Каква пералня

• 875 795
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 255
klem4e аз малко се обърках по-горе ....  Blush
Имах Аристон, сега съм с Бош  Grinning
И аз малко се пообърках - предната страница съм те питала за модела пак - извини ме , ама 2 години майчинство са се отразили  Rolling Eyes

Харесах си ето тази хем електролукс , хем инвенторен мотор - пък който има впечатления от нея нека да сподели http://www.technomarket.bg/products/09078135/electrolux-ewf-127440w

Моята е такава Peace Много съм доволна. На първите 3 програми можеш да променяш времето, например програмата за памук е 2:20мин. а аз си го настройвам за 1час. Има програма за вълна, юргани, бельо, деликатна, икономична, ризи, дънки, студена. Има функция за допълнително изплакване и предпране. Гледам, че са й вдигнали цената. Аз я купих за 650 а сега е 700. Хубава е и е евтина. Препоръчвам с две ръце newsm20

А наистина ли е безшумна или поне по- малко шумна ?

Безшумна е, да. преди имах горение.......УЖАС....... Много ми ги хвалеха на времето тея горение, а те били като трактор #Crazy

# 256
Майка ми ми възложи да избера пералня и след много ровичкане по форумите най-накрая избрахме EWF 127440W. Точно същата. Пере отлично! Тиха е при центрофуга, има един отвор горе на уплътнението откъдето се влива водата и директно полива дрехите вместо да ги накисва както правят другите перални, чува се само като работи помпата, но мен това не ме притеснява, не се чува в другата стая. Мисля да я пускам вече на нощна тарифа. Оборотите й са 700,900 и 1200. По принцип са ми казвали да не се пуска на максимални, защото се прецакват лагерите. Затова исках да има и 900 и на тях дрехите им трябват 2-3 часа да изсъхнат. Това което пишат за италианските перални във форумите на Setcom е истина, ровел съм се по полските онлайн-магазини и имаше  там много лоши мнения за Whirlpool, Indesit, Ariston, Candy също. Всичко лоши, което може да се случи на една пералня се случва на Whirlpool и Indesit най-вече. Bosch от класовете WAA са боклуци, произвеждат ги в Турция и Китай- това поне по мнение на хората.

# 257
Майка ми ми възложи да избера пералня и след много ровичкане по форумите най-накрая избрахме EWF 127440W. Точно същата. Пере отлично! Тиха е при центрофуга, има един отвор горе на уплътнението откъдето се влива водата и директно полива дрехите вместо да ги накисва както правят другите перални, чува се само като работи помпата, но мен това не ме притеснява, не се чува в другата стая. Мисля да я пускам вече на нощна тарифа. Оборотите й са 700,900 и 1200. По принцип са ми казвали да не се пуска на максимални, защото се прецакват лагерите. Затова исках да има и 900 и на тях дрехите им трябват 2-3 часа да изсъхнат. Това което пишат за италианските перални във форумите на Setcom е истина, ровел съм се по полските онлайн-магазини и имаше  там много лоши мнения за Whirlpool, Indesit, Ariston, Candy също. Всичко лоши, което може да се случи на една пералня се случва на Whirlpool и Indesit най-вече. Bosch от класовете WAA са боклуци, произвеждат ги в Турция и Китай- това поне по мнение на хората.

Аз си я пускам на 1200 оборота без проблем Peace От уърпул са много доволни мои приятелки Simple Smile

# 258
svt11 и мен предупредиха да гледам за Бош да е произведен в Германия или Полша.

# 259

Затова исках да има и 900 и на тях дрехите им трябват 2-3 часа да изсъхнат.

2-3 часа ли? В сушилня ли ги сушиш, навън или на метален сушилник вкъщи? Питам, защото аз суша вътре и определено много повече от 2-3 часа им трябват, за да изсъхнат. Поне ден, ден и половина се сушат и пак са влажни, а помещението е отоплявано постоянно, с духаща печка, затова се чудя защо така се получава при мен Rolling Eyes Ужасно бавно съхнат!

Също така разбрах, че Electrolux и AEG също се произвеждат в Италия, поне така твърдеше консултанта в един от Технополисите. Но това, че се правят там никак не значело автоматично, че не са качествени, защото и там си има нива на качество. Даже вече не съм сигурна дали изобщо може да се намери пералня, произведена в Германия. А Полша като чуя също не ми вдъхва доверие, но... каквото, такова, човек купува нещо и се надява да е направил правилния избор.

# 260
  • София
ние си купихме ето тази на промоция цък Peace някой случайно да я има отзиви за нея  newsm78

# 261
Не знам какво е твърдял консултанта, но на машините в Техномаркет пише само държави като Полша и други, все от източния блок. Няма как да си купиш от Технополис нещо западно, особено АЕГ и Електролукс, които си имат заводи в Източна Европа, пък и която и да е друга марка. И ако машините не са съвсем същите, то е защото използват малко по-различни материали - пластмаса, която се захабява, малко по-евтина сплав за металните части и тъй нататък. Мисля, че можеш да намериш Бош и особено Сименс, произведен в Германия, от Експо 2000, ако държиш на това. Но може би Електролуксът и АЕГ-то си струват и така, не знам.
А за 900-те оборота и съхненето - все пак мъж го е писал  Laughing. Като не си ти на пангара, времето тече по различен начин. Разбира се, че ще съхнат по ден и половина и то в добрия случай, нямаш никакъв проблем. За два три часа изсъхва пране само на вятър и слънце или в сушилня.

# 262
Дали може да се намери пералня със защита за деца на цена около 400-500 лв?
Другите ми изисквания са - да е безшумна и да има кратка програма и програма за 1/2 пране.

мнения за тази?
http://www.technomarket.bg/products/09111652/indesit-pwc-71040w

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 18:02 от Danito_d

# 263
ние си купихме ето тази на промоция цък Peace някой случайно да я има отзиви за нея  newsm78

Joy ами ти ще казваш отзиви...нали вече си я купила Laughing
Честито, и дано си доволна!  bouquet

# 264
AQUА, Penkailieva моделите на Бош за над 1200 лв. са произведени в Германия. Това ми казаха и в ТМ и в Експото. Реших, че няма смисъл да се напъвам чак толкова и взех полски.

# 265
2-3 часа ли? В сушилня ли ги сушиш, навън или на метален сушилник вкъщи? Питам, защото аз суша вътре и определено много повече от 2-3 часа им трябват, за да изсъхнат. Поне ден, ден и половина се сушат и пак са влажни, а помещението е отоплявано постоянно, с духаща печка, затова се чудя защо така се получава при мен Rolling Eyes Ужасно бавно съхнат!

Също така разбрах, че Electrolux и AEG също се произвеждат в Италия, поне така твърдеше консултанта в един от Технополисите. Но това, че се правят там никак не значело автоматично, че не са качествени, защото и там си има нива на качество. Даже вече не съм сигурна дали изобщо може да се намери пералня, произведена в Германия. А Полша като чуя също не ми вдъхва доверие, но... каквото, такова, човек купува нещо и се надява да е направил правилния избор.
Не, извинявай, вътре в банята ги суша, но ако ги сложиш на балкона на 20 градуса ще изсъхнат за 2-3 часа сигурно. За Полша и аз първоначално се чудех, но съм живял там известно време, баща ми който е инженер и търгуваше с машини с тях ме заведе веднъж в един малък завод. Абе, трудолюбиви са си хората, дисциплинирани, в момента ако си мислишя че кризата ги е ударила дори и малко жестоко се лъжеш. Там когато съм живял - това беше 1995-98 година по магазините имаше немалко стока Made in Poland - и сега ще видиш същия етикет и по нашите магазини. В Полша има заводи на Bosch, Electrolux, Toshiba за телевизори, Sony също и още много марки за техника.
За марките
Bosch-Siemens се правят в Китай, Турция, Испания, Полша и Германия, май и Русия. В един форум намерих даже кой модел къде е произведен. За пералните правени в Турция съм чувал, че не са лоши стига да не са от най-ниския клас. Хладилниците им до 1000лв се правят там и ако ги погледнеш изглеждат доста добре. Също знам, че са най-тихи и икономични и бързоперящи. Водят ги по-надеждни издръжливи от AEG-тата – може би малко, но за подробности питайте в setcom.  Тези 2 модела доколкото знам са полски.
http://techno-mix.com/product/4719/bosch-wae-20365-by
http://techno-mix.com/product/74/bosch-wae-20366-by

AEG, Electrolux, Zanussi са част от Електролукс групата -  има заводи в Полша, Италия, Румъния, Словакия и УЖ в Германия някои. Най-високия клас уреди са AEG и те се правят предимно в Полша, Италия и Германия. Доколкото съм чувал това не означава че Zanussi (най-ниския клас) са боклуци. Electrolux пък е собственост на General Electric. Чел сум, че са шумни, моята при центрофугиране е тиха, но при работа на помпата е шумничка. Като зяло отзивите за тях е, че са доста добри.

Whirlpool, Ariston, Indesit, Candy са част от Мерлони груп. Правят се в Полша, Италия, Словакия и за съжаление в Турция. Веднъж попитах в Технополис къде ги правят Whirlpool и един консултант взе че се изпусна, че са турски – вероятно на тия дето пише Италия. За хладилниците поне не крият. По мнения във разни форуми и полски online магазини, където можеш да прочетеш за конкретен модел отзиви изводът е, че тези перални – най-вече Indesit и Whirlpool са пълни боклуци и от сервизите казвали, че са направени да издържат до 5 години – поне повечето им модели. Перат добре до момента в който се развалят. Има някои модели – мисля че бяха полски, за които нямаше лоши мнения – конкретно за повреди, вероятно може би има хубави модели, но вероятността да се натъкнеш е малка предполагам. Един приятел има Аристон на 5 години и единствения му проблем е бил с програматор и то по негова вина. Много хора са ми казвали, че пералните се правели сега да се развалят по-бързо, за да се печели повече. Още повече, че на запад като се развали нещо никой не си играе да го кара на сервиз ами директно на боклука. Току-що гледам едни Аристони правени в Полша с черна врата с инверторен мотор на сравнително ниска цена – 600лв. Поляците дават 10г гаранция на мотора в Полша, тук такава за нашия пазар няма. Може пък да са хубави.

BEKO са си чисто турски и доколкото съм чувал доста от уредите са им качествени. Аз лично не бих си купил турско независимо какво качество е.

# 266
  • Варна
Мислим да купуваме пералня. Ориентирали сме се към Електролукс и Горене по препоръка на техника, който ремонтира сегашната ни пералня. След  прочетеното тук Горенето май отпадна, защото някой беше писал ,че са шумни. След трактора, който имаме вкъщи ако купя пак шумна ще се гръмна. Искам пералнята да е колкото се може по-безшумна. Добри отзиви прочетох тук за Електролукса. Ходих да ги гледам в Технополис. Има поне 10-15 модела от тази марка. Как ще избера обаче не знам. Гледам да е нещо от 550 до 700 лв. Направи ми впечатление, че ширината на някои модели е много голяма- 63 см.
Ще се радвам ако някой сподели впечатления , ако има скоро купувана пералня Електролукс.

# 267

Глупости!  Stop
1.Електролукс груп е собственик на марките: Електролукс, АЕГ, Зануси, Привилег и др.
2.Мерлони груп е Собственик на Хотпоинт-Аристон и Индезит, но не и на Канди и Уърпул.
3.Уърпул и Баукнехт се произвеждат от друга фирма.
4.Канди и Хувър, също се произвеждат от друга (различна) фирма. Wink Rolling Eyes

# 268
Това, че сегашните перални издържат по 5 години, може би се дължи на факта, че това, което имаме, бързо ни омръзва и имаме нужда от ново. Идват нова мода в дизайна, нови решения в технологиите и така или иначе искаме да си купим по-новото. 5 години са си предостатъчно да се нарадваш на нещо, да свикнеш с него и да ти писне от него. Освен това променя се и животът - местим се в друг град, семейството ни намалява или се увеличава, възникват най-различни нужди. Нашият живот, в България, съчетава някак си високи културни потребности със финансов недоимък, да не кажа мизерия. Ние живеем като страна във война - изцеждаме от всяка вещ по 3 живота и пестим по 5 години за нещо ново. Но мисля, че и нашият живот се променя към по-добро и все повече семейства ще могат да си сменят уредите, обзавеждането, че и жилищата, според потребностите си, а не толкова по принуда.
Та, мисълта ми е - няма лошо да ги проектират по за 5 години живот, само да можем да си позволим да ги сменяме... Laughing

# 269
Мислим да купуваме пералня. Ориентирали сме се към Електролукс и Горене по препоръка на техника, който ремонтира сегашната ни пералня. След  прочетеното тук Горенето май отпадна, защото някой беше писал ,че са шумни. След трактора, който имаме вкъщи ако купя пак шумна ще се гръмна. Искам пералнята да е колкото се може по-безшумна. Добри отзиви прочетох тук за Електролукса. Ходих да ги гледам в Технополис. Има поне 10-15 модела от тази марка. Как ще избера обаче не знам. Гледам да е нещо от 550 до 700 лв. Направи ми впечатление, че ширината на някои модели е много голяма- 63 см.
Ще се радвам ако някой сподели впечатления , ако има скоро купувана пералня Електролукс.

Казвали са ми, че Bosch са по-надеждни, виж отиди и прегледай тези 2 модела, мисля, че са полски http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/682935/P11100101 … OSCH-WAE-20365-BY
http://techno-mix.com/product/74/bosch-wae-20366-by

Общи условия

Активация на акаунт