МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 68 689
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
     Извинявам се, нова съм  Embarassed, не знаех, че има и момчета!Здравейте момчета, благодаря и на вас!Благодаря, момичета и момчета  Hug,
точно когато не се знае що за народ има в залата би трябвало да се подсигуриш с  "другарки и другари"  hahaha   и Тато така го правеше
пп. да не забравиш да докладваш какво си получила.   bouquet

# 361
  • София
  Ето, първият ми козунак! Отгоре остана светъл, защото опря в капака. Embarassed

# 362
Браво Тайне, супер козуначе!

# 363
 Ето, първият ми козунак! Отгоре остана светъл, защото опря в капака. Embarassed

Перфектно изглежда!  Simple Smile

# 364
Здравейте и от мен. От скоро имам и аз хлебопекарна-Мидеа. Ползвах готов микс /до сега 4 пъти правих/ но отгоре, откъм капака хляба остава бял, а вътре е сбит и клисав. С една дума не става.

# 365
Снежи, най добре ти да си приготвиш микса - отделно брашното, маята, добавките, така ще си гарантираш добро качество на хлебчето.
Ето ти една сполучлива рецепта от мен като за начало
- 350 гр брашно
-150 гр грис
-300 мл вода
-3сл олио
-1чл сол
-1сл захар
-1чл лим сок
7-8гр жива мая
програма - Основна или Френски хляб
Маята си я разтвори с около50 мл от водата и захарта и я изсипи най отгоре върху брашното.
Успех

# 366
Много благодаря за бързият отговор. Но ме посъветваха да почна с готов микс за да свикна с машината. Но ме претеснява това че се изпича само отдоло и в страни. От към капака наистина няма реотани но остава съвсем бяло и леко се пука. Ще ползвам предоставената рецепта тия дни и пак ще споделя Желая хубав ден и лека седмица

# 367
Здравейте, знае ли някой, как да направя  пица, на която тестото да не става хрупкво отдолу,а  да бъде като в пицариите  - меко, но все пак изпечено?

# 368
  • София
     Благодаря ви! Даже става за ядене, не е глетав, но не е и на конци.Следващия път ще го изпека във фурната, да има място да бухне. Или ще намаля леко количеството продукти, да остане място да бухва.За първи път козунак ми става мек . Когато съм месила 1-2 пъти на ръка, бухваше много, но ставаше сух.

# 369
Не става на конци защото не е сплитан може би newsm78
Но щом е мекичък и сладък какво по хубаво за сутрешното кафе Peace

# 370
  • София
  Здравейте момичета!опаааа   #2gunfireИдвам и аз с голям мерак, нов собственик на една хлебопекарна Rohnson! Купиха ми я без да ме питат , нито коя,  нито каква искам,но да се надяваме, че ще ми хареса как меси и пече.Сега  пуснах да се меси нещо  за проба, да видим дали ще стане нещо.Ако стане, ще се похваля.Радвам се,че ви има и мога да черпя идеи и рецепти от вас!Пътят за мен ще е равен и утъпкан от вас! Благодаря ВИ! Hug
следи топката тесто да не лепне. после следи да втаса хубаво. ако не си забравила да сложиш маята  ще получиш хубав хляб   bouquet

Пък и да си  я забравила има чалъми да се поправи преди да си го изпекла.

# 371
  • София
  Няма начин да забравя маята  Peace, първо нея вадя, като тръгвам да меся!

# 372
  • Варна
Да питам: За пръв път пробвахме да извадим бъркалките преди последното втасване. Обаче бяхме неприятно изненадани след печенето: Хлябът беше така залепнал за двата шиша, на които се слагат бъркалките, че едва измъкнахме хляба от контейнера. Къде ни е грешката? Можем ли да направим нещо, та да не залепва така?

# 373
  • София
Здравейте,
Извинявам се че се намесвам в темата, но не намерих къде другаде да питам.
Меся и с машина и на ръка.Проблема ми е че меся със пълнозърнесто брашно, което е доста едро смляно и квас. На вкус хляба е ок , но независимо къде го пека става много твърда кора и долната и горната. ( мога да използвам хляба за доста добро оръжие)  Simple Smile
Дайте идея как да го направя с по мека кора .

# 374

Дайте идея как да го направя с по мека кора .

Добави мазнина в тестото (примерно 40 г масло/олио/зехтин на тесто с около 600-700 г брашно).

Общи условия

Активация на акаунт