Каква пералня

• 875 518
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Е неможе поне един да е малко по запазнат,поне за демонстрация,а не ние да ги учим.
Между сименс и аег,кое?

# 136
Аег.

Дори и да е достатъчно интелигентен продавач-консултантът, той не може да знае всеки един продукт как работи, какви са му функциите и т.н., освен ако не е официален представител на някоя марка, за която е бил на обучение. Един продавач-консултант би трябвало да може поне бързо да се ориентира и като погледне копчетата на една пералня да може да каже какви функции има тя, обаче повечето и това не могат.

# 137
Миле, естествено.
Но бих заложила и на Бош, Сименс. В краен случай АЕГ.

Hug Подкрепям СИМЕНС  newsm76

Аз купих тази: http://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/siemens/wm12e464by-p39268068/
и съм просто влюбена. Има всичко:Програми за бяло, цветно, петна, смесени дрехи, деликатно пране, ръчно пране, вълна, синтетика, коприна, чувствителни, спортни дрехи, супер бърза програма т€“ 15 мин
отложен старт
-touchControl бутони: старт/стоп, петна, предпране, допълнително изплакване, защита от намачкване, обороти, температура, отложен старт
-Електронна везна
и на всяка програма може да се намали времето и още доста нещица.

Все пак е немско качество и цената и доста ниска сравнение с Бош и Миеле.
 А за плакненето доколкото аз забелязвам пере с малко вода ,но плакне с повече.Може и да не е така.
Единственото което не съм разбрала още е как да намаля звука на пилкането,когато спре да пере  newsm78
  Успех на всички взимащи това тежко решение "Каква пералня?"   bouquet

# 138
BobiPak звучи добре. Има ли 1/2 зареждане?

# 139
Пералнята има електронна везна, което значи, че си дозира водата според количеството заредено пране и няма нужда от копче за половин зареждане. Така се пести вода и ток, а специално при Сименс и време, защото поне моя стария съкращаваше програмите сам, когато прането беше малко.

# 140
BobiPak звучи добре. Има ли 1/2 зареждане?

Penkailieva е права.
Ще се изненадаш когато вземеш пералнята ,но повечето програми са за 2 или 4 килограма такива са : 15 мин. вълна ,синтетика ,а да има и  програма за черни тъмни дрехи, както и за ризи и смесено пране . Но доколкото знам това е за всички перални Щепот от Отвъдното може да каже нейната е със същите характеристики дали килограмите са от 2 - до 4 на тези програми. Има накисване и можеш да спреш програмите когато си искаш и да изплакнеш поне така пише. Има още най- бързо изпиране т.е програмата намаля времето за изпиране и ЕКО -с най- малко разход на енергия.

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 23:25 от BobiPak

# 141
Penkailieva, в ютюб много потребители качват видео на пералните си как перат. Ще се учудиш колко много такива клипове има. Това също е вариант на демонстрация, ако някой притежава този модели и марка, и я е снимал.

# 142
Penkailieva, в ютюб много потребители качват видео на пералните си как перат. Ще се учудиш колко много такива клипове има.

Имало и други луди по темата Laughing.

# 143
Нямаш си представа колко сме много. ooooh!

# 144
Абе то аз си знам, че съм клиничен случай и даже си трая през повечето време, но ето на - изкуших се тука да си побъбря с вас  Laughing  А за демонстрациите - предлагали са ми самите фирми, но ми беше неудобно да приема. До сега. Започвам да поставям моето удобство над това на продавачите, все пак предполага се да ползвам един уред около 10 години  newsm78 Откакто метнах цял Аристон за 1200 лева, три пъти се замислям...

# 145
Нямаш си представа колко сме много. ooooh!

Би ли споделила програмите на твоята пералня: 15 мин. вълна ,синтетика ,а да има и  програма за черни тъмни дрехи, както и за ризи и смесено пране за колко килограма пране са?

# 146
  • София
BobiPak на колко програми можеш да нагласиш градусите?и на какви градуси работи?
С инвенторен ли мотор е?

# 147
BobiPak на колко програми можеш да нагласиш градусите?и на какви градуси работи?
С инвенторен ли мотор е?

Мотора не е инвенторен, но е много тих. Пералнята не се чува. На всяка програма можеш да нагласиш градусите в определени граници например за памук - 30 до 90 градуса, вълна- 30 или 40 градуса. Може да се наглася  за всяка програма: центрофуга, градуси,еко или speed perfekt, отложен старт,лесно гладене и допълнително изплакване .

# 148
Така описан Сименсът не е никак лош. И това с електронната везна ( да е жива и здрава само) сега го разбирам. Колко рових да търся 1/2 зареждане, а те хората са го измислили. Остава да разбера от някой техник дали често се чупи  Mr. Green

Направих неуспешен опит да изкопча инф. за Боша и АЕГ-то от спецовета в другия форум ...... глас в пустиня братче Whistling

# 149
  • с/у ОколоМръсТното
Ох, ще ме спукате.  Joy
Има инверторни двигатели за перални има и перални с директ-драйв система.
Та при последните няма ремъци, а двигателят е в съосие с оста на барабана. Не ми се мисли, при теч кое е по-болезнено за джоба на потребителя.

Моят Панасоник е с инверторен дв-л и е супер тих, но е с ремък. А пести вода, защото барабана е под наклон.

Колкото до високото ниво на вода и тази функция... Какво да ви кажа, просто не си пълнете  пералните фул-макс перилен препарат, не сипвайте повече от 2-4с. лъжички прах (или една капсулка) и по възможност ограничете омекотителите.
Вкарването на повечко литри вода, натоварва лагерите и амортесьорите. И като ги пуснете на 1200-1400 оборота и хей ти уред за смяна на лагери само след 2-4г.

Общи условия

Активация на акаунт