Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ....

• 42 535
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте. Има нещо, което ме притеснява от няколко дена, и мисля, че тук ще можете да ме посъветвате.

От няколко дена усещам някакв аболка в гърдите (и двете едновременно). Болката е вътрешна (няма общо със зърната, те не са разранени), възниква за малко по време на кърмене или пък по друго време, когато не кърмя.... Заболява ме за малко и минава много бързо.. Гърдите не са препълнени и твърди - меки са си. Трябва ли да ме притеснява това? Дали може да е нещо като запушени канали например и какво трябва да направя  Confused

Благодаря предварително.

# 226
  • UK

От няколко дена усещам някакв аболка в гърдите (и двете едновременно). Болката е вътрешна (няма общо със зърната, те не са разранени), възниква за малко по време на кърмене или пък по друго време, когато не кърмя.... Заболява ме за малко и минава много бързо..

Това да не е слизането на млякото?  Laughing

# 227
  • До хладилника, който обичам
Колко е голямо бебето? Ако си на топло място, пак ли се случва?
Да си пила ти (или бебето) скоро антибиотици или да имаш гъбична инфекция (или бяло течение)?

# 228
  • София
Бебето е на 20 дена. Случва си се вкъщи (което май се водо топло място, или?). Антибиотици не съм пила... на бебчо в болницата казаха че трябвало да му дадът (не съм сигурна защо), но лекарката каза, че според нея нямало нужда и на му баха дали. Гъбички имах през бременността.. незнам до колко успях да ги махна, сега нямам оплаквания, бебето имаше малко конюктивид (знам, че от гъбички става) и го бяха намазали с някакъв мехлем 2 пъти докато бяхме в болницата и това беше (може за това да са искали да му дават антибиотик).

# 229
Пробвай другия път като се случи да погледнеш гърдите (без сутиен/потник/дреха отгоре им - да са свободни зърната) - дали наистина не сълзят мляко в тоя момент на болката Simple Smile dejie предположи, че може да е рефлекса на потичане на млякото, който някои майки усещат и леко болезнено в началото на кърменето и който може да се задейства и без да суче бебето в момента. Когато се задейства, гърдите могат да се усещат за няколко секунди леко напрегнати. Обърни внимание дали има такова нещо и сподели пак Simple Smile

# 230
Бу, благодаря за снимките. Изпробвахме позата и стана. Засука и от вчера вечерта досега сме само на гърда Party
Исках да попитам, понеже от вчера през деня имам изцедена кърма в хладилника, може ли да я замразя във фризера или вече е късно и трябва да я изхвърля?Гледах една таблица за съхранение на кърма,но там пише само за току що изцедена.

# 231
  • София
  За замразяването, да може. Принципно ако ще се замразява е добре да е веднага след изцеждането, но предвид че е от вчера и е стояло в хладилник няма проблем да го замразиш. Запиши си като дата, деня в който си изцедила първата доза от количеството.

# 232
Здравейте пак от мен, аз се присетих да питам още  нещо. Горе -долу колко на брой хапвания му трябват на 4 месечно бебе?

# 233
Бебетата са различни Simple Smile Едно яде начесто и по малко, друго - на по-големи интервали и по повече. По-важно е общото количество за деня, за тази възраст (1-6м) - 750-950 мл, според бебето и апетита му. Повечето бебета на 4+ месеца сучат 6-8+ пъти за денонощие, често повече. По-важното е да наддава, да е здраво, да пълни пелените редовно - това значи, че суче достатъчно.

# 234
  • UK
Момичета, аз да се похваля, че при нас нещата потръгнаха  newsm44
За последната една седмица е качил около 300 г., чак ми се вижда много, ама нали има да наваксва Simple Smile По цял ден и по цяла нощ сучем и така. Минахме с АМ само един път, после отказа и биберони и АМ и шишета, дохранвахме вечер с изцедена кърма с лъжичка и така поизтикахме 2 седмици. Явно нашият скок в растежа съвпадна с цикъла ми и ...  Важното е, че малко по малко всичко се нормализира.
Благодаря много на всички, които се включиха и помогнаха.
Специално на теб, Шаманче!   Hug bouquet

# 235
Браво на теб  Hug

# 236
Здравейте!

Имам спешен въпрос. Ние се храним с изцедена кърма, налага ми се често да излизам от вкъщи. Цедя:

08:00 около 200мл.

12:00 -150 мл.

16:00 - 150мл.

20 :00 -130 мл.

24: 00 - 150мл.

Цедя около 30 минути, с голямо търпение ги докарвам тези мл. На бебка и е достатъчно като количество, от месец се захранваме, но днес в 20:00 за 30минути едва изцедих 30мл.

Въпросът ми е : Какво да правя? Защо се получи така?

Ако има значение, бих добавила, че имам цикъл и очаквам всеки момент да ми дойде. Миналия месец пак кърмата ми намаля по същото време, но под 120 мл не е било никога!

Благодаря предварително!

Да добавя, че пия много течности, основно вода, повече от 3л. на ден

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 22:13 от Нини

# 237
  • Пазарджик
Нини, често майки наблюдават намаляване на кърмата около цикъл, както и ти отбелязваш. Все пак разликата наистина е значителна. Да си била под стрес или притеснена по време на изцеждането? Често това може да окаже негативно влияние върху потичането на кърмата и от там да затрудни изцеждането. Спокойствието, почивката и добрият сън са важни за лактацията. Обикновено топла напитка преди изцеждането, топли компреси и масажи, мисли за бебето, миризмата от нейна дрешка или пък да я гледаш помагат по-лесното слизане и изцеждане на кърмата.

# 238
Благодаря ти за бързото включване  Hug

Ще опитам с топла напитка и топъл душ и масаж, другото съм го пробвала. Дано проработи, че от резултата съм се вкарала в стрес. И все пак ще опитам да се успокоя, доколкото мога. Гледам да мисля позитивно.

Изключително много ти благодаря!

# 239
  • Бургас
Момичета,включвам се за съвет.
Една колежка от университета ми звънна да попита за помощ. Има бебче на 38 дни, родило се е 3540, сега е 3700. Кърмят се ,на 2 часа , но според лекарката на бебето майката е с "нехранителна кърма" и трябва да дава добавка,понеже не наддава достатъчно.
Бебето е от по-сънливите,заради жълтеница и понякога се налага тя да го буди за хранене.
Има ли такова понятие като "нехранителна кърма" ?
Според мен са си ок нещата,може би кърмене на поискане е по-добрия вариант в момента,но тя е много притеснена.
Бебо се е изаква на почти всяка смяна на памперса.

п.с.Надявам се инфото ,което успях да събера да е достатъчно за съвет или насоки.

Общи условия

Активация на акаунт