Любители на котки - тема 54

• 52 370
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
За трицветните не е така, съседката горе има един страхотен котарак, който ще снимам за да го покажа (такова уникално същество не съм виждала) и е бяло, сиво и черно.
Трицветните котки са само женски, генетично невъзможно е да са мъжки защото генът изисква две копия по едно на всеки Х хромозом, а мъжките имат само едно Х. Но, това се отнася за генетичното определение на "трицветно", което си има конкретно значение - не кои да е три цвята, а по един от трите основни цветови групи: черна група (черно, сиво, кафяво), червена група (рижо, бежаво, кремаво), и бяла група (бяло). Така че котка с черни, сиви и бели шарки технически не е трицветна, защото й липсва цвят от червената група, и може да бъде мъжка.

Ами не, не са точно тези, има доста случаи, в които котка е спасила стопаните си, преди две години една такава получи медал, защото е спасила семейство от пожар, а миналият месец гледах по Animal Planet също подобен случаи в САЩ, както и един в Япония, но не от пожар, а от земетресение, но не ми се спори, подобна категоричност  за мен е непонятна, информация има навсякъде  Peace.
Не съм се изразила ясно. Не визирах точно редки случаи на геройство, а по-общо емоционалният и социален капацитет на двете животни, който никак не е еднакъв. Кучетата са много по-развити и по-комплексни животни от социална и емоционална гледна точка, с много по-голям потенциал за привързване и общуване с човека, и конкретно, за емпатия. Това е доказвано много пъти, и всеки който е имал и котка и куче го знае. Не е въпрос на сравняване на единични примери по новините, а на еволюцията и същността на двете животни. Категоричността по този въпрос не е моя, това е просто факт. Няма нищо лошо, и двете животни си имат своя чар и място в сърцето ми, просто съм наясно с разликите между тях и причините тези разлики да съществуват. Природа, кво да го правиш  Grinning

внимавай какво си пожелаваш - може да се сбъдне ... Peace Peace
О, аз куче отдавна си пожелавам, и отдавна съм готова, но в момента това решение не е мое за съжаление. С когото и да ме срещне съдбата, ако си го доведа вкъщи ще ме изгони хазяйката. Няма начин просто. Но, някой ден, когато си имаме собствен дом, ще си сбъдна и тази мечта!

# 601
Теичка, как мина нощта,как е дребосъка? В началото и Бекс съскаше нашето мъниче и не го изпускаше от поглед.Сега,като спят са така , а като са будни постоянно се гонят из къщи,по точно Бекс гони малкия,но и той не се дава,само като види зора и врещи.

# 602
Леле Бекс колко голям изглежда на фона на малкото... Simple Smile
Като гледам и "вие" сте позиционирани на леглото.

Имам въпрос за тоалетната пак. Пясъкът на колко време трябва да се изхвърля и подменя. Защото аз акитата така или иначе през 1-2 дни му ги почиствам, но гледам, че например най-отдолу пясъкът вече е станал влажен. Преди около седмица и нещо му го заредих. Купих опаковка от 8 л. и от магазина ми казаха, че ще изкарам около месец със нея.

# 603
Аз съм напълно съгласна с мнението на Дидитка относно кучетата и котките. Аз съм имала първо куче, цели 15-16 години. Наистина са много различни в емоционален и социален аспект. Не би трябвало да се сравняват кучета и котки. Те са със съвсем различна психика и темперамент. И двата вида са уникални, прекрасни и са нашите пухчета, лигльовци и т.н.   Hug

Бекс изглежда като великан пред мъника.  Party
 Guess Who как сте днес? Стискам палци да се оправи бързо горкия. Hug Ципрофлоксацина не е точно антибиотик. Много е хубав за цистит.  

buttinsky Ако прецениш, че вече е мокър и мирише би трябвало да го смениш. Аз акото го изхвърлям веднага, защото моята кокона стиска докато не му го изхвърля. Мокър пясък не може да търпи. Аз сменям на два дни горе-долу, но аз както съм казвала вече, не слагам според указанията на пакета. Слагам по малко и мия често.

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 09:43 от kokoshinkata

# 604
Герче, мерси,ч е попита. Ами малката е добре. Като изключим, че не съм спала цяла нощ, понеже мяука на интервали, яде по мъничко смесено кисело мляко и пауч, не е акала и пишкала още. Мъжо пищи и иска да го подарявам колкото е възможно по-бързо. Аз не мога да отида до WC без котето, не мога да се измия като хората, то нон стоп мяука. Не знам какво да направя. А и не ми се дава на човек, който няма да знае как да го гледа, а и аз не мога за дълго да го държа, и не знам. Плаче ми се, та 2 не виждам...

# 605
  • София
Имам въпрос за тоалетната пак. Пясъкът на колко време трябва да се изхвърля и подменя. Защото аз акитата така или иначе през 1-2 дни му ги почиствам, но гледам, че например най-отдолу пясъкът вече е станал влажен. Преди около седмица и нещо му го заредих. Купих опаковка от 8 л. и от магазина ми казаха, че ще изкарам около месец със нея.
Аз почиствам всеки ден с решетъчната лопатка изцяло, включително бучките слепен от пишкането бентонит. Остава само рохкав пясък. На няколко дни досипвам, а когато почне да мирише (примерно на 2 седмици) изхвърлям остатъка и слагам чисто.
Написах го не за да давам акъл, а за да приема критики, ако има такива  Blush

# 606
  • на брега на морето
Плаче ми се, та 2 не виждам...

26 октомври 2011, 22:56:54 - Новолуние

Теичка, да се смея ли (на себе си) не знам, но те разбирам добре - била съм в същото положение. Много ми се иска да ти дам добър съвет, но само това ми дойде на ум - напиши си един списък с 10 желания на новолунието, като включиш като № 1 намирането на добро семейство на котенцето. А другите 9 желания си ги избери по свой вкус, но да ангажират само теб. Може и да е смешно, но го правя на всяко новолуние и ми се сбъдват най-спешните желания. Опитай, глава не боли  Grinning Голям късмет за теб и котето  Peace

Герче, виждам, че Бекс е малко напрегнат, а малкото си спи в удобна поза. Като че ли сърба попарата заради Кира, когато я биеше Grinning Какво име дадохте на мъника? Много е пораснал и като го погледна винаги си мисля, че ангел е летял до него - срещнал е твоето детенце.

# 607
Котьо, ако знаеш за какво нещо ме подсети... Едно време ми казаха, че ако има пълнолуние, погледна през сребърния си пръстен Луната и си пожелая нещо, то ще се сбъдне. Аз си пожелах онзе две оранжави котенца, които впоследствие спасих да си намерят чудесен стопанин. На село бях. След два дни леля  ми дойде и ги прибрахме, заедно с още 4  Blush Баба ми за малко да получи удар. После баба ми уби мъжкото, случая, който никога няма да й простя.
Сега вече се вбесих ! Лъки, малоумното посяга на бебето ! Леле и ръмжи и хъска  smile3514 Все се надявах да я приюти ...
Сега му дадох и прясно мляко, понеже нямам котешко такова, от крава. Изпи една средна капачка от буркан. После ще давам пак уискаса и киселото мляко. Стискайте ми палци да му намеря собственик, иначе не знам... А Лъки ще яде много голям бой, ако направи нещо на мъника  smile3513

# 608
Котьо, дребния мина през много имена, като започнем с Лъки,Сиско,Сони,Спайк,Закс и какво ли още не  Laughingдаже за кратко се казваше Насранакис Нагазакис  Joy. Още си няма име,всеки вкъщи предлага  и после се отхвърля.Скоро трябва да се установи с едно,че иначе докато го повикаме и ще забравим за какво го викаме. Laughing
Теичка, не очаквай от Лъки толкова бързо да свикне с малкото,та то е при вас едва от вчера.За тези неща си трябва време.

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 11:43 от gerche

# 609
  • Варна
Теичка,
не бий Лъки в никакъв случай, това само ще я направи по-агресивна. Напротив, тя трябва да проумее, че малкото не е заплаха за нея, това няма да стане с бой.

# 610
  и иска да посяга да го бие. Ръмжи му... Когато и двете са в стаята малкото е при мен. След малко тоивам да се къпя, то сигурно ще ореве блока, но няма как  Mr. Green А Лъкица си отива в нейната стая !  Crossing Arms

# 611
  • на брега на морето
Теичка, боят не е ни за хора, ни за животни. Да не прозвучи гадно, но реакцията на Лъки е добра за нея и за вас. Можеше да изпадне в стрес и да спре да се храни! Заради това и се въздържах да прибера един изоставен хамстер - да не помисли зайчето ми, че вече не го обичам. Малкото е толкова сладко! И на мен да ми натресат някого, както съм свикнала да съм единствена, и аз ще хъскам и драскам Grinning
Знай, че нещата се пожелават на новолуние, когато луната расте. Пълнолунието означава разпад.

Герче, бях ти дала идея за името Спас Embarassed, от спасЕн.

# 612
Котьо, мерси за пояснението.
Лъки е много смешна. Тя ходи до него, бие му лееекичко една лапа, следи го, скача около него, то търчи към нея, тя съска. Праскача го,  hahaha  Аз следя да няма груби удари, но не. Аз съм сигурна, че ми е добричка Лъкинка, обаче си пазя мъника. Аз сега пускам обяви за него. Дай Боже да намеря добри стопани ! Ееех, мамицата му, толкова хубаво беше, когато живеехме в къщата. Сега нямаше да му търся дом, защото щеше да живее на двора и нямаше да пречи на мъжо (тоя пиндел !  Rage ) И пак, добре, че не ме изхвърли с все парцали и котки  Mr. Green

# 613
Дидитка имала съм и двете, кучето си отиде на 13  преди две години, обичан беше много. Така че много те моля позволи ми да имам и мнение и познания по въпроса  Peace, емоционалното общуване с котка е много по-наситено отколкото с куче, освен това по-бързо схващат и не трябва постоянно да се доказваш като алфа,  котките са много по- интуитивни и емпатични животни, това също е факт! От социална гледна точка, да може би кучетата са по-социални, но те от хилядолетия са обучавани и моделирани да служат и да се подчиняват на човека, а котките са си оставени намира.  За мен лично подобен спор е безсмислен, харесвам и съм имала всякакви гадинки, ще ми се пак да си имам куче, но болката все още е твърде голяма...

Теичка Лъки в момента ревнува, не я бий, напротив глези я още повече, за да разбере че не я заместваш с мъника. Ако имаш нужда от помощ относно търсенето на дом можеш да ми пишеш с въпроси, естествено ако желаеш   Hug.

# 614
Благодаря ви, момичета, за подкрепата.  Heart Eyes  Малкото спи в скута ми, иначе мрънка та се не знае  hahaha  Не знам как ще изкарам докато го дам на някой. Мъжо и той ще ме подлуди и те така... Пфуу колко е лесно понякога човек да съветва, а като изпадне в подобна ситуация, сякаш всички съвети към другите се изпаряват...

Общи условия

Активация на акаунт