Каква пералня

• 871 780
  • 6 188
  •   2
Отговори
# 3 600
  • Пловдив
Замислих се заради инверторния мотор и 5г. гаранция...и уж пише супер тиха.

Има накакви Полски били Бош в Техноп.Продавача каза по-добре такаква,отколкото Аристон-а,уж Италия.

# 3 601
  • Русе
За тези пари не е ли по-добре някое Беко. Аз лично от Финлукс-а въобще не съм очарована. Трябва ли да е черна? А и оборотите и са малко.

# 3 602
  • София
От Технотата пак може да вземеш онлайн Peace
Отиваш на място - харесваш и поръчваш онлайн.
За втората употреба също си е на късмет , както и новите уреди  Hug
Втората уп-ба (внос), са съвсем друг клас. Нищо общо с ниския клас, предлагани в маркетите тук, направени до гаранцията да издържат.

Това изцяло е тенденцията в новите техники, коли и т.н. не е от ниския клас внесен в нашите маркети, просто така правят новите неща, защото нямат никаква сметка да са здрави и да ти векуват.
Има един момент, че тези от чужбина/ВУ/ са правени за белите страни, а тези в технотата тук са за хората като нас, демек второ качество  ooooh!

700лв няма как да дам, евентуално - 600макс на изплащане без оскъпяване-ако ще е нова.

Но мисля първо да видя тези с дефектите и ВУ - те си имат 2г гаранция. Бих дал макс 400лв за втора ръка, 6-7кг А++ поне
Идеи за магазини?

В Технополис съм виждала такива екооферти за връщане на стара пералня, но го пише само на някои модели. Свалят цената с 30-40 лв., като извозват те старата пералня.
Tея съвсем са се смахнали. На вторични ще й взема на моята поне 50лв. Отделно някои части могат да се продадат... смешници

# 3 603
  • София
Thinking   Аристон...не съм се замисляла,но гледам сега,че и те са с инверторен мотор и 5г. пълна гаранция http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/8119.html
Струва си.
Старата ни пералня беше Аристон и озвучаваше целия блок - изстребителите ряпа да ядат. На всичкото отгоре не переше добре, макар че й слагах само качествени препарати.

# 3 604
  • София
Starrydream- отдавна няма такъв момент, за вс пазари се правят еднакви "боклуци".
Аз лично до тук нямам забележки към купена от тук техника.
За магазини с транспортни дефекти - когато си взехме нашата сушилня - нова,  3-ма познати си взеха същия модел от тези с дефектите, вс покупки в рамките на няколко месеца. Техните средно си издържаха гаранцията -2 години, нашата май 5 ще навърши сега, още е пушка. Дали мога от товаа с чиста съвест да правя заключения за качеството стоки по този вид магазини.

# 3 605
  • Пловдив
Thinking   Аристон...не съм се замисляла,но гледам сега,че и те са с инверторен мотор и 5г. пълна гаранция http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/8119.html
Струва си.
Старата ни пералня беше Аристон и озвучаваше целия блок - изстребителите ряпа да ядат. На всичкото отгоре не переше добре, макар че й слагах само качествени препарати.
Peace

Май остава вариант Бош,направен в Полша...М  newsm78

Angel_Dust,и аз така мислех и затова взех от подобен м-н,обаче ударих на дърво.

Последна редакция: ср, 13 яну 2016, 08:01 от mystic woman

# 3 606
  • София
Starrydream, 2 г. гаранция втора ръка съм виждала много рядко - само на Миле май, които или са модели от Балканската война, или пък по 700 лв. и нагоре. Обичайното е 6 мес., в редки случаи 12. Така е по закон и търговците се пазят. Дали тази гаранция е реална, т.е. да ти се поправи уредът или да се подмени, не зная, тъй като не съм ползвала подобни услуги..

Относно екоофертата на големите вериги - да, може и да вземеш на твоята 50 лв. на вторични суровини, но дали си струва да се изгърбиш от мъкнене, задължително ти трябва втори човек, когото после да почерпиш  Mr. Green, и кола, която да нахраниш на бензиностанцията. Да не говорим, че трябва да е поне комби и че всяко слагане и вадене на пералня без здраво опакован кашон ти мача уплътненията по вратите и дере боята, колкото и човек да внимава. В този смисъл офертите на магазините са съвсем справедливи. Тъпото е, че са за единични модели, които обикновено не са сред най-желаните от купувачите.

# 3 607
  • Пловдив
ММ иска тази,но не ми се влагат толкова пари...http://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/bosch/wat28460by-p2485759 … jk8P8HAQ#opisanie

# 3 608
Този Бош много прилича на моя Сименс, разликата е, че при мен има система за 4 вида петна/удължава времето за пране/.
Антивибрационния дизайн звучи гръмко, но всъчнощност пералнята не помръдва при центрофуга.
На мен лично много ми допада модела, а и е за 8кг. пране и не е търски. Сушилнята ми е правена в Полша, пак е Сименс. Ще переш по-рядко Simple Smile. Също имам лош опит с само чукната сушилня пак на Горение. Та знам какво е.
Иначе и аз мога да кажа, че различните перални перат различно - убедих се, а бях скептик.

# 3 609
  • Пловдив
 Peace
Ох...много ми е 8кг.,а и новите нямат за 1/2 пране Thinking

# 3 610
Нямат за 1/2 пране защото когато сложиш по-малко дрехи те сами си намалят времето и водата а от там и тока. Ти да включваш 1/2 няма смисъл просто. И моята няма 1/2 зареждане но ако натъпча много пране програма памук с доп.изплакване и функция за петна е 2:54 часа. Ако сложа по-малко дрехи ги изчислява на 2:22 часа а ако дрехите са още по-малко е 1:58 минути.

# 3 611
Имат - Vario Perfect функцията е за това. Има бутон Speed Perfect той е за 1/2 цикъл. При мен изписва кг за съответната програма на половина. Ако не го ползвам става като при muoil - мери дрехите и съкращава програмата. На дисплея пише стандартно време, но после намялява в един момент.
А и както коментирахме много тук - никога не можеш да натъпчеш 8кг, някъде около 6кг дрехи събира. Това е хм  Thinking кош и половина, ако имаш от големите кошове за пране 60x30x40см. Аз установих с мерене, че моя с тези размери събира около 4-4.5кг. Освен това 8кг са само за основната програма Памук, на другите програми са от 5кг, до 1кг за бельо. Но пък обемни неща влизат без проблем, като двойни завивки например.

# 3 612
  • София
Може да не събират 8 кг, но и 6 кг не събират 6кг.  Но според барабана и това, което точно се слага вътре може и да съберат и 7 кг поне.
Обикновенно има 1-2-3 програми, поемащи пълния капацитет, всички останали са за доста по-малко кг пране вътре и запълване, обаче големия + на големия барабан е, че можеш спокойно да сложиш и по-плътни завивки, защото в старата пералня - 5 кг, посмъртно не можеш да натъпча една средно дебела, олекотена завивка 1 персон.

Освен това повечето нови имат  на пълните си програми ел. везна мерят прането и изчисляват според него, колко време и колко вода да  ползват.

# 3 613
Аз не говорих за пускане на други функции - и моята има едно бягащо човече ако го пусна то е за speed - съкращава времето гарантирайки същите резултати на изпиране но на цената на повече вода и ток. Мисълта ми беше за бутона на предишните перални 1/2 - при новите той липсва защото те сами си преценят. При моята когато я пусна тя още преди да пусне водата започва да върти дрехите първо бавно на едната посока, после на другата, спира, после почва бързо да ги върти, спира. До тогава на дисплея мига една анимация и първоначалното време се изчислява на ново. Но и то не е крайното- по време на самото пране отново на няколко пъти излиза тази анимация и времето се променя. Направи ми впечатление че веднъж бях пуснала дрехи които попиват много вода и явно водата не можа да се загрее за нормалното си време и пералнята удължи времето. Правило ми е впечатление и че при центрофуга - пише още 7 минути например и тя си центрофугира на 1400 но явно отчита че повече вода не се изстисква от дрехите и помпата не изхвърля вода и отново анимацията излиза, изчислява нещо и прането приключва.

# 3 614
Моята пералня е друга, АЕГ, аз както знаеш muoil изобщо не вися да ги гледам, но съм забелязала същото- пише например 7-8 минути и центрофугира. И изведнъж хоп, дава сигнал за край на програмата и 0 минути. Или знам че е давала 2 часа и нещо оставащо време, а след половин час ми дава само час оставащо време- по някое време е преценила и е съкратила.
Тя е за 10 килограма пране, но това е само за памук на основна програма, на някои програми е за 1 или 4 килограма пране! Например на програмата за големи завивки, е за максимум 4 килограма. За вълна също, деликатни-значително по-малко килограми!
В инструкциите дори не са си направили труда да опишат как пералнята сама коригира времето, и си мисля че е просто защото това е вече стандартна функция, по подразбиране.

Общи условия

Активация на акаунт