Каква пералня

• 875 545
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 165
Не е въпрос на стандарт. При дивашко ползване всеки ден по 10-20 пъти, няма уред, който да издържи. Затова се отървават на около 5 години. И ние им вземаме боклуците. Пък някой развива и бизнес от това, като ги продава ooooh!.

# 166
  • с/у ОколоМръсТното
След като за последните 3-4-5г. се нагледах на "прекрасни боклуци" - нови уреди на по точно толкоз години (от всички разпространени марки в БГ), нивгаш няма да хвърля парици (или нека съм точна, ако изпадне нещо на приемлива цена...) за нов уред среден клас. Че даже и за висок.

# 167
Шани, на рЯката ли да вървим?
И за какво да си хвърляме париците?

# 168
ООООО Зероват имам при баба/наследи я от мен/-23годишна работи безотказно,тя беше след перла о4 Laughing обаче дали качеството е както преди.Сега всичко правят за сервиз.
И при сестра ми има една ЗАНУСИ корава машина - 15 годишна и експлоатирана зверски - семейство с две деца - дрехи , маратонки - всичко си переше и като беше малък моят племенник спеше ,д докато тя си переше. За толкова време употреба смени едни път лагер и два пъти маркуч на входящата вода - спукан от варовика. Бях се засилила да си търся такава , но и аз се замислих дали  сега качеството им е същото , четох във по- технически форуми  ЗАНУСИТО  не я препоръчват като качество , а пък .....то  Какво да мисли човек  #Crazy

# 169
Имам съседка с пералня Индезит от 1965 година. Пушка е.
Ха сега купи Индезит и ще полудееш.

# 170
След като за последните 3-4-5г. се нагледах на "прекрасни боклуци" - нови уреди на по точно толкоз години (от всички разпространени марки в БГ), нивгаш няма да хвърля парици (или нека съм точна, ако изпадне нещо на приемлива цена...) за нов уред среден клас. Че даже и за висок.
Каква алтернатива предлагаш? А и за нова пералня по 350-500 лв пет години експлоатация си е о к. Както и варианта на Миеле - за 2000 лв - но 10-15 г- без проблеми. Въпрос на финансови възможности. Иначе - на ръчички, на чешмата по-добре ли е? Или секънд хенд  немски машини от времето на Хитлер?

# 171
  • с/у ОколоМръсТното
. Или секънд хенд  немски машини от времето на Хитлер?

тука леко се оля... чакай да се дръпна да не падне в/у мен.

Нищо не предлагам, освен ремонти...
Останалото е във ваши ръце. Глави си имате, парици - тоже. Мислете и избирайте... Все таз ми е.
Радвам се, че не завися от гаранционни и звънгаранционни сервизи  Laughing

Евтиното е гаранция за калпава стока, скъпото НЕ е гаранция за читава.
Гаранция има за уред над 1500-2000лв. И пак не мога да се закълна.

# 172
Шани, ако пък аз тук реша да споделям колко парички са ми стрували некачествените ремонти, колко глупости съм слушала от неграмотни техници по повод на развалената ми техника, от сорта, че "надморската височина пречела на уреда да работи и прочее" за сведение - живея в София, не на Черни връх, съвсем ще решиш че "съм се оляла" Та моето решение като алтернатива на ремонти, които могат да ти скъсат нервите и да ти изпразнят портмонето - купувайте пералня, като се скапе след 5 години - нова и така до откат. Вече и големите магазини предлагат услуга на замяна на нова за стара техника. Това се и опитах да напиша в предния пост, ама явно нещо не си ме разбрала. А това кой има пари, кой глава на раменете си, пък кой не зависи от сервизи няма смисъл да го нищим тук, с нищо не помагаме на темата.

# 173
Какво излиза - купуваш си каква да е пералня и стискаш палци да не се развали?  Rolling Eyes

# 174
То няма лошо да се развали - техника е все пак, случва се и с най-скъпите марки, обаче като НЯМА кой да я поправи май само това ти остава. Поне за три софийски сервиза мога роман да напиша и благодарение на тях имам два хладилника и две перални, след като ми твърдяха, че категорично нищо не става от тях  и че трябва да си купя нови представете си. Да са живи и здрави техниците от четвъртия сервиз, които се заеха, поправиха ги и сега уредите безропотно работят, само че в къщата на майка ми, щото аз чинно си закупих нови такива по съвет на "сервизите". Та изразът "боклуци" по магазините не винаги се отнася за магазините де.

# 175
Ами след последният пост  СКАЧАМ В ТИГАНА  , както се казва и късмет му е майката.. Laughing

# 176
Стискам палци и успех ти желая!

# 177
Ние ползваме точно Miele втора употреба от януари 2002. Струваше 250 лв с монтажа от Мартин. Известна фирма е за елуреди втора употреба. Досега само един път се раздрънка. Майсторът каза, че има някакъв малък предмет (копче или нещо друго) в барабана. Не направи ремонт и оттогава работи безотказно. Ползвам я 3 седмично и повече.Много съм доволна от нея.Бих си купила пак Miele, тъй като за нова нямам излишни пари.

# 178
. Или секънд хенд  немски машини от времето на Хитлер?

тука леко се оля... чакай да се дръпна да не падне в/у мен.

Нищо не предлагам, освен ремонти...
Останалото е във ваши ръце. Глави си имате, парици - тоже. Мислете и избирайте... Все таз ми е.
Радвам се, че не завися от гаранционни и звънгаранционни сервизи  Laughing

Евтиното е гаранция за калпава стока, скъпото НЕ е гаранция за читава.
Гаранция има за уред над 1500-2000лв. И пак не мога да се закълна.

Шани, това го повтаряш във всяка тема, в която се иска съвет. Аз съвет от теб досега не съм видяла, ясно е, че си навътре в нещата- тогава бъди по- конкретна- не тази марка, да- онази примерно. Честотата на посещенията в сервиз е най- точния критерии според мен, но съм убедена, че и до късмет си е покупката на техника.
От празни приказки обаче полза няма.
Запомнила съм те случайно, когато преди време имах проблем с телевизора,  та тогава пак се включваше често, без да казваш нищо конкретно. Както и да е, аз си реших проблема и сама.
Но когато някой има нужда от съвет не виждам какво му помагат твоите постове.

# 179
   bouquet Може ли да споделите на каква пералня се спряхте и доволни ли сте от избора?Какви програми има, модела и т.н. Така ,ще се събере инфо. за тези, на които им предстои този избор. Peace

Общи условия

Активация на акаунт