БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 123
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Michael@ щом детето ти наддава добре и се чувства добре значи едва ли тази вечеря е трудносмилаема за него. Неслучайно захранването започва със зеленчуци например, ако бяха толкова трудносмилаеми едва ли щяха да се дават като първа храна. От многото неща, които прочетох около захранването на детето и липсата на единно мнение дори по 1 въпрос, както и факта, че се говорят едни неща, а след известно време - коренно различни, стигнах до извода, че цялата тази работа със захранването е силно преекспонирана. Достатъчно е да се спазват основни правила и да се въвеждат постепенно храните. Не се притеснявай и не се ядосвай, само себе си натоварваш с това, никой друг!  bouquet

# 31
  • София
Добавям сирене, защото се боя, че млечните за деня не са му достатъчни.

Сирене, масло и АМ нямат място заедно  Wink

Michael@, ти повече питаш и се притесняваш, отколкото да реагираш адекватно  Simple Smile

Блонди, би ли обяснила защо смяташ така- за първото.

И, моля те, наистина, преценката относно адекватността на грижите за детето на всяка майка да запазиш за себе си. Постът ти не е особено полезен в този си вид.

# 32
Момичета,искам и аз да Ви попитам за храненето на моето дете.По принцип това което съм чела за режима за след годинка е да се спре сутрешното мляко и да се включи постна манджа за вечеря.Синът ми пие млякото в 7ч.и вечер в 22ч.За да включа вечеря към 20ч.примерно,трябва да закусва в 8,30-9,00ч.,но той няма намерение да се откаже от сутрешното си мляко.Затова му давам 150гр. като се събуди и след 2ч.закуската,но не знам дали е правилно,не му ли се събират много хранения?

Това за спиране на сутрешното мляко не е така.
Млякото е в закуската на децата до много късна възраст.

За вечерята - могат да се предлага зеленчуково пюре+сирене и после мляко.

# 33
Иве, отказва ми да пие мляко от 2 месеца. Понякога пие по 60-70 мл на малки глътки. Допускам, че го дразнят венците, защото още не са пробили всички предни зъби. Сутрин е на каша с преходно мляко, вечер на въпросното пюре.

# 34
  • София
Моето дете сега пък не иска да опитва нови храни. Пробвах с киви и грозде - като види че е нещо ново и затваря устата. Някакви идеи? Плодовете които познава си ги яде...

# 35
Жени, остави го за известно време като не иска. Пробвай пак по-късно.

# 36
Иве, отказва ми да пие мляко от 2 месеца. Понякога пие по 60-70 мл на малки глътки. Допускам, че го дразнят венците, защото още не са пробили всички предни зъби. Сутрин е на каша с преходно мляко, вечер на въпросното пюре.
Неприятно.  Confused
Опитай като избият тогава и добавяй в каквото се сетиш  Hug

Тук наистина сиренето е доста застъпено. Педиатърката ми беше казала на вашата възраст да слагам и кашкавал.
Той е малко по-спорен, защото е солен.
Но тук сиренето го дават рано и никой не го обезсолява (но това е до култура на хранене и вид сирене, бялото саламурено лесно се обезсолява - синьото не Simple Smile ). Аз на Моника до ден днешен давам от по-малко солените сирена Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 12:50 от Iventse

# 37
  • София
Някой знае ли защо се дават на бебетата сухари, а не директно хляб? Каква е логиката? От кога може хляб, вместо сухар?

# 38
Да, ще опитам тогава, разбира се Peace. Точно сега е най-големият зор. През нощта не се спи. През деня не се яде. Отказва обедите и вечерите. Пак ще минаваме на каши и йогурти.

# 39
  • София
Някой знае ли защо се дават на бебетата сухари, а не директно хляб? Каква е логиката? От кога може хляб, вместо сухар?
Никога не съм давала сухар, поради това че няма сухари съдържанието на които да ми харесва. Хляб давам от много време - на Нилана по българския стандарт. Не мисля че има логика да се дават сухари, а хляб не.
Скоро правих нещо тип сухар, от хляб - на тефлоновия тиган сложих парчета хляб и се поизпекоха, получи се точно.....сухар Simple Smile

# 40
Май се дават сухари за да не се разпада и за да не се задави, уж да отчупва малки парчета.
Аз не съм давала, започнах от корички хляб Simple Smile

# 41
Аз давам сухари, но честно казано не знам защо.
Хляба ми се вижда много тестен и неподходящ за малкото коремче.

# 42
Момичета,искам и аз да Ви попитам за храненето на моето дете.По принцип това което съм чела за режима за след годинка е да се спре сутрешното мляко и да се включи постна манджа за вечеря.Синът ми пие млякото в 7ч.и вечер в 22ч.За да включа вечеря към 20ч.примерно,трябва да закусва в 8,30-9,00ч.,но той няма намерение да се откаже от сутрешното си мляко.Затова му давам 150гр. като се събуди и след 2ч.закуската,но не знам дали е правилно,не му ли се събират много хранения?

Това за спиране на сутрешното мляко не е така.
Млякото е в закуската на децата до много късна възраст.

За вечерята - могат да се предлага зеленчуково пюре+сирене и после мляко.

Това за млякото съм го чела,а и педито ни каза,че бебе след годинка сутрин не суче мляко,а само преди сън,ясно е че закуската ще е млечна,но не разбрах защо пък сирене с вечерята newsm78

# 43
  • София
Това за сиренето с вечерята май беше отговор на въпроса на Michael@ .  Peace

# 44
Хляб може, но сух. Мекичкия става на тесто, лепи се по небцето и детето може да се задави. Не, че със сухар не може, де. Предполагам вероятността е по-малка обаче.

Общи условия

Активация на акаунт