Баща "неизвестен"

• 25 492
  • 159
  •   1
Отговори
# 60
  • Не от София.
solei , Rois чакам да кажете за някоя мъжка привилегия (законова)  bouquet
Аз ти писах и по-горе:Ако съм самотен баща,през трупове ще мина,но ще се възползвам от прилегиите,които законът предвижда за самотните майки...дето са родители като мене,всъщност.
Това е!И аз мога да съм ентусиазирана,както виждате!  Whistling

# 61
  • София

Цитат
ЗАКОН ЗА ГРАЖДАНСКАТА РЕГИСТРАЦИЯ
Чл. 9. (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г.) (1) Името на български гражданин, роден на територията на Република България, се състои от собствено, бащино и фамилно име. Трите части на името се вписват в акта за раждане.
---
Чл. 13. (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г.) Бащиното име на всяко лице се образува от собственото име на бащата и се вписва с наставка -ов или -ев и окончание съобразно пола на детето, освен когато собственото име на бащата не позволява поставянето на тези окончания или те противоречат на семейните, етническите или религиозните традиции на родителите.
----
Чл. 14. (1) (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г.) Фамилното име на всяко лице е фамилното или бащиното име на бащата с наставка -ов или -ев и окончание съобразно пола на детето, освен ако семейните, етническите или религиозните традиции на родителите налагат друго.
Това, ако не е мъжка привилегия ... Mr. Green

# 62
А какви аджеба са тези прословути привилегии, от които мога да се ползвам като самотна майка,
......и аз чакам отговора на това.
Севус?!..Бонго?!
Az ibroih nqkoi ot tqh, no ti si vena....prosteno ti e da ne iz`ita[ wnimatelno:)
1. Детето ти влиза с предимство в държавна детска градина.
2. Плащаш половин такса за първо, второто директно е в същата градина и обикновено е без пари - това е относително. За трето пък няма да говоря.
3. Попадаш по едни по- особени грижи, ако си направиш труда....
4. Последно ти може си съкратена от работа /при равни други условия/, аертен, че са длъжни ....ся и КТ и т.н. не  ми се обяснява.
5. Имаш право на допълнителна отпуска и ко ли не.
6. Имаш право на общинско жилище на преференциален наем....за двустаен... около 50-60 лв
7. Имаш право го закупиш след години на преференциални цени, ако си била добросъвестен плзвател тея 10 години....примерно
8. Детето ти ще влезе в училище с предимство, НО по местоживеене.
и т.н. и т.н.
Позаинтересувай се и си виж правата - няма аз да ти ги казвам!
Въпроса е че самотните бащи ги нямат тея права.
Дори тези права да не са по дефолт и да трябва ходене по мъките - имате опцията! Ние не!

# 63
Аз ти писах и по-горе:Ако съм самотен баща,през трупове ще мина,но ще се възползвам от прилегиите,които законът предвижда за самотните майки...дето са родители като мене,всъщност.
като за начало какво предлагаш ? - бившата да стане първият труп за да напишат в графата "неизвестна майка" ли ? а стига де . давай малко по-сериозно .

не разбрах има ли привилегии за майките?
и има ли такива за бащите ?
ако можеш само с ДА и НЕ да отговориш - да не те затруднявам много. но може да напишеш и по-подробно. благодаря   bouquet

# 64

Цитат
Чл. 9. (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г.) (1) Името на български гражданин, роден на територията на Република България, се състои от собствено, бащино и фамилно име. Трите части на името се вписват в акта за раждане.
---
Чл. 13. (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г.) Бащиното име на всяко лице се образува от собственото име на бащата и се вписва с наставка -ов или -ев и окончание съобразно пола на детето, освен когато собственото име на бащата не позволява поставянето на тези окончания или те противоречат на семейните, етническите или религиозните традиции на родителите.
----
Чл. 14. (1) (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г.) Фамилното име на всяко лице е фамилното или бащиното име на бащата с наставка -ов или -ев и окончание съобразно пола на детето, освен ако семейните, етническите или религиозните традиции на родителите налагат друго.
Това, ако не е мъжка привилегия ... Mr. Green

А майка да напише "баща неивестен" ако няма брак....етова ако не е женска привилегия:)))))
Мога се джафкам до догдина и то обосновано, но не ова ми е било целта.
Идеята беше, че всички сме преебани от системата и не трябва се делим на майки и бащи, а родители!
И не да има органиация на майки и на бащи, а да има организация на самотните родители!
Тогава ако идат 5 майки и 5 бащи....малко по - другичко ще ги приеме министър!
То е ясно, че утре няма стане нищо.
Въпроса е не само се джафкаме, ами да направим нещо - варианти бол.
То мнооого лесно само се реве и бебешки колички да се бутат.
Видите ли ни!
А разликата между майка и баща е .....майката с количката напреде....а бащата...застани зад мене!
Наистина съжелявам, че коментирах

# 65
като за начало какво предлагаш ? - бившата да стане първият труп за да напишат в графата "неизвестна майка" ли ? а стига де . давай малко по-сериозно .

не разбрах има ли привилегии за майките?
и има ли такива за бащите ?
ако можеш само с ДА и НЕ да отговориш - да не те затруднявам много. но може да напишеш и по-подробно. благодаря   bouquet

Всяка държава си има различен ГСК /гражданско-семеен кодекс/. За буркина Фасо не го знам. Можеш да си го прочетеш или да платиш на някой, който го е разбрал. Твърде несериозно е да търсиш отговори тука.
Аз мога ти отговоря, но ти ще ми заплатиш ли безсънните нощи да чета кат идиот и да осмислям?!
Ако отида с парче тел, парче ламарина и 2 лв - дали ще ми заварят гърнето на ауспуха /не че ползвам такива услуги де/

# 66
Цитат
я попитай част от жените тук спазили ли са закона като са казали баща НЕИЗВЕСТЕН ?

доколкото знам сега можеш да пишеш всякакви имена на детето си , включително второто (бащиното) име да е женско.
явно инфото или е старо или тотално не се спазва.
това за мен не е никаква привилегия. дори да е в сила това е задължение.
докато привилегията за детската градина може да я ползваш , може и да не я ползваш. майката има избор. докато бащата .... няма избор. не може да я ползва.
има и други примери за задължение които не са привилегия.   bouquet

# 67
  • София
sevus, не се ядосвай. Принципно съм съгласна с теб.
Аз имах възможност, когато разбрах, че съм бременна да си затрая и БНД да не разбере. Никой не ми е виновен, че първо плямпам, после мисля.
Факт е, че правата на безотговорните родители са прекалено добре защитени.
И аз смятам, че не е редно самотните майки да имат повече права от родителите, които сами отглеждат децата си.
Също смятам, че лесно и бързо трябва да се отнемат правата на родителите, които не плащат издръжка или не спазват режима на свиждане.

# 68
Цитат
я попитай част от жените тук спазили ли са закона като са казали баща НЕИЗВЕСТЕН ?

доколкото знам сега можеш да пишеш всякакви имена на детето си , включително второто (бащиното) име да е женско.
явно инфото или е старо или тотално не се спазва.
това за мен не е никаква привилегия. дори да е в сила това е задължение.
докато привилегията за детската градина може да я ползваш , може и да не я ползваш. майката има избор. докато бащата .... няма избор. не може да я ползва.
има и други примери за задължение които не са привилегия.   bouquet

Не вярвах, че баш тук ще го кажа на мъж....
"Ай земи се пообразовай малко бе"
Пишеш ужасни небивалици, а щом трупове ще оставяш - има си необходимите служби, органи, институции..... Дано е афект при теб, а не състояние!!!

# 69
Пишеш ужасни небивалици, а щом трупове ще оставяш - има си необходимите служби, органи, институции..... Дано е афект при теб, а не състояние!!!
определено грешиш.
нито съм мислил, нито искам трупове да оставям.
бих те посъветвал малко по-внимателно да четеш .

# 70
sevus, не се ядосвай. Принципно съм съгласна с теб.
Аз имах възможност, когато разбрах, че съм бременна да си затрая и БНД да не разбере. Никой не ми е виновен, че първо плямпам, после мисля.
Факт е, че правата на безотговорните родители са прекалено добре защитени.
И аз смятам, че не е редно самотните майки да имат повече права от родителите, които сами отглеждат децата си.
Също смятам, че лесно и бързо трябва да се отнемат правата на родителите, които не плащат издръжка или не спазват режима на свиждане.

Не четете бе:)  ГСК го има в нета, а необходимите ви извадки...адвокатките са ги извадили..... "Пенчо бе чети"
То там е упоменото кое и как Simple Smile
И е лесно....
Не е проблема в отнемането на права - то е лесно - упоменато е и кое и какво е основанието Simple Smile
Въпроса беше:
1. аз като баща не мога съм със статъкво на "самотен родител"
2. Ако бях циганка с 8 деца и без брак  - кеф ти детскки, социално слаб, помощи а отопление, социлен патронаж.Simple Smile)))))
Хихихихихи.... знаеш ли, че баба ми, дето е на над 80 и има градини и ко ли не, 100-тина бона у банката....ама не на нейно име, а и къщата и не е на нейно име.....социалния патронаж и носи пакети юфка и захар  Laughing

# 71
определено грешиш.
бих те посъветвал малко по-внимателно да четеш .

внимателно те чета и ти давам "коз" да се махаш от начеващата "дискусия" - ще стане гроно

# 72
  • София

Откакто прочетох наредбата за прием в детските градини, да можех да се измъкна безнаказано, с голям кеф бих #Sniper   БНД

# 73
внимателно те чета и ти давам "коз" да се махаш от начеващата "дискусия" - ще стане гроно
тръгнал съм да убивам колкото и ти ще го направиш.
всъщност за теб не съм сигурен. сигурен съм за себе си - не е мой приоритет.
пак ти казвам - малко по-внимателно чети. това ще ти даде възможност да погледнеш извън твоята "държава-мечта" и да прочетеш, че всички тук говорят за неща случили се в България,за Български закони и за някакви привилегии пак тук, в България. как стоят нещата в Буркина Фасо не те интересува. мен също.
не виждам и смисъл да влизам в някаква полемика с теб тук. за мен е безсмислено.

# 74
[/quote]
Откакто прочетох наредбата за прием в детските градини, да можех да се измъкна безнаказано, с голям кеф бих #Sniper   БНД
[/quote]
това не биваше да го пишеш публично.
току виж и теб те анатемоса севус  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт