Каква пералня

• 875 545
  • 6 188
  •   2
Отговори
# 150
  • София
Е ще ме откажете от смяна на пералнята, винаги пускам на 1400-1600 оборота,винаги повече прах,задължително двойно изплакване.Доста често и на 90гр пера.Само с омекотителите съм скарана.Дали не съм улучила Аристон който е направен за тест от конкуренцията Joy Joy
няма да бързам с избора и ще чета.
BobiPak  Hug

# 151
Електронната везна на Сименса, с който прах 7 години, никога не се е повреждала.

# 152
Електронната везна на Сименса, с който прах 7 години, никога не се е повреждала.

А нещо друго ли му се счупи, че го смени?

# 153
Започна да вие страшно при центрофуга, да се тресе изобщо като старите Перли, ама моята пущина беше с 1200 оборота в минута и звукът си беше направо страшен. За беля от фирмения сервиз отказаха да ремонтират, почти не я погледнаха - ремонтът щял да ми излезе 700 лева, за толкова съм щяла да си купя нова. Те пералните имали експлоатационен срок 5 до 7 години, после трябвало да се сменят  Shocked . За моето соц възпитание това си беше шок. Тогава ми показаха Аристона в един магазин - имаше демонстрация, но с празна пералня. Умрях от кеф, че е супер тиха. Там приключението започна, като изпрах първата партида бельо, както си бях свикнала със Сименса. И готиното ми бельо се съсипа напълно - Аристончо пренася цветовете от една дреха на друга, нещо което Сименса никога не е правил. И се опитах да върна пералнята още същия ден, но ми отказаха (Родино Мила!)

# 154
Това за шума ми е много актуална тема. Днес се разходих из един хипермаркет да избирам сушилня за сестра ми и се завъртях покрай пералните. Нали имам някои изисквания- да се регулират оборотите и температурата, допълнително изплакване и кратка програма, тиха да е, голяма гаранция...
Харесах 3-4 - БОШ,  АЕГ и Канди, накрая една Беко /доскоро бях върл противник на марката/ ме плени с 8-те си кг., инверторен двигател и най-вече с 50 % икономия на енергия- А++++, гледах я любовно, гледах я, и накрая и намерих голям минус- 63 децибела!!! при пране и 74 при центрофугиране. Малеее, самолет и то с развален ауспух #Crazy!
Може ли толкова шумна пералня да има?

# 155
Това за шума ми е много актуална тема. .................., инверторен двигател и най-вече с 50 % икономия на енергия- А++++, гледах я любовно, гледах я, и накрая и намерих голям минус- 63 децибела!!! при пране и 74 при центрофугиране. Малеее, самолет и то с развален ауспух #Crazy!
Може ли толкова шумна пералня да има?
Може - ГОРЕНИЕ.В момента имам такава и е ужасТ - не се издържа бе . Пишат из форумите , че са качествени - егати качеството -като ми захаби прането - по- доволна си бях от Пената. А за шума да не ти разправям. И сега ги разглеждам във магазините , ама като пишат СУПЕР БЕЗШУМНА  , а пък 75 децибела и направо поглеждам на другата страна. Тези хора за глухите ли произвеждат , незнам. И другото , което е нещо взе да трака напоследък , а е използвана само от 3 години. Да ти имам качеството. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 156
Дами, не бяха ли инверторните перални безшумни?
Откъде тези децибели тогава?

# 157
Дами, не бяха ли инверторните перални безшумни?
Откъде тези децибели тогава?

И аз това се чудя! И как са ги изчислили тези 4 + за енергията...

# 158
 Mr. Green
Ако търсите пералня, която да не се разваля  това са  ZEROWATT.  Смених моята ZEROWATТ, без да се  развали 16 години, МОЛЕХ й се последните 4 да се развали, но тя не и не  Mr. Green сега е предавам на друг, дано му служи още дълго   bouquet

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 09:53 от BobiPak

# 159
  • София
ООООО Зероват имам при баба/наследи я от мен/-23годишна работи безотказно,тя беше след перла о4 Laughing обаче дали качеството е както преди.Сега всичко правят за сервиз.

# 160
ООООО Зероват имам при баба/наследи я от мен/-23годишна работи безотказно,тя беше след перла о4 Laughing обаче дали качеството е както преди.Сега всичко правят за сервиз.
Peace
 Железни машини,но сега когато купувах не ме грабна нещо, и си мислех, че са прави фирмите да не ги правят вече толкова качествени. Като един доволен , предоволен клиент би трябвало да остана вярна на марката, нали? Embarassed

# 161
Гледах сега Зеровата, ми те без пари .... и с 36 м. гаранция, чак ме съмняват  Crazy

Като говорим за качество аз нещо не мога да си обясня - защо се предлагат толкова Милета втора ръка  Thinking Аз ако съм доволна от пералнята си няма да я сменя ....

# 162
EЕее, сега , Ninia - германеца си го произвежда и може да си позволи да го смени на 4-5 години за ново, по-икономично, с повече екстри. Ето сега те предлагат сушилни с термо помпа/ като климатиците /..Което пък е енергийно по-ефективно с 30%.
Пък за нас старичките са цвете  Simple Smile

# 163
... защо се предлагат толкова Милета втора ръка  Thinking

Сушилни и перални Миле идват ползвани най-вече от Скандинавието. Там във всяка кооперация имат перални помещения с 5-10 машини за всички живущи. Скъсват ги от употреба за 5-7 години и съсипани поемат пътя към България.
Уред втора употреба няма начин да купя. И това е една от причините.

# 164
Ооо и за мен уред втора употреба не е вариант ( както и дрехи  Sick). Просто се питах, защо след като са толкова хубави хората се отказват от тях. Но явно е въпрос на стандарт...

Общи условия

Активация на акаунт