Каква пералня

• 871 920
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 3 705
Имате ли мнения/впечатления за LG?
Също, струва ли си да се купува такава с инверторен мотор?
Fagor-а ми май тотално сдава багажа....търсейки нови варианти, виждам добро съотношение между цена и показатели при LG.
Но нямам никакъв поглед върху марката.
Та, ако някой има и може да сподели, ще съм благодарна.   

# 3 706
Имате ли мнения/впечатления за LG?
Също, струва ли си да се купува такава с инверторен мотор?
Fagor-а ми май тотално сдава багажа....търсейки нови варианти, виждам добро съотношение между цена и показатели при LG.
Но нямам никакъв поглед върху марката.
Та, ако някой има и може да сподели, ще съм благодарна.   
Прочети по-напред, имаше доволни от тази марка, но трябвало да се нивелират перфектно. Инверторният мотор е предимство, на моята пералня въобще не се чува като работи. Пускам я нощем с чиста съвест.

# 3 707
  • София
И старата и новата са ми ЛГ,  доволна съм от машинките, в темата има и други собственици, писали - също доволни, поне не се сещам някакви  отрицателни коментари.
Това, което мога да споделя като  по-особен... хъм минус - капризни са на нивелация (поне по-големите, по-простичките и базови модели не знам, старата беше   такава - 5 кг, доста базова, нямахме грижи с нея, с новата се озорихе докато я нивелираме прилично )
Старата работи 10 години безпроблемно, 1 път сменяхме само маншон, защото мъжът ми го проби, иначе ремонти не са й се налагали, надявам се и новата да е така (нова-нова, скоро ще стане на година)

# 3 708
  • Сф
Заради четеното тук и ние взехме ЛГ лятото. Нямахме проблем с нивелацията, въпреки че има лек наклон на плочките под нея.
Много ме дразни, че чекмеджето с прах остава пълно с вода и трябва всеки път да го изхвърлям, ама май вече свикнах.

Отдавна се каня да питам. Един от последните пъти в 9,00ч. сутринта я настроих да започне с отложен старт след 8 часа, т.е. в 17.00 да почне да пере. По случайност се прибрах по- рано в 16,30 и пералнята беше почти изпрала  Shocked И аз, и ММ сме 1000% сигурни, че я настроих за след 8 часа. На какво може да се дължи това? Грешка с програматор? Повече след това не съм я пускала на отложен старт.

# 3 709
При някои перални настройката е след колко часа да е спряла да пере, а не след колко часа да започне
Прочети си книжката отново, може би е такъв случаят

# 3 710
  • София
Аз отложени стартове не ползвам, но това, което съм чела общо за всички е, че нагласяш не кога да почне, а кога да приключи, т.е. в колко да е готова, сега погледнах книжката и при  пералнята ни е така, вероятно и при твоята при все, че също е ЛГ.

# 3 711
  • Сф
Така ли? Почти съм убедена, че до сега е почвала след 8 часа, но довечера ще проверя.
Бях толкова убедена, че след 8 часа почва, че реших, че няма смисъл да чета упътването  Embarassed Joy Joy

# 3 712
  • София
Така, така... даже е оградено в каренце с удивителна Wink

# 3 713
Благодаря ви.   Grinning
И на мен ми харесват, явно ще е LG.
Ще се върна назад по темата, да почета.   

# 3 714
  • София
Ти кои модели си загледала...

# 3 715
  • FR
Заради четеното тук и ние взехме ЛГ лятото. Нямахме проблем с нивелацията, въпреки че има лек наклон на плочките под нея.
Много ме дразни, че чекмеджето с прах остава пълно с вода и трябва всеки път да го изхвърлям, ама май вече свикнах.

В стария апартамент, където живеехме пода беше крив (теракот) и винаги чекмеджето оставаше пълно с вода. Мен също ме дразнеше, защото като го изкарам почваха да текат води докато стигна до мивката. Мислех, че проблема е в пералнята, но от както сме в новия апартамент и пералнята е добре нивелирана никога не е оставало пълно.

Meggysan, съгласна съм, но на майка ми на 61г не са и приоритет новите технологии. От два дена се вайка дали ще се справи с новата пералня. На мен пък други техники са ми интересни-телефони, телевизори, искам нова фурна  Mr. Green . Ясно е, че няма вече уреди за 20г, но аз поне предпочитам да сменя други неща, а не пералнята. Дано мойта индезитка не ме напуска скоро  Crazy

# 3 716
  • София
На мен не ми остава пълно чекмеджето, остава ми в отделението за омекотителя  мини локвичка 1 мм вода на дъното, но аз така и така си го плакна и подсушавам чекмеджето, та не ми  правят впечатление тези неща.

# 3 717
Проверете си омекотителите, ако е стар, той се сгъстява до степен да не може да изтече както трябва, запушват се едни дупки и остава вода в отделението. Ако е пресен, той е почти течен и няма такъв проблем.

# 3 718
  • Сф
Аз не ползвам омекотител. И на мен ми остава точно в това отделение вода, но мисля, че е от тръбичката, от която се отвежда водата- прекалено висока е. Ще снимам да видите.

# 3 719
  • София
То и аз омекотител ползвам доста рядко, само казвам къде остава нещо.

Общи условия

Активация на акаунт