Има ли успели от ин витро на естесвен цикъл?

• 33 457
  • 351
  •   1
Отговори
# 105
не,доколкото знам,те работят заедно по отношение на някои изследвания,които все още не правят в Тутракан,а изпращат в София.всички процедури,за това ин витро,съм ги правила в Тутракан.мисля,че от тази есен вече работят и с фонда.

# 106
първо да пожелая успех на всички ,без значение  клиниката.въпросът не е бил изобщо за пари,почти всяка седмица сме в софия,а и имаме жилище там.въпросът е,че заубихме ценно време.и ако в нашия случай сме млади,с едно дете и с възможности да си позволим процедурите,има двойки,които са над 40,и чакат да им дойде реда  по фонда.за тези двойки,всяко нехайство струва много.не пиша това,за да се заяждам,просто смятам,че ние като пациенти,трябва да изискваме абсолютна коректност от клиниките,а те от своя страна,трябва да внимават в пъти повече,защото боравят не само със здравето  ни,но и с нашите мечти и надежди.
  202uu  202uu 

# 107
  • Sofia
Здравейте момичета,

И аз мисля за ИКСИ на ЕЦ и се чудя при повечето от вас, които са минали през това, докторите препоръчаха ли някаква стимулация или не? И каква е като цяло процедурата - колко пъти се прави фоликулометрия и колко пъти се изследват хормони?

# 108
Здравейте момичета,

И аз мисля за ИКСИ на ЕЦ и се чудя при повечето от вас, които са минали през това, докторите препоръчаха ли някаква стимулация или не? И каква е като цяло процедурата - колко пъти се прави фоликулометрия и колко пъти се изследват хормони?
ако двойката е изцяло с мъжки фактор може и без стимулация. в зависимост от дължината на цикъла, преглед на 8-9 ден, хормони и пак преглед/и до пункция. ако доктора прецени може лека стимулация с цел 2-3 фоликула, но не повече и пак така. всичко е индивидуално и до късмет. има забременели точно с 1 фоликул изцяло на ЕЦ, което е доказателство, че всички вариации водят до успех. обсъдете с докотра вашия случай и късмет от мен.

# 109
  • Sofia
При нас нещата с второто бебе станаха без никаква стимулация. Проблемът е при мен (тубарна непроходимост). При мъжът ми всичко си е наред. Хормони пусках веднъж. Следиха ме от 8-9 ден през ден. Извадиха фоликула на 14 ден.

# 110
  • София
Miho_She ,аз бях почнала моя ЕЦ като лимитиран-с хапченца фемара,които,обаче,изобщо не ми се отразиха добре-с тях,без тях,направих 1 фоликул,колкото си имам винаги...както ме майтапеше доки,този път фукито ми излезнало 100 лв /цената на фемарата/,затова и ,когато сме обсъждали този вариант ,евентуално отново,е без никаква стимулация,при безпроблемна овулация. Без нищо,минаваш с два-три прегледа до пункцията,като хормоните са преди нея,както ти е писала и нова жена.

# 111
Miho_she, аз съм съвсем пресен случай. Пункцията ми беше на 4.11. - на 13-ти ден от МЦ, като преди това на 6-ти ден бях на преглед да се видят фоликулите, на 7-ми и  8-ми ден слагах по 150 единици гонал / общо 300 единици/, на 11-ти ден отново преглед и на 13-ти ден от МЦ-пункция. Имах 3я.-едната се оплоди, развиваше се добре, втората също, но по-бавно и впоследствие спря да се развива, третата не беше достатъчно зряла и достигнала фаза за оплождане. Така в деня на трансфера - 8.11. ми върнаха един ембрион добър разделен на 10. На 16.11. ще правя кръвен тест, мисля че е малко рано, но щом така казва моята док. ще го направя.

# 112
  • Sofia
Момичета, сърдечно ви благодаря за отговорите.
Моята докторка каза, че трябва да изчакаме 2 месеца евентуално за ЕЦ (след хистеро този месец) и да вземам оргаметрил междувременно заради хиперплазия  newsm78 newsm78

zweta  Praynig Praynig Praynig Praynig дано дано дано  Praynig

Но аз като мисля едно икси на ЕЦ е около 1900 лв. лекарсвтва, евентуално инджекции, хормони и прегледи.. и сигурно може да стигне до 2500 лв... е това не е ли адски висока цена за ниските шансове  на ЕЦ?

# 113
  • София
Miho_She ,ако си с лекарства,вече не си на ЕЦ,а отиваш на лимитиран. Там имаш възможност и за повече яйцеклетки,както и за по-голям шанс...макар че,ако си взела решение за опит в Истамбул,не виждам защо искаш да хвърляш пари за това  newsm78 Щом сте за ИКСИ-спермограмата не е добра,а щом не е добра,вярваш ли,че тук ще измъкнат най-доброто от нея....аз,лично,за себе си,вече не вярвам. Затова и се отказах от ЕЦ,при евентуален замразен трансфер,както обмислях през лятото  Tired

# 114
Miho_she, за цената си е точно така. За самата процедура си има определена цена, можеш да я видиш в листа с цените, на тя набъбва разбира се, защото все има нещо допълнително, което трябва да доплатиш. Ние сме с мъжки фактор и ползвахме донорски материал, което още оскъпява. Само след трансфера инжекцийте / фраксипарин/ и някакви ваг.таблетки ми струваха 110лв. Така, че си става една "прилична" сумичка. Но в крайна сметка всичко останало сме правили - като се замисля: 8 инсеминации и 3 опита икси с ужасните стимулации и все неуспешни. Може пък сега да имаме късмет, ако ли не - със сигурност отиваме в Мемориал.

# 115
момичета,на мен всичко ми излезе 1500 лв.извадиха ми 4 я.,3 се оплодиха.ако не ви е много далече Тутракан,ще останете доволни,не само от цената.

# 116
Момичета, утре съм на кръвен тест, на 9-ти ден след трансфера. Искам само да споделя нещо, което малко ме притеснява - от два дни сутрин се събуждам подута, подпухнала - лицето, пръстите на ръцете. Питам се може ли това да е от таблетките и инжекцийте?

# 117
  • София
Не би трябвало  newsm78. Това,по-скоро означава,че задържаш вода по някаква причина. Аз бях така при един от опитите. Според доки,не можело да е от хормоните,както си мислех,които ми скочиха доста,но,като пуснах изследвания за бъбреците,пратиха ме на консултация и с кардиолог/двете най-чести причини/,ми нямаше абсолютно нищо....като се изчистих от хормоните,всичко спря от самосебе си. Но,най-добре го кажи на док.

# 118
Момичета направих своя опит на ЕЦ. Вчера ми беше трансфера на два ембриона. Очаквам резултата в края на месеца. Дано този път да е успешен.

# 119
  • Божурище
 Simple Smile Hug Marzelivka69 успех !!!

Общи условия

Активация на акаунт