БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 128
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Освен това - основната причина да се дава сухар е не задавянето, а по-лесната смилаемост на сухара в стомаха на бебето.
Лесната смилаемост и доброто действие върху стомах и черва, правят сухара предпочитан при диарии.

# 46
Откъде идва лесната смилаемост на сухара? Защо хляба е по-трудно смилаема храна от сухара?

Аз това намирам за сухара:

Цитат
В 100 гр. чист сухар се съдържат 318 килокалории, докато в хляба са само 200 в същото количество. В сухарите има до 14% засищащи зърнени вещества, които набъбват в стомаха и създават чувство за тежест. Това е не само неприятно, но и много вредно.
И споделям мнението... Освен това тези от магазина са пълни с химия.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 22:54 от michelangela simoni

# 47
Под сухар имам предвид препечен и изстинал хляб, а не готовите опаковани сухари.
Обикновеният бял хляб или хляб Добруджа се превръщат в маса тесто. Както в устата, така и в стомаха.
А както знаем именно тези хлябове се препоръчват на бебета под 1 година.

# 48
Понеже ни избиват следващите две зъбчета, Гоги отказва да яде вечер зеленчуково пюре. Не иска мляко, пробвах течна каша, той се спря на каша Лека нощ. На повечето пише от 4 месец и са с обезмаслено мляко. Намерих днес на Бебивита с пълномаслено, но те имат малко разнообразие. На Хип пише мляко на прах и не мога да се ориентирам какво е. Важно ли е да е пълномаслено?

# 49
Не, Мише.
Щом е бебешка каша, значи е подходяща за Гоги. Радвай се, че поне иска да вечеря нещо.

Отделно са и горещините, които скоро свършват. Моят син живее на мляко и вода. И по 2 лъжици от обяда и вечерята си. А се скъсвам от готвене.

# 50
Да, справяме се. Понякога яде по 3 пъти. Какво да се прави?! С баща му сме били много по-зле.

# 51
Сега гледам лентичката - днес рождениче си имаш.
Да ви е жив и здрав!
Много да ви радва, да расте щастлив и с късмет!

# 52
На 18.09 в неделя. Благодаря ти все пак  Hug!

# 53
Момичета, имаме проблем с нощното хранене. Приемам всякакви идеи и съвети  Praynig
 Историята:
Още е на кърма, но я пие от шише. Захранен е в 6-ти месец. Капризен по отношение на храната. Досега имаме само едно успешно заменено хранене(обедното). Храни се по 7-8 пъти на денонщие, като 1-2 са през нощта. Нощното хранене започна преди малко повече от месец. Дотогава никакви проблеми.
Мисълта ми е - как да го спрем това нощно хранене, и най-вече ЗАЩО започна да се буди за мляко.
Иначе като количество общо за денонощие му се събира около 900гр храна(кърма ок.700мл и пюре ок. 200гр) През деня яде на 4ч. и предполагам затова вечер наваксва.

Идеи???? Praynig

П.П. тежи 8700, ръст 72см, много е активен и по цял ден не се пира на едно място  #Crazy

# 54
Защо искаш да спреш нощното хранене? Не ти се става или друго те притеснява? Синът ми около 8 месеца също беше спрял нощното и след около месец пак си го върна. И така продължи до година и половина. Но тогава беше единственото време, когато приемаше мляко (всъщност готови течни каши), затова се радвах и не съм искала да го отказвам. На твое място бих си му давала мляко докато иска  Simple Smile

# 55
mama_jelly според мен не се опитвай насила да спреш нощното хранене на детето си, защото ще бъде мъчение и за двама ви. Моето дете е също почти на 8 месеца - тежи 8400 и е дълъг 71 см, покрай зъбите 3 седмици не искаше да яде нищо друго освен мляко. Спряхме храненето с други неща, просто защото стискаше уста и така.  Тогава започна да яде и нощно време по 1-2 пъти мляко. Сега след изникването на зъбите отново прояде  - обед и каша с плод следобед и постепенно увеличи нощната пауза до 7-8 часа т.е. почна да отпада нощното хранене. Мисля,че като започне да яде други неща освен мляко през деня сам ще се откаже от нощното хранене. Просто явно в момента това му е необходимо.

# 56
И аз се присъединявам към момичетата.
Явно в момента му трябва нощното ядене.
Моника също така го беше отказала и после по едно време пак си искаше млякото.

Каква му е вечерята?

# 57
Благодаря за отговорите  Hug
Ами около мен всички ми бият в главата, че нещо не се справямм както трябва, та затова ядяло нощем човечето, и аз взех да се вкарвам в някви филми, защото той и не яде както `трябва`, в смисъл 5 хранения, като само сутрин и вечер да е млякото. Изобщо излизаме извън всякакви норми и ми омръзна някой да ми казва, че все бъркам някъде. По принцип не ме притеснява да ставам нощем.

Вечерята му е кърма. Понякога изпива 100мл, друг път 220мл. И в двата случая пак ме буди. Отказва кърмата, ако сложа бишкота плазмон за сгъстяване.... Обича си я натурална

# 58
Няма такова нещо! Справяш се чудесно! Успешно кърмене  Hug!

# 59
Не се притеснявай, явно още са му разпръснати храненията из цялото денонощие.
Насила не става да има друг режим, с времето ще се наредят нещата. Малко по малко ще почнеш да даваш и вечеря - например зеленчуци+млякото и ще се засища по-добре Simple Smile

Каза, че имате заместено хранене. Значи ли, че тогава изобщо не пие мляко/яде млечни?
Защото е малък за това, до една година при всяко хранене е добре да има мляко/млечен продукт.

Съгласна съм с Michael@, справяш се прекрасно.  Hug
Аз съм минала по този път с цеденето и даване с шише  (но издържах само 5 месеца) и знам каква хамалогия е.

Общи условия

Активация на акаунт