Каква пералня

• 875 476
  • 6 188
  •   2
Отговори
# 105
  • с/у ОколоМръсТното
toniak, вземи си Whirlpool, че барем е пълно с части за тях.
И не се вглеждай в някоя "екзотична" марка....

# 106
toniak, вземи си Whirlpool, че барем е пълно с части за тях.
И не се вглеждай в някоя "екзотична" марка....

Благодаря ти Шани. И аз към нея се насочавам май  newsm78

# 107
Какво ще кажете за тези:
BOSCH WAE 24445BY
BOSCH WAE 24465BY
AEG L 75470 FL

# 108
Всичките са хубави, зависи с какъв двигател търсиш.

# 109

От къде да знам какво търся  Crazy До сега нищо не знаех за пералните ( и все още) Четох за инверторните двигатели, че били по-безшумни, но пък калпави  Rolling Eyes
Искам да е икономична ( гледам някои перат с 63 л. други 47 л.); достатъчно голяма, за да мога да пера одеяла; да има опция за 1/2 зареждане; да е здрава  Mr. Green и нямам нищо против да е около 1000 лв.

# 110

От къде да знам какво търся  Crazy До сега нищо не знаех за пералните ( и все още) Четох за инверторните двигатели, че били по-безшумни, но пък калпави  Rolling Eyes
Искам да е икономична ( гледам някои перат с 63 л. други 47 л.); достатъчно голяма, за да мога да пера одеяла; да има опция за 1/2 зареждане; да е здрава  Mr. Green и нямам нищо против да е около 1000 лв.

Моята е с инверторен мотор. При него няма ремъци или там както се наричаха, а двигателя е закачен направо за барабана. Доста е тиха и няма никакви вибрации благодарение на този тип мотори. Аз моята я взех 650 лв. вече е на 3 месеца и съм супер доволна. Електролукс е- 1200 оборота, 7кг. Пере с 45л. вода Heart Eyes И трите перални са много хубави, която и да избереш няма да сгрешиш. Гледай само да има функция за коригиране на времето. Моята има и от най-дългата програма, която е 4 часа, мога да я направя 2 например. Много полезна функция. Успех с избора Peace

# 111

Моята е с инверторен мотор. При него няма ремъци или там както се наричаха, а двигателя е закачен направо за барабана. Доста е тиха и няма никакви вибрации благодарение на този тип мотори. Аз моята я взех 650 лв. вече е на 3 месеца и съм супер доволна. Електролукс е- 1200 оборота, 7кг. Пере с 45л. вода Heart Eyes И трите перални са много хубави, която и да избереш няма да сгрешиш. Гледай само да има функция за коригиране на времето. Моята има и от най-дългата програма, която е 4 часа, мога да я направя 2 например. Много полезна функция. Успех с избора Peace

А как да разберем като избираме с какъв мотор е / има ли някаква абривиатура по която да стане ясно /
`GHOst whisSpeRer* ~  , Моля те дай линк на твоята пералня newsm78

# 112

А как да разберем като избираме с какъв мотор е / има ли някаква абривиатура по която да стане ясно /
`GHOst whisSpeRer* ~  , Моля те дай линк на твоята пералня newsm78

Аз търся да има половин пране , но ми казаха , че повечето са "умни" и сами си дозирали всичко. Колко е вярно също не се знае и кои са УМНИТЕ също не ми е ясно.  Искам да има отложен старт , да има функция  ЛЕСНО ЛАДЕНЕ , БЪРЗА ПРОГРАМА ,  да е за колкото се може повече пране , само едно не ми е ясно - какво означава ПЛАВНА РЕГУЛАЦИЯ ??? Например ето тази съм харесала
http://www.technomarket.bg/products/09034886/zanussi-zwh-6125  , някой ако има впечатления да сподели   bouquet  bouquet  bouquet
Ама човек като избира нещо ми иде да се  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Същата работа е и със климатиците.

# 113

От къде да знам какво търся  Crazy До сега нищо не знаех за пералните ( и все още) Четох за инверторните двигатели, че били по-безшумни, но пък калпави  Rolling Eyes
Искам да е икономична ( гледам някои перат с 63 л. други 47 л.); достатъчно голяма, за да мога да пера одеяла; да има опция за 1/2 зареждане; да е здрава  Mr. Green и нямам нищо против да е около 1000 лв.

`GHOst whisSpeRer* ~  , Моля те дай линк на твоята пералня newsm78

Ето я моята- http://www.technomarket.bg/products/09078135/electrolux-ewf-127440w По това как се разбира- пише в интернет или в магазина ще ти кажат Peace Има бърза 14 минутна програма, има time manager. Моята се води уж от тея умните с асистент за дозиране, fuzzylogic система и тем подобни. Половин зареждане няма. Има програма за вълна, бельо, юргани, бърза 14 мин., памук, синтетика, деликатно, икономично, пране с студена вода, дънки и още няколко....  Нощен режим на центрофугата и jet spray функция, тоест- директно впръскване. Дано да съм помогнала.  bouquet

П.С.Забравих... Има и програма за ризи,функция за предпране и допълнително изплакване, отложен старт също има до 24 часа. Абе за тези пари е супер!!! Heart Eyes

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 22:03 от `GHOst whisSpeRer* ~

# 114
`GHOst whisSpeRer* ~, може би ще си взема такава пералня. Половин пране няма , може би защото има асистент за дозиране /да ме прощават компетентните  ако ръся бисери/ . Има ли функция за регулиране на центрофугата , освен времето? За този мотор би трябвало да е тиха.?
Извини ме , че доаждам ...  bouquet

# 115
`GHOst whisSpeRer* ~, може би ще си взема такава пералня. Половин пране няма , може би защото има асистент за дозиране /да ме прощават компетентните  ако ръся бисери/ . Има ли функция за регулиране на центрофугата , освен времето? За този мотор би трябвало да е тиха.?
Извини ме , че доаждам ...  bouquet

Тиха е и то много, а и няма никакви вибрации. Има регулиране на центрофугата, да- 700, 900, 1200 оборота, нощен режим и другото не знам какво е Crazy Не ми досаждаш изобщо, ако имаш въпроси питай Mr. Green А това с регулиране на времето може да се прави само на 3 от програмите- памук, синтетика и деликатно. Но това са бели кахъри Crazy

Ето и видео на пералнята- http://www.markabolt.hu/electrolux/electrolux_mosogep/eloltoltos … 40_w_mosogep.html

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 23:01 от `GHOst whisSpeRer* ~

# 116
http://forum.setcombg.com/index.php/topic,43351.0.html

Моите изисквания за пералня са:
да има допълнително изплакване;
регулиране на температурата и оборотите;
да пере с много вода /не искам алергизиращ прах, останал по дрехите, няма какво да пести от вода, искам я с вода да пере Wink/;
да има дълга, кратка програма, ръчно и вълна;
дълга гаранция.

# 117
papi6, не веднага, но все пак ни предстои да си купуваме нова пералня. Кажи ако имаш наблюдения коя марка или по-точно кой модел пере с повече вода, защото това е и моята болна тема. Наскоро пуснахме профилактика на пералнята. Друг път, когато вътре има дрехи, не съм се вглеждал, но понеже тогава беше празна, ми направи впечатление колко малко вода пълни. Вече от доста места разбирам, че масово новата реколта перални перат с малко вода, което мен не ме устройва. Даже и да има допълнително изплакване. Да не говорим, че нашата няма такава обособена функция или бутон. Има отделна кратка програма, която се води само "изплакване" и я пускаме накрая след основната програма. Дано все пак да се произвеждат все още и модели, които наливат повече вода. Ако някой има наблюдения, нека да ни информира тук.

# 118
Моята има отделен бутон "Повече вода", но е от скъпите модели. Въпросът е не с колко вода изпира, а доколко успява да изплакне прането от праха за пране, предполагам? Когато си избирате модел, поразгледайте предния панел какви бутони има, питайте за тези функции и бъдете спокойни за това.

# 119
Въпросът е не с колко вода изпира...

Напротив. И това е важно, наред с изплакването.

Общи условия

Активация на акаунт