Каква пералня

• 879 457
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 5 820

Трябва да имате поне 6 месеца гаранция на ремонта.
Лагерът на място ли го сменяха или в сервиз?

Лагерът е сменян в сервиз,  не на място.
Още след смяната им се обадих да им кажа къде се удря барабанът, но ме убедиха, че
това е нормално при неправилно подреждане на прането и не е толкова страшно.
Сега пералнята още работи, макар и да се усеща стърженето и едва ли ще я сметнат за
повредена.

Напълно прави са, че при неправилно зареждане/разпределяне на прането ще тресе. Примерно зареждате тежке памучни дрехи в долния край, а в горния лека синтетика. Пералната направо ще тръгне да простира. Внимавайте като перете памучни дрехи, защото тази материя поема много вода и става доста тежка.

Подчукването не е задължително, да е от самия барабан или от лагерите. Ако не са фиксирали някое кабелче или маркуче, така може да трака по стените на пералната, че да се чудите, дали нещо сериозно не се е откъснало. Често след гаранционен ремонт не си правят труда да връщат свинските опашки, които са скъсали и всичко се рее в пералнята свободно и трака.

Моята се разтрака още като нова, викам си брей, амортисьор ли се откачи, какво се случва с нея? Отварям я и я пускам да центрофугира, наблюдавам с фенерче от къде идва това тракане. Оказа се че е маркучето за датчика, за нивото на водата. На него заводски има една дунапренена шайба, която от вибрациите се бе свлякла надолу. Залепих я на мястото ѝ, и сега няма проблем, няма шанс да се свлече отново.

# 5 821
Ха ха ама вие цифрите ли не познавате? Това са шведски лагери SKF и са до 16 000 ,а не до 1600. Направо се хващам за главата в тоя форум. Grinning Grinning Grinning Нямам думи!
Цифрите ги познавам, разчитам ги, а значението, което Вие не "разпознахте" е във Вашия двор.
"Хванете" се за пералнята си със сушилня(2:1+)  Stop
ПП Знам кой сте, не спамете!
Пишете в другия форум, където сте компроментиран!

# 5 822
Ха ха ама вие цифрите ли не познавате? Това са шведски лагери SKF и са до 16 000 ,а не до 1600. Направо се хващам за главата в тоя форум. Grinning Grinning Grinning Нямам думи!
Цифрите ги познавам, разчитам ги, а значението, което Вие не "разпознахте" е във Вашия двор.
"Хванете" се за пералнята си със сушилня(2:1+)  Stop
ПП Знам кой сте, не спамете!
Пишете в другия форум, където сте компроментиран!

Точно така. Моята задача е да ви следя по форумите. Сутрин, като се будя се питам "какво ли прави PAV1". Най-голямата дилема в живота ми е, дали PAV1 ще научи цифричките и кога! Grinning

# 5 823
Направо съм възмутен от такава наглост. Човек дето не познава цифрите, вместо да се засрами, решава да върти интрижки и да си измисля глупости, че аз съм бил "компроментиран" в друг форум. Утре може да ме изкарате, че съм обратен и любовник на мъжа ви? (ако изобщо с тоя характер, може да задържите такъв) Нямате капка достойнство и самоуважение, да си признаете, че пишете БЕЗ ДА РАЗБИРАТЕ и НЕ СТЕ ПРАВА!!! Ама ето, да ви видят съфорумниците ви, те сами да решат, кой е "компроментиран":

# 5 824

Скрит текст:
BM21,
Не Ви търся диалог!  hahaha

Последна редакция: сб, 30 дек 2017, 14:31 от Анонимен

# 5 825
Хм.... много теоретична стана темата.... това обаче съм го учила.... някъде из дебрите на висшето образование, но по кой предмет.... не помня.
В уравнението се изразява математически отношението между радиуса(диаметъра) на барабана на пералнята(в нашия случай), оборотите на центрофуга и силите формирани по периферията му (където става всъщност изстискването на дрехите).
Тъй като оборотите са на квадрат те имат по-голямо значение като цяло от диаметъра. Чисто математически де....
Но какво отношение има това към темата за пералните?

# 5 826
Но какво отношение има това към темата за пералните?
Приложете и за лагер, задвижващ барабан...

# 5 827

Скрит текст:
BM21,
Не Ви търся диалог!  hahaha

И какво точно се опитвате да ми обясните с това? Искате да кажете, че инженерите от Gorenje слагат лагер, с максимална скорост 1600об/мин ,на пералня със скорост на центрофугата 2000об/мин?

Скоростта на движение, на центрофугата е точно такава, каквато и на лагера. Иначе казано: оборотите, които прави вътрешното колело на лагера спрямо външното са точно толкова ,колкото и на центрофугата спрямо водосъдържателя - 2000. Вътрешното колело на лагера е мъртво прикрепено към оста на барабана, а външното към водосъдържателя.

Най-често в пералните стоят следните лагери: 6203 + 6204 или 6204 + 6205:

Както виждате инженерите на "Gorenje" на са идиоти, да слагат лагери непредназначени за такова натоварване.

# 5 828
Момичета къде е препоръчително да се слага прахът за пране, в отделението или направо в барабана?

# 5 829
  • София
Момичета къде е препоръчително да се слага прахът за пране, в отделението или направо в барабана?
Ако е прах в чекмежджето, макар че и в барабана най-отдолу да е, пак ще се разтвори. Ако е гел - в барабана е по-добре, иначе гела в чекмеджето е възможно да остане по тръбите, т.к. той се разтваря в топла вода, а до барабана тя е студена. Капсулата се слага само в барабана, в чекмедже не се слага.

# 5 830
Аз слагам само капсулите в барабана. Много бих желала да мога да слагам всичко в него и чекмеджето ми винаги да е чисто, но не би.... ще ви кажа и защо и вижте дали и при вас е така и си преценете.
Когато ползвах предишни перални слагах всичко в барабана но на новата какво забелязах..... сложа прах или пък течен в чашка за течен (едни като капачки на Ариел) и пусна пералнята.... тя започва да върти на сухо за да определи колко пране съм заредила при което праха попада между барабана и казана а ако е течен той попива в някои дрехи под формата на петна. Скед това пералнята започва да изпомпва - това е с цел ако има стара кондензирала влага да я изхвърли. В този момент аз имам чуство че по този начин тя ми изхвърля и препарата. Може и най-вероятно да си въобразявам де..... после пуска чиста вода в отделението за предпране (за около 20 секунди), спира я, и вече тогава пуска водата в отделението за основно пране и си взима препарата който е там....разбира се както казах може и най-вероятно е така аз да си въобразявам и нахалост да се мъча вече 2,5 години Simple Smile

# 5 831
Аз слагам само капсулите в барабана. Много бих желала да мога да слагам всичко в него и чекмеджето ми винаги да е чисто, но не би.... ще ви кажа и защо и вижте дали и при вас е така и си преценете.
Когато ползвах предишни перални слагах всичко в барабана но на новата какво забелязах..... сложа прах или пък течен в чашка за течен (едни като капачки на Ариел) и пусна пералнята.... тя започва да върти на сухо за да определи колко пране съм заредила при което праха попада между барабана и казана а ако е течен той попива в някои дрехи под формата на петна. Скед това пералнята започва да изпомпва - това е с цел ако има стара кондензирала влага да я изхвърли. В този момент аз имам чуство че по този начин тя ми изхвърля и препарата. Може и най-вероятно да си въобразявам де..... после пуска чиста вода в отделението за предпране (за около 20 секунди), спира я, и вече тогава пуска водата в отделението за основно пране и си взима препарата който е там....разбира се както казах може и най-вероятно е така аз да си въобразявам и нахалост да се мъча вече 2,5 години Simple Smile

Много верни наблюдения имате. При доста перални се долива малко вода, която веднага се изпомпва, за да се изхвърли мръсната вода от помпата. Винаги след пране в помпата остава малко количество вода, която с времето започва да се вмирисва.
Друг минус на директното поставяне на перилен препарат в барабана е, че ако програмата включва предпране, ще ви понакисне дрехите и ще изпомпа препарата, след това дрехите ще се перат с това, което е останало по тях. За това има 2 отделения, перилния препарат се използва в различни етапи от изпирането.

# 5 832
  • София
muoil -  и аз съм се чуделата като завърти да си тегли и полсе изпомпва преди зареждането с вода дали не отнема препарата който е между двата барабана, за това слагам чашката с течния някъде по средата в дрехите и така той се разлива и попива в тях, после водата го разтваря и не ми е оставало петно. Предпране не ползвам.

# 5 833
И аз не ползвам предпране. А и вече свикнах да си слагам всички препарати в чекмеджето. Него пък го мия.....в съдомиялната хахаха... разглобено заедно с филтрите от аспиратора.
Афродита твоята пералня каква марка е. Аз се чудих дали само Уирпул не го прави тоя номер да изпомпва преди пране. Явно не.
Между другото наскоро пак се уверих че от голямо значение е и конкретната пералня за самото изпиране. Дори не марка а от модел до модел. Бяхме 2 седмици на село при майка ми, тя има стар Уирпул още от тези които перат с много вода, и двете перем с Ариел един и същи и какво се наблюдава.....След 2 седмици дрехите на децата ми (близнаци на 2 години) бяха целите с останали недоизпрани петна от храна. Това блузки, панталонки, лигавници. Досега не съм обръщала внимание колко се цапат докато се хранят. То просто всичко се изпира в къщи а при майка - не. Хем праха и градусите са еднакви, замърсяванията също. Слава богу след изпиране у нас петната изчезнаха. И друго.... още когато разбрах че ще имаме близнаци избирах пералня да е за много килограми и Уирпул имаха за 10 килограма (това беше най-голямата по магазините тогава), която и взехме, макар че признавам си тази марка все още не ми е на сърце (така си бях заплюла едно LG и един Сименс). Обаче сега видях какво е ако бяхме взели по-малка пералня - всеки ден се переше на село. Ужас. То барабана на пералнята на село ми се струваше като от детска играчка, и едно малко люкче....
Затова след това лирично отклонение мисълта ми е към момичетата които влизат в темата да си избират пералня - момичета правете си сметката, днес живеете само с мъжа си, но утре може да сте 3ма или дори 4ма. Правете си сметката, мислете далновидно. Ако сте пред свършен факт - как да е, но ако правите тепърва ремонт - оставяйте място за пералня 60см., никакви такива Слим изпълнения, съдомиялна 60см, сушилня. Ето това разбрах аз от целия си ремонт....

# 5 834
Какво означава грешка "F08", за повреда на пералня Уърпул" 62000, помпата за мръсна вода работи, но не включва мотора и не пълни вода. Техник ми я погледна, каза, че нагревателят е здрав, но за  платка не е проверявал , защото за този модел не може да се намери. Откъде мога да намеря платка или как да разбера дали проблема е в нея?

Общи условия

Активация на акаунт