Отговори
# 615
  • София
Тези дни даваха по бТВ Чичо Коледа и Като за последно. На Ботев не му дадох шанс като видях, че е на Максим Генчев.

# 616
Тези дни даваха по бТВ Чичо Коледа и Като за последно. На Ботев не му дадох шанс като видях, че е на Максим Генчев.
Всичките ги гледах, макар да имам навика българските филми да ги гледам на голям екран, тези не бях. Чичо Коледа много ми хареса - препоръчвам, приятен, семеен, забавен, коледен, остава хубаво усещане след като си го гледал.
За Ботев, въпреки Максим Генчев му давам шанс, даже още го гледам, но няма да го коментирам.... защото не знам какво да кажа  Sad
На Максим Генчев някое чуждо правителство да не му плаща, да се подиграва с всички български светини?
Хареса идеята да се вкарат стиховете на Ботев.

# 617
  • София
Ботев
https://www.imdb.com/title/tt15341206/

Това е най-лошия български филм, който съм гледал някога. Жалко, че носи това гръмко и велико име... Не съм гледал ''Левски'' от 2015 г. на същия ''режисьор'', защото още след специалната прожекция за журналисти разбрах, че е невероятна трагедия и не исках да пълня гушката на този бездарник, така че не го гледах на кино. Бойкотирах и премиерата му по БНТ навремето. Все някога ще го гледам, не знам кога... Но четох на каква унищожителна критика бе подложен в замунда, за тук не знам дали се е коментирало. Май да, ама не помня вече. Този филм знаех, че е същата трагедия и него не гледах на кино, ама сега си казах чакай пък да видя, айде ще му дам шанс, какво пък толкова...
Ами какво да ви кажа...
Режисура и сценарий - трагедия
Актьорска игра - плачевна
Операторска работа - някой аматьор студент би се справил по-добре
Монтаж - потресаващо слаб
Цялостно погледнато - един бездарен проект без начало, среда и край. Всичко е тотално сбъркано. Някакви хора се появяват отнякъде, театралничат и рецитират, като крещят. Какви са, що са, няма значение. Един започва да говори нещо, още не е свършил и изведнъж кадъра се мести на някакъв друг, който подхваща нещо съвсем друго и онзи първия е забравен и изтрит от филма. Абе то сцена след сцена гледаш някакви безумия и се чудиш как може това нещо да е получило одобрение и е видяло бял свят. И то след като филма му за Левски бе сринат със земята от критика и фенове. И въпреки това на този безхаберник му се дават пари за още един исторически филм, този път за друга наша историческа икона.
Нямам думи.

# 618
След "Левски" реших, че няма да си причиня и "Ботев". Благодаря за коментарите ви, очевидно не съм сбъркала.

# 619
Загледах го "Ботев" и аз, но бързо го оставих. Нямам време за глупости.

# 620
О, ужас, прочетох че Максим Генчев ще готви нов исторически проект! За любовта на Сара-Теодора и цар Иван Александър. Защо прави така този човек?

# 621
https://fb.watch/hQ3xdUHSxQ/ ,,Васил"  Васил (Иван Бърнев) е умен и чаровен, първокласен играч на бридж и шах, но живее по улиците на Валенсия. Алфредо (Кара Елехалде) го подслонява в дома си за известно време за изумление на дъщеря си Луиза (Александра Хименез). Васил и Алфредо нямат нищо общо освен страстта си към шаха. Въпреки различията им, Алфредо постепенно разбира, че Васил завинаги е променил живота му.

ОТ 27 ЯНУАРИ САМО В КИНАТА представят Александра Филмс и Активист 38.

# 622
Нямам търпение за Васил, вдъхновен е по действителни събития.

# 623
  • София
Чичо Коледа (2021)
https://www.cinefish.bg/Chicho-Koleda-Uncle-Claus-id44842.html

Гледах го по bTV. Има го по торентите.
Доста сполучлив коледен филм. Големи Филип Аврамов и Васил Банов. Някои неща бяха прекалено преекспонирани, но като цяло ми хареса и го препоръчвам на всички. Получило им се е!

Като за последно (2020)
https://www.imdb.com/title/tt12961718/

И този го гледах го по bTV. Също го има по торентите.
И тук бяха на малко от това да напиша ето ви един отличен български филм. Отново много добре им се получи, забавлявах се, но просто имаше някои излишни моменти като със затворниците и чужденките в края. Както се казва, 'Прекалено'
Васил Банов и Мария Бакалова ми харесаха много.
Но като оставим това настрана останах много приятно изненадан.
Препоръчвам!

Специално тези два филма ми вдъхнаха надежди в родното ни кино, че след Ботев останах меко казано втрещен... 😊

# 624
Чичо  Коледа подходящ ли би бил за петгодишни?

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 21:01 от Г-жа Шантал

# 625
  • София
Бих казал да. Не се сещам за нещо смущаващо.

# 626
"Като за последно" го гледах на кино, прекрасен филм. Heart
И "Чичо Коледа" е хубав. Изобщо много добри филми се правят напоследък.
Максим Генчев е изключение от предното изречение. Joy

# 627
  • Велико Търново
"Като за последно" и аз го бях гледала на голям екран. За онази вечер само ме хвана яд, че не се усетих навреме да си го пусна поне с половин час закъснение, за да прескачам рекламите. Независимо че беше второ гледане, пак ми хареса. Но на кино си е на кино...

# 628
Може ли да подскажете кога са ги давали да видя дали ще мога да върна.
Моля, казвайте тук, ако ще дават някой бг филм по тв, че аз по принцип не гледам, само за конкретен филм и няма шанс да чуя промо.

# 629
  • София
По бтв в неделя вечерта, но Чичо Коледа беше на 26-ти, изтекъл е вече. Като за последно беше тази неделя.

Общи условия

Активация на акаунт