Каква пералня

• 875 559
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 180
http://siemens.expo2000.bg/do.php?elektrouredi=_prod&kategor … ;model=WM10E365BY

Направо сме влюбени в нея.
3 години си късахме нервите с едно Горение, което след като му изтече гаранцията започна да създава проблеми. Надявам се тази да не е такава. Доста по-безшумна е от него. Дрехите са като нови, а от Горението излизаха захабени.

# 181
http://siemens.expo2000.bg/do.php?elektrouredi=_prod&kategor … ;model=WM10E365BY

3 години си късахме нервите с едно Горение, което след като му изтече гаранцията започна да създава проблеми. Надявам се тази да не е такава. Доста по-безшумна е от него. Дрехите са като нови, а от Горението излизаха захабени.

Ставаме  двама доволни от сименса  Hug Моята е http://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/siemens/wm12e464me-p47732169/
 И аз това казах по- горе ,че направо е обожавам  Heart Eyes

# 182

Всичките ни дрехи са сасипани от това ГОРЕНИЕ

# 183
Много ме изкушава този Сименс и само заради пълната електроника не съм му скочила  Mr. Green

# 184
  • с/у ОколоМръсТното

няма конкретика, защото всички марки се трошат. И аз не мога всеки ден да си купувам уред, за да съм в час със съвети. В момента се поправят изключително уреди до 5-8 годишни. А смея да твърдя, че и до 3 има не малко... Любим израз на клиент ми е: "таман излезе от гаранция и се развали..."
В момента имам за сушилня Горене и пералня Самсунг. Отделно Беко и Индезит...
Ако искате по дни ще ви давам справка, за да съм по-конкретна. Но се опасявам, че и тогава няма да сте доволни.
Сега ми предлагат да си сменя моята стара миялна Зероват за нов Аристон... ми как да се навия?!

П.П: адрес от сряда.... BAUCKNECHT на 35г. ... счулила му се ключалката. Дай Боже всекиму...

# 185

П.П: адрес от сряда.... BAUCKNECHT на 35г. ... счулила му се ключалката. Дай Боже всекиму...

Боже, как ли изглежда, я прати снимка  Wink

Дано не съм прозвучала остро, не ми е това целта, но ти си най- навътре в бранша, аз лично избирам по външен вид и промоция  Embarassed
От твоя си затвърждавам мнението, че техниката е късмет. Вече няколко пъти съм писала, че аз на марки на робувам. Дори и марковите едно време неща, вече се скапват много бързо и това си е напълно умишлено. Гледам да има програмите, които ми трябват. За съжаление не винаги написаното е вярно. Пример- моята фурна, която не се изключва сама, АЕГ  Mr. Green Всяко Беко сигурно го прави

# 186
Сега техниката се разваля повече, защото има много електроника в нея. Но пък електрониката прави така, че да икономисваме вода, ток и т.н., да е безшумен и безопасен уреда. Това ми обясниха едни техници на въпроса ми защо старата Перла на майка ми е изкарала 20 години, а сега моите уреди се развалят често. Та май нямаме друг избор, освен да купуваме уредите и след 10 години максимум да ги подменяме. А и  ме дразни, че масово пералните вече се предлагат с казан от карборан, а не с иноксов казан (купих си преди около 3-4 години такава пералня със зор) а сега май въобще няма такива с изключение на Миеле. Явно филосовията на производителите е, че правят уреда с програмиран живот от 10-12 години и след това - ново! Доста е удобно това заменяне, което вече правят големите хипермаркети за техника и можеш да си смениш уреда без да мислиш какво да правиш със старата машинка.

# 187
Да ви кажа 10-12 години са си един разумен срок на ползване. През тези години нещата са се променили коренно - и от към екстри, и от към икономии.
Аз нямам нищо против да сменям на 10-12 години, дано да мога да си го позволя  Mr. Green

# 188
  • с/у ОколоМръсТното
Евтини материали, евтини части и още по-евтини сглобки от 5ти ред, 8ма джонка. Как може пералня да струва 280-350лв. и вие да искате да издържи 10г. Няма как да стане.
И още нещо...
Отидете до някой голям хипер-маркет за техника. Отбийте се в сектора с миялни, да речем. Отворете им капаците и надникнете. Почти няма разлика...
Всичко е турско или китайско в БГ.
Останалото е лесно различимо особнено по цена.
Така, че какво има да питате и избирате. Купува се нещо евтинко и като се развали след гаранция - ново. И така.

П.П: Първите Перли (Перла '73г.) са със сръбски казани. Виждала съм казан на 30+ г. без петно от ръжда. А казанът дори не е инокс, а просто емайлиран метал.

# 189

Така, че какво има да питате и избирате. Купува се нещо евтинко и като се развали след гаранция - ново. И така.

Това беше ценен съвет   bouquet

# 190
Ами за пералня от 280 лв не зная дали може някой да претендира за 10 години работа, обаче моята струва хиляда и нещо, та ако ме издържи 10 години ще съм доволна. Едва ли всички перални и евтини и скъпи се правят по един и същи начин. Така си мисля поне, не съм специалист. Всъщност съм "патило", та моят опит от взаимоотношенията със сервизите съм го придобила, което пак си е нещо де  Wink

# 191
Ами за пералня от 280 лв не зная дали може някой да претендира за 10 години работа, обаче моята струва хиляда и нещо, та ако ме издържи 10 години ще съм доволна. Едва ли всички перални и евтини и скъпи се правят по един и същи начин. Така си мисля поне, не съм специалист. Всъщност съм "патило", та моят опит от взаимоотношенията със сервизите съм го придобила, което пак си е нещо де  Wink

На мен пък никога не ми се е налагало да ползвам сервизи и дано да не ми се наложи Simple Smile

# 192
  • с/у ОколоМръсТното
Пералнята на нашите е самсунг и имат silver nano,  ако искаш си го включваш ако не искаш- не.
Да, но барабана също е покрит с силвър нано /сребърни йони/

ей сега имаме за поправка едно такова чудо. Барабана е карборанов. Без никакво друго покритие, освен обичайното от прахове и омекотители. Та няма как да е покрит със сребро.
Освен всичко друго, уредът има теч точно от самата силвър-нано кутия (една пластмасова джажда с 2 клеми), та сега може да се наложи операция по отстраняването й.

# 193
Пералнята на нашите е самсунг и имат silver nano,  ако искаш си го включваш ако не искаш- не.

ей сега имаме за поправка едно такова чудо. Барабана е карборанов. Без никакво друго покритие, освен обичайното от прахове и омекотители. Та няма как да е покрит със сребро.
Освен всичко друго, уредът има теч точно от самата силвър-нано кутия (една пластмасова джажда с 2 клеми), та сега може да се наложи операция по отстраняването й.

Да, но като се активира поне един път функцията нали и част от тези силвър частици се полепват по барабана? Thinking

# 194
  • София
Пералнята на нашите е самсунг и имат silver nano,  ако искаш си го включваш ако не искаш- не.

Шани, нека и аз те попитам за пералня/пералня със сушилня на Канди. Сега има нова серия Канди Ево - имаш ли впечатление за марката?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт