Каква пералня

• 872 125
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 3 735
  • София
А всъщност какво точно друго трябва да ни интересува при една пералня освен качеството на изпиране и вида на дрехите след нея? Simple Smile Нали това й е работата, да пере добре. И  естествено по време на работа да не създава нерви като - липсва ми тази програма или онази функция, ще срути блока, разхожда се и т.н.
Все пак предполагам хората правещи подобни сравнения говорят при едни сходни  условия - прах, вода, дрехи, програми - от чие изпиране са по-доволни.

# 3 736
Забравяте най-важното, че тук в темата имаше недоволни от Миле, и то от нова пералня, не базов модел
Имаше нещо за налягането на водата и такива простотии, а от сервиза( класика) вдигат рамене
С търсачката ще излезе поста.
Беше ме впечатлил, първо заради марката, и второ защото за мен уреда трябва да работи след включване на вода и ток, без да се занимавам с нищо повече...независимо 300 или 3000 лева струва
Всичко останало за мен е в графа "повреда" и отписвам уреда. Какви са тия перални, дето ще им бая 10 часа дали са на кеф да перат или не  Stop

# 3 737
  • София
Ама аз съм напълно сигурна, че всяка една машина може да се развали или да не отговори на очакванията независимо от марка и цена. Wink

# 3 738
Е, не, не и Миле  Naughty   Laughing

# 3 739
  • София
Понякога човек като даде голяма сума, трябва да е доволен
 Laughing

# 3 740
  • на Мелмак
Не вярвам Тамат-а да пере по добре с един и същи прах в сравнение със сегашната ми машинка!
Затова и питам за разликата между Миеле и Сименс.
ММ искаше всичко с Миеле да сменя, но аз съм нещо скръндзава. Mr. Green
Интересно ми е,защото и двете се водят високи класове.

# 3 741
Освен Сименс, друго не признавам.

# 3 742
Аз сега като съм със Siemens, значи ли че трябва да съм по-доволна, ако бях с Miele? Ами не, ама на този етап ще пера с каквото имам. Все пак Miele си е Мерцедеса на бялата техника. Имах възможност да разгледам част от завода на Miele, в която сглобяват точно пералните. Еми няма такава прецизност. Кожухът им е от специална стомана и е пригодена за влажни помещения. Виждала съм 30 год работещи перални без грам ръжда, а Аriston-a ми още на 7-9 год започна да му избива ръжда в мокрото помещение.
В един по-преден пост имаше проблем с пералня Мiele, аз също го прочетох, но там проблема до колкото си спомням беше в налягането на водата.

# 3 743
  • София
Сега  трябва ли да приемем, че на света няма по-хубава кола от мерцедес или че друга кола не може да е поне толкова хубава колкото мерцедес... Wink

Аз пак да питам - кому е нужно една пералня да работи 20-30 години?

Прекалено възхваляване и кланене на марка Wink Пак казвам -  скъпите им модели, може и да са чудесни, но  базово Миле, пред висок клас на друга добра фирма, не бих предпочела.

# 3 744
Angel_Dust, моля остави хората сами да изберат какво и откъде да си купят. Вече чухме твоята гледна точка няколко пъти. Аз лично не я приемам, но това не е предмет на спор. Едва ли в този форум са най-компетентните хора в областта на пералните.

# 3 745
  • София
Че аз не им казвам нито какво, нито от къде да си купуват хората, коментирам абсурдни обобщения само Wink

# 3 746
базово Миле, пред висок клас на друга добра фирма, не бих предпочела.
Може ли да попитам защо? Наистина ми е интересно. Peace
В крайна сметка това е пералня, не космическа совалка... Ще перем, няма да летим в космоса... Какви програми и функции ти трябват, които ги няма в цитираното по-горе "базово Миле"? Peace

# 3 747
  • оттам, откъдето започва България
За мен пък е най-важно да е здрава пералнята, че съм прала доста на ръка, докато пералнята е била на ремонт /едно време/. След това разбрах, че просто няма смисъл от поправка и направо си купувах следващата нова. А вече марка и модел си е въпрос на предпочитание. Пожелавам на всички да са ви здрави пералните и да ви отменят в прането!

# 3 748
  • София
базово Миле, пред висок клас на друга добра фирма, не бих предпочела.
Може ли да попитам защо? Наистина ми е интересно. Peace
В крайна сметка това е пералня, не космическа совалка... Ще перем, няма да летим в космоса... Какви програми и функции ти трябват, които ги няма в цитираното по-горе "базово Миле"? Peace
Бях гледала едно миле, май 1300 или 1600 лв, сиреч напълно базово, когато си избирах пералня преди 2 години. Нямаше дори отложен старт. Ще ме прощават, ама благодаря за такъв мерцедес. Не помня какво друго му беше орязано, но който го интересува, сам може да провери.
След време в темата някой каза, че "евтините" милета ги правят в Чехия. Не че Чехия е некачествен производител, но ако ще купуваш мерцедес, нека е произведен в Германия. Всеки собственик на джип ML, произведен в Мексико, ако е достатъчно откровен, ще го потвърди  Wink

# 3 749
След време в темата някой каза, че "евтините" милета ги правят в Чехия. Не че Чехия е некачествен производител, но ако ще купуваш мерцедес, нека е произведен в Германия. Всеки собственик на джип ML, произведен в Мексико, ако е достатъчно откровен, ще го потвърди  Wink

Ако е от Германия, цената ще е 4000+ лв. Там са и големите гаранции по 20 години.
По-евтините Miele перални са компромис, получаваш качество и част от екстрите срещу разумна цена.

Общи условия

Активация на акаунт