Къде в Пловдив???-25

• 62 130
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, моля ви помагайте, че днес си загубих времето и си потроших краката да обикалям като гламава, за да се опитам да си изкарам карта за градския транспорт Sad
Първо питах в автобуса, който ползвам всеки ден - откъде да си изкарам карта? Отговор: автогарите Родопи и Север + Байкал (близо до ПУ ректората) + Мария Луиза (има бюро за карти). Отивам първо до Мария Луиза - там само ученически и студентски карти се изкарвали.
Тръгнах към Родопи - много възрастни хора на опашка, а на гишето надпис - "издаване на карти за пенсионери и инвалиди". Не ми било там мястото.
Отидох после до Байкал, с надеждата да няма опашка и поне да се вредя да питам за инфо. Абсурд - толкова народ не съм виждала от времето на комунизма, когато се редяхме с купони пред магазините..И все баби и дядовци, никой от тях не можа да ми каже дали от тук мога да си изкарам карта.
На прибиране с автобуса кондукторката ми каза, че точно на Родопи е трябвало да отида. нейна колежка пък вчера ми каза, че имам право на карта за майки с деца до 3г., за всички линии - да си нося само снимка и акта за раждане на детето. Днес получавам друга информация - че трябва да вадя документи от Общината + някакви за доход (??!!!??), и не било за майки с деца до3г., ами до 2г. ooooh! Аман...
искам просто да си изкарам каквато и да е карта за автобус, но не знам къде да ходя да вися по опашки, нито на какво имам право.
Моля ви, ако знаете нещо по въпроса, помагайте, че явно нито един служител в Транспорта не е наясно къде, какво и как трябва да се случи Sick

# 241
Вие сте ме изпреварили и сте задали моят въпрос - за плуването.
Искам да запиша малкия, затова да задам още малко въпроси - за Беркут, например...
Каква е температурата на водата? Каква е и чистотата й? това най ме засяга, защото от мерак да спортува такава болест може да си лепнем  ooooh!
Някой ми беше казал за басейна на ВСИ - има ли отзиви за него?

# 242
  • Майничка
Басейнът на ВСИ от 2 години е затворен за ремонт, дето така и не е започнал.

# 243
Кажете добър фризьорски салон, който
 работи с шварцкопф. Praynig

# 244

Дебора, вляво от училище Княз Ал Първи /бившото Благоев/ зад съда, фризьорката е Деси

# 245
  • София
Здравейте момичета, искам да дойда на разходка в Пловдив и на шопинг за обувки, но се чудя дали в неделите работят магазините.
Благодаря предварително.

# 246
Здравейте момичета, искам да дойда на разходка в Пловдив и на шопинг за обувки, но се чудя дали в неделите работят магазините.
Благодаря предварително.

Работят естествено.

# 247
Не всички работят, за съжаление го установих от личен опит миналата седмица...
Свърших накрая в Мола, поне там работи всичко...
Зависи къде искаш да пазаруваш все пак Simple Smile

Леле, само аз ли ползвам автобус Joy

# 248
  • Пловдив
Да, доста магазини не работят в неделя. събота е по- подходящ ден за пазар. Иначе в МОЛА работят, да.

Стеф, аз съм с колело или пеш, рядко ползвам автобуси, та не си струва да си вадя карта.. Flutter Ако съм с децата - таксито ми е същите пари като да си платя два/три автобусни билета /вече са с билети отдавна/.   Grinning
Имаше нещо за тия карти за майки, имах и аз такава преди доста години, но не помня дали беше до две или до три годинки на детенце...Взимаше се бележка от социалните, че получаваш детски т.е. имаш доход под определения праг и с нея и снимка се вадеше картата от Байкал срещу някаква символична сума...Но говоря по спомени отпреди 5-6 години, все пак... Mr. Green Може много неща да са се променили оттогава.
Иначе най- евтино е да си изкараш карта за една линия за цял месец. Мисля, че се вадят от Байкал.

# 249
  • Пловдив

Салон Стилисимо - до китайски ресторант Герджика в Кършиака,улицата се казва "Въча" Препоръчвам го  Peace

# 250
Бенджи, благодаря ти Heart Eyes
Утре ще ходя да вися на Байкал, и май няма да ми се получи с картата за майки, щото и детски не взимам Laughing Както и да е, все пак някаква карта е по-добре от никаква Crazy

П.П Браво за колелото  bouquet

# 251
Стеф, и аз ходя пеша Simple Smile, но като се роди малката един път се качих в автобус и разбрах, че трябва да се таксуваме с по-евтиния вариант на билетите, но не знам до колко години на детето важи това.

# 252
  • Пловдив
Стеф,има ли изобщо обикновени карти в Пловдив?Поразрових в нета,но навсякъде става дума за карти за ученици,студенти,пенсионери и инвалиди.Също има 4-5 превозвача картите за всички от едно място ли се дават?

Шайн,аз съм се качвала с малката,тогава беше на 1 г,и ни таксуваха като всички

# 253
Елфитка, то и аз не знам вече какво има и какво не, утре ако се докопам до касата на Байкал, може и да разбера, че нямам право на никаква карта, защото несъм в нито една от групите Laughing
За превозвачите - днес на едно от местата ми казаха да си питам в конкретния автобус, който ползвам. Е, като питах, ми казаха противоречива информация, така че...нищо не е ясно. Confused

# 254
Стеф, в зависимост от автобусната линия, която ползваш:
http://www.plovdiv.bg/index.php?option=com_content&view=arti … d=265&lang=bg
се обади на съответната фирма, която ще те упъти къде да си изкараш карта :
http://www.plovdiv.bg/index.php?option=com_content&view=arti … %3Dbg&lang=bg
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт