Каква пералня

• 875 776
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 270
jijo2233 ако си се насочил към Електролукс първо виж какъв капацитет искаш, екстри и енергиен клас, за да си сведеш до минимум избора.

Penkailieva аз не съм съгласна да се произвеждат боклуци, за да те "улеснят" производителите след 5 год. с раздялата с уреда.  Rolling Eyes

# 271
  • Варна
jijo2233 ако си се насочил към Електролукс първо виж какъв капацитет искаш, екстри и енергиен клас, за да си сведеш до минимум избора.
Благодаря за съвета! Мисля че избрах тази
http://www.technopolis.bg/b2c/details//687341/P11100101/%D0%9F%D … OLUX-EWP-126300-W
Не знам дали е идеалният вариант, но за тази цена. Много се надявам да е безшумна. За това исках да пише някой, който има подобна. Има и с инверторен мотор с около стотина лв по-скъпа, но не знам дали си струва.

# 272
Ако искаш съвсем да ти е безшумна си струва  Wink

# 273
  • BG
http://www.technopolis.bg/b2c/details//687341/P11100101/%D0%9F%D … OLUX-EWP-126300-W
Не знам дали е идеалният вариант, но за тази цена. Много се надявам да е безшумна. За това исках да пише някой, който има подобна. Има и с инверторен мотор с около стотина лв по-скъпа, но не знам дали си струва.

Имам същата, но без електронния дисплей ( едва ли е от значение това в случая). Много е шумна. Майка ми си купи Зануси втора употреба - вълшебно тиха е.

# 274
Все си мисля, че това дали е шумна или безшумна е най-малката грижа. Навит съм и да е шумна ако ПЕРЕ добре. Ако е шумна какво? Да не й седя да ми пее на ушенце!  Mr. Green  Сегашната ми е сравнително тиха, при центрофугиране няма тракане, няма нищо, обаче не ми харесва как пере и тва си е. Много моля, ако наистина имате някакви наблюдения за модел, който налива повече вода, кажете го. Не ми трябват никакви екрани, дисплеи, електронни везни, да си преценява колко вода да налива и прочие простотии. Колкото е по-опростена като изпълнение, толкова по-добре. Тия електроники съм чувал, че се скапват от влагата. Ние имаме отделно перално помещение и баня, които обаче ги дели една преходна врата. Пералнята ни е в пералното помещение. А познайте дали не влиза някаква влага от банята и кво ще й се случи на "крехката" електроника. Космически кораби не ща, мерси. Искам някое просто моделче с възможно повече механика по него и да налива повече вода при плакнене. Само това искам.

# 275
Искам някое просто моделче с възможно повече механика по него и да налива повече вода при плакнене. Само това искам.

Ето я Mr. Green:

За съжаление всичко вече е само електроника, намалени гаранации като време, и т.н..

# 276
Все си мисля, че това дали е шумна или безшумна е най-малката грижа. Навит съм и да е шумна ако ПЕРЕ добре. Ако е шумна какво? Да не й седя да ми пее на ушенце!  Mr. Green  Сегашната ми е сравнително тиха, при центрофугиране няма тракане, няма нищо, обаче не ми харесва как пере и тва си е. Много моля, ако наистина имате някакви наблюдения за модел, който налива повече вода, кажете го. Не ми трябват никакви екрани, дисплеи, електронни везни, да си преценява колко вода да налива и прочие простотии. .....................Космически кораби не ща, мерси. Искам някое просто моделче
Ами какво да ти кажа - преди 4 години и за мислех като теб - проста пералня , следователно по- малко грижи и проблеми. Проблеми нямам , ама и чисто пране нямам . Купих си Горение и други са се оплаквали от нея - не пере и това си е. А за шума не си прав , защото неможеш да си пускаш пералнята когато искаш , защото съседите ще мърморят , а и ти не можеш да си легнеш например докато изпере , да не говорим ако искаш да използваш нощна тарифа - Ъпсурд.

# 277
Искам някое просто моделче с възможно повече механика по него и да налива повече вода при плакнене. Само това искам.

Ето я Mr. Green:

За съжаление всичко вече е само електроника, намалени гаранации като време, и т.н..

Това е Аурика, нали?  Mr. Green  Тя обаче е полуавтоматична.

Ами какво да ти кажа - преди 4 години и за мислех като теб - проста пералня , следователно по- малко грижи и проблеми. Проблеми нямам , ама и чисто пране нямам . Купих си Горение и други са се оплаквали от нея - не пере и това си е. А за шума не си прав , защото неможеш да си пускаш пералнята когато искаш , защото съседите ще мърморят , а и ти не можеш да си легнеш например докато изпере , да не говорим ако искаш да използваш нощна тарифа - Ъпсурд.

Ха, моите съседи... какво да ти кажа, те са подвижна дискотека. Музиката дъни до 3, до 4 h сутринта, стържат с разни Хилтита в 14 h следобед, така че едва ли ще ми направят забележка ако си пусна пералнята когато искам. Нощно време също не пускаме пералня. Не знам, така сме свикнали. За Горение има много противоречиви мнения. Някои са доволни, други - изобщо. То се е видяло, че скачаш в дълбокото и се надяваш да ти е излезъл късмета. Имахме намерение за Бош, то се оказа, че моделите от порядъка на 700, 800 се сглобявали в Китай? Не знам доколко е вярно, четох го в един форум за битова техника.
За съвременните Zerowatt имате ли някакви наблюдения?

# 278
Argent Бош се сглобява в Полша, Турция, Германия за Китай не бях чувала  Thinking

# 279
Моя е грешката. Добре поне, че успях да намеря линка. Всъщност пише: ''bosch'' не са вече немски(поне тези със цена до 800лв.),а турски или испански. аеg са немски но май наистина откакто electrolux ги купиха не са със старото качество. (Дано да не е вярно това, че все си мисля да се насочим към някаква немска машина).

Ето линка, откъдето четох:

http://forum.setcombg.com/index.php?topic=24281.14

Чуя ли испанско производство вече се изправям на нокти. Нашата машина в момента е Fagor. Мразим го всички вкъщи тоя сандък.

# 280
Argent този линк е от форум и е от 2005  Grinning
За Бош достоверна инф. може да получиш от официалните представители. Имат шоурум в експо2000.
ПП Сега видях, е си от Пловдив ... в такъв случай може да се обадиш и по телефона да ги разпиташ  Peace

# 281
Ми и да питам, факт е, че повече от 800-900 лв. не мога да дам за пералня на този етап. А независимо дали са от 2005 мненията в този форум, става ясно, че Бош под 1000 лв. не са немско производство.  Thinking
Общо взето като гледам все тая и всичко опира до късмет.

# 282
Не са немско, но не и задължително турско или испанско  Wink

# 283
Дори и моята 127440W е шумна - само помпата й де, иначе при центрофуга е много тиха. Електролукс по принцип всичките са шумни, Зануси още-по, щото са по-нисък клас вероятно.  Бих ти препоръчал моята - цената й е 700лв, виж дали я няма в Densi.bg на някаква промоция.

EDIT
@Argent  виж, това е писано доста отдавна и информацията не е много точна. Можеш да ги питаш за този модел дали е полски, сравнително опростен е.
http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … mp;product_id=662
Този е произвеждан в Турция, но не съм много сигурен
http://bosch.expo2000.bg/index.php?route=product/product&pat … mp;product_id=661
АКо искаш може да изпратя едно писмо до поляците да ги питам

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 21:04 от svt11

# 284
Дори и моята 127440W е шумна - само помпата й де, иначе при центрофуга е много тиха. Електролукс по принцип всичките са шумни, Зануси още-по, щото са по-нисък клас вероятно.  Бих ти препоръчал моята - цената й е 700лв, виж дали я няма в Densi.bg на някаква промоция.

Да бе.... Как не е шумна Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт