Каква пералня

• 872 056
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 3 345
Аз съм с втора Горени. Първата е още напълно здрава и работеща (след повече от 15 години експлоатация на гадната пловдивска вода), просто е стар модел и имахме нужда от пералня на вилата, така че я пенсионирахме там.
Новата също се държи перфектно за момента. Не знам как пак се направиха генерални изводи за марки, които дори не сте ползвали (предполагам!).  newsm78

# 3 346
Моята Горене за 8 години също не е правила проблеми. А я препълвам почти всеки ден.

# 3 347
  • София
Пералня Горенье не съм ползвала, но след 3 хладилника и 2 готварски печки от марката, никога, ама никога не бих пуснала дори миксер у дома от въпросния производител. Смятам, че един дефектен уред е лош късмет, но при повече бройки показва изключително долнопробно производство. То не бе лоша изолация на хладилниците и счупени дръжки, то не бе самосчупили се стъкла на печките, изгорели реотани и какви ли не още чудесии. А цените на т.нар. резервни части са  Shocked Реотан за фурна 50-60 лв. Откачена работа.

(Споделям това по повод предположението, че хората се изказват, без да познават марката. Някои засъжаление я познаваме по-добре, отколкото би ни се искало.)

# 3 348
Пералня Горенье не съм ползвала, но след 3 хладилника и 2 готварски печки от марката, никога, ама никога не бих пуснала дори миксер у дома от въпросния производител. Смятам, че един дефектен уред е лош късмет, но при повече бройки показва изключително долнопробно производство. То не бе лоша изолация на хладилниците и счупени дръжки, то не бе самосчупили се стъкла на печките, изгорели реотани и какви ли не още чудесии. А цените на т.нар. резервни части са  Shocked Реотан за фурна 50-60 лв. Откачена работа.

(Споделям това по повод предположението, че хората се изказват, без да познават марката. Някои засъжаление я познаваме по-добре, отколкото би ни се искало.)
+1 Плюс отвратителен гаранционен сервиз. И скъпи части - една поставка за газов котлон - 115 лв. За една кръстачка от чугун, която тежи 200 грама сигурно.

# 3 349
Надявам се, че разбира те, че устройството и частите на печка, хладилник и пералня са различни. Същото е да кажа, че не бих си взела повече нищо на Самсунг, щото хладилникът ми се скапа.  Peace

Докато съм доволна от уредите им, за мен Горение си остава една от добрите марки (между другото и печка, и хладилник имаме, отново от поколението на първата ни пералня с тази марка - еми да ви кажа абсолютни пушки са. Добре, че има къде да носим старите уреди иначе изобщо нямаше да се вредя за нови  Mr. Green. Може би има значение и че са на повече от 15 г. и са произведени в Словения. И на новата ми също пише, че е произведена там.  Peace ). Но стигнах до извода, че с техника всичко е на късмет. Особено на нашия пазар.

# 3 350
  • София
Сервиза си е критерий. Ще се прави по-подробно проучване.

Магазини за уреди с транспортни дефекти в София?

# 3 351
Аз имам опит с миялна машина, плот за готвене и пералня. Всичките дефектираха, наложи се сервиз и както вече съм писала тук опитът ми е ужасен с него. Та мисля добре разбирам разликата между печка и пералня например. Както и че не е необходимо да си взимам четвърти уред от марката, който на който отново да правя скъпи ремонти. И да, всичко е на късмет, обаче Горение повече няма да си купя.

# 3 352
  • София
Сигурно правя разлика между пералня и хладилник. Но след като 5 различни уреда от една марка се скапват по невъобразимо тъп начин, си правя някои изводи относно качеството на изработката.
Не знам какъв е намекът, че твоите са произведени в Словения, и моите са произведени там (сега остава да се окаже, че словенците изнасят производство в Китай), но това не е особено голямо достойнство.
Пожелавам ти безаварийно ползване още дълги години. Стават и чудеса Wink

# 3 353
Явно при 4 уреда от 4, които имам се е случило някакво чудо.  100%-во чудо.  Wink
Не виждам смисъл в това обаче да се заклеймяват марки на базата на няколко мнения. Затова и направих коментарите. Както се вижда в темата не съм единствената доволна от Горение. Обикновено обаче е факт, че във форумите активно се споделя предимно негативния опит.  Peace

# 3 354
  • София
Не бих казала, достатъчно добри отзиви и мнения има из форумите за разни марки и модели.

# 3 355

Не знам какъв е намекът, че твоите са произведени в Словения, и моите са произведени там (сега остава да се окаже, че словенците изнасят производство в Китай), но това не е особено голямо достойнство.

Стиральные машины Gorenje (Горение) производство Китай
http://www.vasko.ru/to_catalog/action_categDesc/id_54/s1_Gorenje/country_86343/
Както и прахосмукачките им. За хлебопекарните също имам съмнения. А печките от Финландия преди, сега се правят в Чехия. Лошо няма да се правят където и да е, но качеството е спаднало в сравнение с преди 15-20 години.

# 3 356
Привилег и АЕГ едно и също нещо ли са?

# 3 357
  • София
Привилег и АЕГ едно и също нещо ли са?
Не. АЕГ и Електролукс са на една фирма, като АЕГ се води по-високия клас. За мен и двете /АЕГ и Електролукс/ са дорби като изпълнение и съотношение цена качество

# 3 358
  • София
Цитат
Стиральные машины Gorenje (Горение) производство Китай
А, чудно.
 Laughing

# 3 359
Попаднах на този линк, не е за перални... Но все пак не очаквах чак такова нещо от Индезит:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3337071/Tumble-dryer-fir … ces-11-years.html

Общи условия

Активация на акаунт