да ги пера с Бочко понеже петната от хапването ни си стоят по дрехите ooooh!
Аз имам малко проблеми с нощното хранене и съм в големи чуденки какво да правя но няма да ви занимавам. В скайп достатъчно ги занимавах Tired

А да попитам за космонафтите, аз не мога да си представя как Боби ще стои в такова нещо и май ще търся с отделни части или и аз не знам. То тук при нас каквато е зима чак не знам и за кухня как ще ходим всеки ден.
Лори, не знам дали има някаква зависимост в това дали казва съгласните newsm78 когато ти прочетох поста тогава се заслушах. Боби казва някой съгласни но не знам дали всички, но прави много странни комбинации от букви Mr. Green
Пълзене, все още не го е открил с точност как става.
Изправяне, не го умее
Сядане, сам все още не успвява. Само веднъж седна сам и то за беля, когато щеше да падне от леглото си. Иначе се мъчи да се изправи до седнало положение на коремна преса Mr. Green уж му показвам как става номера но той не иска да ме послуша и упорито си се мъчи на коремна преса Thinking
Бягам че се чува едно грачене Crazy
Честито на всички месечинки. Да бъдат здравички и палавички Party Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт