Февруарки седмици броят, че изминаха половината си път! - Тема 8

• 22 703
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Пепи, спокойно миличка,моят хемоглобин беше 100 още в 4 месец,сега не съм го и изследвала-просто нямам никакво желание да чувам кофти резултати...Мисля си,че  е още по-нисък вече,пия желязо всеки божи ден,ама знам ли...Аз от теб чувам,че стойността на хемоглобина е показател за секцио.На мен още в началото на бременността ми каза лекарят,че искам не искам ще ме режат,но аз и първия път родих така.Искам вече всичко да минава,искам всички да сме спокойни,искам да е по-лесно...ама нали има една приказка-няма преки пътища до местата,до които си заслужава да стигнеш...Спокойно!
Алекса,писали сме заедно ,та да кажа-доктор Корсемов от "Селена"-този мъж беше първият,който каза,че моето бебе няма Даун,въпреки лошия резултат от БХС.Аз отидох в Пловдив само за да чуя мнението му.Пестелив е на приказки,не обяснява с лудия ентусиазъм,който е обзел нас самите,но е много ,много внимателен и точен.ЗНАЕ какво гледа и какво прави.Лекар с опит е -моят брат той го е извадил на бял свят  преди 25 години!

# 631
Пепито, успех и от мен... тази лекарка бърка и силно вярвам, че всичко ще е наред  Simple Smile

mayanka, ужас!!! Лекарите вече се самозабравиха, очите им стоят нон-стоп на доларчета и се чудят как да те врътнат. Добре че вече сте добре.

Misence /jenny/, късметлийка си ти  Laughing В предната ми отчетна, една мама 9 месеца чака момче и накрая роди момиченце, голям шок беше на фона на днешната апаратура  Crazy

Моя разбойник също е болен, а не ходи на градина... температура, кашлица, сополи ...както вече други писаха, та съм склонна да заключа - вирус има ooooh!

Имонстимуланти през зимата давам клеева тинктура и сребърна вода. Тази година се сдобих и със сироп от черен бъз /бъзак/, сега му е времето да си направите  Wink Имунната система може да се стимулира и с храна - ние наблягаме на суровите ядки, семена разни, плодове и зеленчуци, мед, билкови отвари /за малкия имам готов коктейл от бг билки, които подсилват имунната система/, сушени плодове ... има ефект  Simple Smile В събота сме на първо интервю с хомеопат, надявам се да съм направила добър избор  Rolling Eyes За себе си не нацелих правилния, та дано детето има късмет ... отлагах доста, че таткото не вярва много на алтернативната медицина  Simple Smile

Усмихнат ден ви желая  Simple Smile
пп..
Al3xA, преди година имах такава киста и я "стопих " с билки, но лекарите винаги бързат да режат. Обаче при брменност няма как да пиеш , те са силни. Защо не дойдеш до София на преглед, струва ми се лудост да вадят по-рано бебето заради киста  Confused Докато си бременна кистата няма от какво да се храни, т.е нямаш месечен цикъл ... не би трябвало да расте ... Питала ли си какво ще стане ако се спука и дали ще навреди на бебето?

# 632
А добрутру  Grinning

Пепи, моя хемоглобин е като твоя, а желязото извън всякаква норма на критичния минимум, и за таласемия ме изследваха преди години, сума ти желязо изпих и нищо. Пък ако майка ти и баба ти са така, определено си е наследствено при теб. Въпроса е да се чувстваш добре.

Вирус определено има, моя мъж го пипна, ама веднага го натъпках с всевъзможни хапове и разминахме леко, не успя да ме зарази. На болните пожелавам бързо оздравяване.

Алекса наистина, защо не отидеш до София при някой специалист.

# 633
Любoмира ,ако НВ е нисък,се препоръчва секцио,заради загубата на кръв при нормалното раждане.

# 634
Shada Ако се спука става пертонит, предполагам знаеш какво е това.. Тогава трябва да ми пречистват червата не дай си боже, и тогава и за бебето е опасно, апък за мен да не говоря... Много ми е страшно това чакане, но пък и операцията в 5ти месец е опасна за бебчето ми, защото упойката може да му навреди, апък има и опасност от преждевременно раждане... така ми казаха. Също и операцията незнам как ще зарастне докато корема ми расте..
Незнам какво да мисля, затова искам да се консултирам с лекар, който е имал опит с такива случаи... Бебето ми е мнооого мило, но и живота ми е мил и не искам ейтака с лека ръка да ми го рискуват. Живее ми се!

Любoмира  , знаеш ли дали този лекар има опит с кисти и всякакви ейтакива случаи? Трябва ми някой, който наистина знае какво да прави с мен и бебето...

Последна редакция: вт, 27 сеп 2011, 09:02 от Al3xA

# 635
  • София
Пепито, имам позната, медиц. сестра във Военна болница, с таласемия минор, разбра го чак през бременността, роди над 40 гг. Цял живот е играла народни танци, не е обръщала вним. на ниския хемоглобин. Малкият го наследи, но пак е леката форма, здрави и право дете си е.  Peace Т. е. дори диагнозата да е вярна, според мене няма смисъл излишно да се притесняваш!  Hug

Алекса, и моят мъж замина, ама за ок. седмица. Изрично го питах дали ще ходи към Пл., че чат-пат му се налага, каза, че ще седи само в Н. Заг. Напоследък е зарит от работа, брадясал е (не е истинска брада, ама му е мн. черна), та му викам да се обръсне, да не го сбъркат с някой мургавел. Не че съм виждала мн. роми-инженери (даже нито един не съм) с чертожен молив в джоба на ризата...  Laughing Иначе сериозно - в Пл. гинеколог не мога да ти препоръчам, моят не е няк. светило, според мене е мн. добър, но е в София.  Peace

P. S. Според мене най-добре ела на консултация в София - в Майчин дом, според мене може и в Св. София (бившата Тина Киркова).  Peace

# 636
Al3xA, странно ми звучи това с перитонита  Rolling Eyes Спящата е права, най-добре ела в Майчин дом - София. Желая ти успех, каквото и да решиш.
Моята бременност също е от сложните, затова се следя в Майчин дом ..

# 637
Добро утро. Laughing
Пак се почнаха ритниците от рано. LaughingМного е активно бебчето докато съм на работа пред компютъра.Днес преполових бременността. Laughing
Леле,Мая,отврат.Нямам думи просто.Дано се оправите с Еличка бързо,бързо и никога повече не опрете до болница.На теб ти е разрешено,но само за раждането. Hug
Алекс,тъкмо си мислех,че не пишеш често защото вече всичко е наред при теб и сега пак се оказа,че са те наплашили докторите.И моят съвет е да се допиташ до доктори в София.Стискам ти палци.Бъди спокойна доколкото е възможно,защото е много важно да не мислиш в тъмни краски. Peace
Стискам палци на Ели за ФМ днес.Дано ни зарадва с розови гащи и добри новини. Peace
Мисля си за ,Вал.Дано е добре. Cry
На всички ви желая всичко най-хубаво. Hug

# 638
Момичета ,много ми е зле.Днес повръщах 3 пъти
в момента има такъв вирус  Confused дано не си го прихванала, а е нещо инцидентно Hug
иначе и моя синковец е болен, цяла седмица сополи, два дни кашлица, и от снощи - 40 градуса температура Rolling Eyes според джипито все още нямало такъв вирус. питам я възможно ли е да е от двата зъба, които му растат в момента едновременно, тя се смее, не бил бебе ooooh! та знам ли какво е.  предполагам е от училище, в понеделник го преместиха до прозореца, и вечерта се върна със сополи Rolling Eyes на обед ги изкарват да играят футбол, и после ги прибират изпотени да пишат ченгели на 3-4 отворени прозореца... Rolling Eyes
ще проуча някакви имуностимулатори да давам след като оздравее, да го подготвя за зимата. от биозина съм много доволна, ама не знам дали става за деца Rolling Eyes ако сте доволни от някакви детски, помагайте  Simple Smile

Аз пръскам сребърна вода и клеева тинктура в носа сутрин и вечер. Зелена енергия и коластра по една капсула (за вас повече). В сряда ми го върнаха със сополи от яслата (след първия хладен ден). Утроих дозата зелена енергия и коластра, давах витамин ц и умкалор, мазах петите с пулмекс бейби (или мас и сода), много промивки на носа и си купих помпичка за прахосмукачка за нос (супер уред)...е хрема за 3 дни не бях лекувала. За задните секрети сироп хустагил (за първи път го ползвам, но много добър ефект имаше). За четирите дни вкъщи се оправи напълно. Още на третия ден вече спеше спокойно и дишаше през носа. "Водораслите" свършиха работа и редовното почистване на носа също.

Препоръчвам зелената енергия и коластрата, промивки на носа с разтвор сребърна вода и клеева тинктура. това ем оята рецепта след горчивия ми опит от предишната есен.

# 639
  • Варна
Аз пръскам сребърна вода и клеева тинктура в носа сутрин и вечер. Зелена енергия и коластра по една капсула (за вас повече). В сряда ми го върнаха със сополи от яслата (след първия хладен ден). Утроих дозата зелена енергия и коластра, давах витамин ц и умкалор, мазах петите с пулмекс бейби (или мас и сода), много промивки на носа и си купих помпичка за прахосмукачка за нос (супер уред)...е хрема за 3 дни не бях лекувала. За задните секрети сироп хустагил (за първи път го ползвам, но много добър ефект имаше). За четирите дни вкъщи се оправи напълно. Още на третия ден вече спеше спокойно и дишаше през носа. "Водораслите" свършиха работа и редовното почистване на носа също.

Препоръчвам зелената енергия и коластрата, промивки на носа с разтвор сребърна вода и клеева тинктура. това ем оята рецепта след горчивия ми опит от предишната есен.
аз коластра съм ползвала за себе си и съм много доволна, повече от година не бях боледувала. той обаче не може да преглътне капсулата и я повръща. опитах да я разтварям в сок, обаче пак връща, гадно му било Rolling Eyes ти как я даваш?
снощи почнах антибиотика, щото пак ми вдигна 40 градуса. сега само покашля от време на време, сополи почти няма вече. ще го тъпча с липов чай с мед и лимон, плюс нибетшкер, надявам се днес да е добре и утре да го водя на училище, че да не изтърва материл, а и аз да ида най-сетне да си направя ФМ, че отлагам от миналата сряда заради него. дано само и аз да не се заразя, че както сме двамата самички ще стане много забавно
преди малко ми звънна една приятелка, хванала е чревния вирус, цяла нощ не излязла от тоалетната. пазете се доколкото можете, че е нещо страшно #Crazy

# 640
  • София
Алекса, сега говорих с мама и и разказах твоя случай.Мама каза така-Докторът води критични бременности и когато брат ми е тръгнал да излиза мама е била с 2 см разкритие и едем на шийката-демек-пълен ужас.Човекът събира 4 човека екип и прави и невъзможното ,за да извадят брат ми ,така че и мама ,и той да са живи и здрави.Раждането е вагинално!В стаята на мама е имало жена с киста,предразполагаща към перитонит.Докторът оперира ,в резултат на което и леля Руми(името на жената)и дъщеря и са живи и здрави и леля Руми днес вече е баба.НО !!!Мама също така каза,че най-сигурният вариант е да дойдеш в София,защото тук именно,са концентрирани и най-добре оборудваните болници,и най-компетентните лекари (не че и в провинцията няма такива).Първата ,но много скъпоплатена болница,за която аз гласувам с две ръце е "Токуда"! В "Майчин дом " също няма да сгрешиш,ако отидеш Peace

# 641
  • София
Да, и майка ми, и баща ми с са чревния вирус.  Sick Не живеем заедно, но малката беше при тях по празниците. Иначе, да чукна на дърво, сме добре, Ади си е на ДГ, даже и на плув. оттам, аз следобеда ще ходя до работата...  Hug

# 642
  • Сфия
здравейте, мами,
Стискам палци на Ели за ФМ днес.Дано ни зарадва с розови гащи и добри новини. Peace
Аз не я виждам с розови гащи, ама знае ли човек? Да е живо и здраво, пък другото не е толкова важно.
маянка, тия идиоти в ОБ във Варна по принцип са си за разстрел. Не си въобще първия случай на върнати от там хора или хора в критична ситуация, заставени да чакат. Скоро някой беше разказвал случай как карат човек с инфаркт, а от болницата ги държат от вън, че не знам си какво. Накрая станало грандиозен скандал с роднините, за които целта била ясна-да умре човека, преди да се стигне до него. Майка ми всеки път, като ходи по някакъв повод и ми разказва по някоя случка за безхаберие от страна на лекарите и завихрили се скандали... Специално тя, когато беше получила инсулт, я бяха препратили да ходела в терапията...
Алекса, не знам какво да ти кажа. Наистина е много важно да те поеме читав лекар, за да прецени в твоята ситуация как трябва да се действа. Много е деликатно положението и трябва наистина опитен лекар, който да може да вземе решение. Много от лекарите не знаят как да действат в такива ситуации и отказват да поемат отговорност за пациента. Проучи лекарят, за който Любомира ти каза или пък се насочи наистина към София-Шейново или МД. Там има най-много специалисти в тези области. Сега, в МД специално си има клиника "майчин риск" на 5-ти етаж. Дали има такова отделение в Шейново-не знам. Но, ако ще раждаш преждевременно е може би наистина най-добре МД, заради неонтологията. На ЖК, която посещавам в МД срещнах една жена, по-бременна от мен  Laughing , може би с наближаващ термин, която била с плацента превиа. До колкото знам означава долна плацента. Тъй, като била с рядка диагноза и случаят бил сложен, никъде, освен в МД не поемали риска да я оперират и да изродят бебето. Та явно това е мястото, в което са събрани случаи, непоети от други болници.

# 643
Девойки,при мен изследванията на урината не са хубави и въобще си нямам идея за какво става въпрос.Звъннах вчера на доктора,ама го нямаше и тая на рецепцията ми каза да пия повече вода.Днес  гинеколога ми трявза да получи   резултатите и аkо има нещо да ми се обади.
Иначе ако някой знае за какво става въпрос

Proteinurie 0.28    нормалното е 0,5 до 0,15

# 644
  • София
... Но, ако ще раждаш преждевременно е може би наистина най-добре МД, заради неонтологията. ...

И с това съм съгласна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт