Каква пералня

• 873 996
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 3 750
  • София
Нали въпросът беше какво му е толкова на базовото миле, какви толкова функции са нужни на една пералня. Еми има базови функции, които за мен са задължителни, и няма да купя пералня за 1600 лв. само защото е премиум марка. Като искам премиум, ще се бръкна 4 бона. Като не мога да си позволя 4 бона, купувам за 1000 лв., но с всичко нужно. Смятам, че логиката не е неразбираема. 

# 3 751
Би ли дала конкретен пример за пералня с всички екстри за 1000 лв?

# 3 752
Ее ми може... Отложен старт никога не ми е бил приоритет и дори да го има не бих го ползвала. Peace Бих предпочела "базовото Миле" пред Сименс. Peace

# 3 753
  • София
Би ли дала конкретен пример за пералня с всички екстри за 1000 лв?
Не знам къде  прочете "всички ЕКСТРИ", като съм написала:
купувам за 1000 лв., но с всичко нужно
Тази машина за мен има всичко нужно
http://www.lg.com/bg/peralni-mashini/lg-F14A8TDSA
Излезе ми под 1200 лв.

Ее ми може... Отложен старт никога не ми е бил приоритет и дори да го има не бих го ползвала. Peace Бих предпочела "базовото Миле" пред Сименс. Peace
Отложен старт беше пример колко е орязано базовото миле. Сама можеш да се запознаеш какво друго е спестено като функции, на мен не ми се рови и чете. А за Сименс нямам мнение, не съм използвала досега.

# 3 754
Точно аз пък си взех за 1300 лв Сименс от Германия заради орязаната версия на Миле, която беше към 1600 лв тогава. Отложен старт аз ползвам доста и това наклони везните. Страшно съм доволна от моя Сименс, не съжалявам, че предпочетох тази марка пред другата. Иначе по времето когато аз избирах, Миле с екстри, които са ми нужни беше към 2000 лева.

# 3 755
Сега прочетох и се замислих, че и моят Siemens няма отложен старт. Слизах долу до пералното помещение специално да проверя. Всъщност в последните четири години не ми се е налагало да ползвам тази опция. В кооперацията, в която живеем от 8 семейства, 7 са немски. Четири от пералните са Мiele. Едната е стара, пластмасата видимо е започнала да пожълтява, но другите три са нови, като двете са от миналата година. Всички са различни модели, но никоя от тях няма отложен старт. Странно, но това със сигурност не са "базови " модели.

# 3 756
Значи моята пералня няма точно отложен старт, а се задава време, когато пералнята трябва да е изпрала прането, ако има значение. Тоест зареждам я вечер и натискам бутон да е изпрала след 10 часа. Това наричам аз отложен старт. А пък Миле за обществена употреба според мен няма как да има отложен старт, кой ще те чака да переш нощем, там отиваш, слагаш прането и си го взимаш, след това пере друг.

# 3 757
  • София
При мен  е комбинация от тъч бутони, да не би и при тези модели да е така и затова да мислиш, че нямат  newsm78
Спомням си, че когато разглеждах, скъпите модели на Миле имаха тази функция - поне според описанието.

За мен е много полезна - зареждам прането и му задавам в 18 ч. да е приключила програмата, прибирам се, вадя дрехите и пускам сушилнята, докато приключим с вечеря и приготвяне за лягане, всичко е сухо и прибрано. Иначе трябва в 18 ч. да пусна тепърва пералня, понякога програмата е 3 ч., после да суша още 2 ч., накрая отдавна ще съм заспала, на следващата сутрин няма да имам време да прибирам дрехи, затова ще стоят в сушилнята намачкани чак до вечерта....  

milittana, и за мен това е отложен старт. На старите модели се настройваше в колко часа да започне програмата, но там времетраенето беше предварително определено, а съвременните сами определят времетраенето според кг пране.

# 3 758
Не знам как е с професионалните перални за обществена употреба. При тях тази опция със сигурност не е нужна.  Нашата пералня си е лична, както и на съседите, но всички стоят в едно общо помещение в кооперацията, нямаме право да си ги монтираме в жилищата. В началото и на мен ми беше чудно, но хората са го измислили. Ако пък пералнята ми е в жилището и не дай си боже взема че наводня  съседите, застраховката със сигурност няма да ми признае щетите, така че ще ми излезе солено.

# 3 759
  • София
vion, и вода ли нямате в апартаментите  Laughing Винаги може да ти протече смесителят и да наводниш съседите, нищо че нямаш пералня. Пак ли застраховката няма да го покрие  newsm78 Българските застрахователи явно са доста ларж, защото покриват подобни щети. 

# 3 760
  • София
Всъщност всяко Миле   по-скъпо от това показаното има отложен старт (milittana - това си е отложен старт, нищо че не даваш началното, а крайното време).
wdv
Иначе вярно, че имаше една още по-орязана Миле, която преди пускаха тук, тази е общо по-добре, но така описана поне в бг сайта не виждам да има да си добавяш допълнителни плакнения, има отделно като програма според описанията, но и към самата програма да си прибавяш, няма и за обемни  или завивки например, от това, което видях. Не става ясно за размер на вратата и  за ъгъл на отваряне (за мен и това са важни неща), не става ясно какво мога да си променям по програмите, т.е. до колко свобода дават, няма програма за спортни. Не пише дължина на програмите, да има някаква кратка 20 мин май... ами другите?
И  показаната не е с дългата гаранция...
Поне с инверторен мотор ли е, че и това не пише?
Не на последно място - грозна ми е показаната и да, това също ми е важно, като ще ми е в къщата и като ще плащам 1500 или повече лв за нея.
Просто както казах, аз освен едната емблема не виждам какво друго струва толкова повече при нея, а аз нямам желание уредите да ме надживяват.

Но в крайна сметка всеки търси различни неща, за това и модели на пазара бол - всеки си избира.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 18:38 от Angel_Dust

# 3 761
  • София
milittana, откъде купи Сименса? Не знам защо, от известно време чисто интуитивно съм се насочила да проучвам пералните на Сименс, в краен случай Бош.

# 3 762
vion, и вода ли нямате в апартаментите  Laughing Винаги може да ти протече смесителят и да наводниш съседите, нищо че нямаш пералня. Пак ли застраховката няма да го покрие  newsm78 Българските застрахователи явно са доста ларж, защото покриват подобни щети.  
[/quote

Имаме, но не ги монтираме в жилищата си. Забрана ли е, препоръка ли е, не знам, но на всичките осем семейства пералните са им в отделно помещение. На мен също ми е по-удобно да не се разхождам с легена с дрехите, но е така - свикваш и толкова, ако не, който откъдето. Но това е разговор по друга тема.

# 3 763
milittana, откъде купи Сименса? Не знам защо, от известно време чисто интуитивно съм се насочила да проучвам пералните на Сименс, в краен случай Бош.

Харесах го от тук http://www.expo2000.bg/, но го взех от Технополис, защото доставката им е безплатна, и тогава точно за този модел имаха някаква он лайн промоция, та спестих някой лев. В допълнение си платих и удължена гаранция до 5 години. Иначе от горепосочения линк доставката на всяка стока струва към десетина лева, което е леко дразнещо, когато купуваш такъв клас техника на четирицифрена цена....

# 3 764
  • София
vion
 Може би, за да не си пречат съседите с излишни шумове Wink Не само въпрос дали нещо ще се наводни.

Общи условия

Активация на акаунт