Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ....

• 42 538
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • UK
dejie, радвам се, че при вас нещата са се подобрили - ти си предприела съвсем адекватни мерки  Hug

Днес се теглихме, за последния един месец е качил точно 1 кг., 2 пъти повече от предния. Благодаря ви момичета!  Hug

# 316
  • До хладилника, който обичам
dejie, шампиони! Grinning

# 317
Момичета, на моя приятелка момченцето се роди 3300 гр/50 см. От самото начало успешно се кърмят. Изписали са го 3 кг. Но месец по късно на консултация кантара показва, че не е качил нито грам, нито см. Почти след всяко ядене ака и пиша. Т.е памперсите са пълни. Кърменията са 7 за денонощие. Почти след всяко ядене връща, не е на фонтан. Има все още детето жълтеница. Казали са й да дава вит Ц и глюкоза. Които се чуди да ги дава ли. Пуснали са му изследвания. Къде да търси грешка и на какво може да се дължи това? Много е притеснена.

# 318
  • До хладилника, който обичам
Radina, на първо място е важно да го претегли в болницата, за да сравни с показанията на същия кантар.
На второ, бебе, което яде наистина, пишка и ака и въпреки това не наддава - има някакъв проблем. Може да е скрита инфекция или друго - но е от компетенцията и грижата на лекаря му, който е назначил изследвания, за да види какво може да не е наред.
Това, което ми се набива на очи, е например броя кърмения - на тази възраст повечето здрави новородени бебета имат 8-12+ кърмения за денонощие. Може би си струва да опита и да вкара още няколко кърмения и да види дали се повлиява.
Също ако ограничава времетраенето на всяко кърмене, може да не е добър момент да го прави.
Нека потърси помощ за кърмене от Ла Лече Лига или НАПК. Така препредадено, може да изпускаме нещо.

# 319
Благодаря, Бу  Hug
За съжаление, сега ми се обади момичето да каже, че изследванията им са лоши и ще се наложи влизане в болницата. Той суче доста, т.е може и по 1 час да откара на гърдата. А ако се опита по рано да го махне и започва да се сърди. Според мен кърма има, бях и казала, да го буди по често и да го кърми. Сега я изчаквам да видим какво ще кажат докторите. А с моя помощ и вашата информация, която сте публикували, мисля че ще успее да кърми успешно  Praynig

# 320
  • варна
Мога ли към кърмата в хладилника да прибавя туко що изцедена ?Давам я или веднага или след около 30 мин.Просто изцеждам малкоколичество.

# 321
mimenceto123, можеш да прибавяш нова доза към изцедената и охладена вече кърма в хладилника, стига новата доза също да бъде охладена. Тоест да прибавяш студено към студено.

# 322
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, искам да попитам какво да правя, когато детето не успява да се наяде? Така въпроса звучи тъпо, затова ще поясня... преди месец имах съмнения , че бебето не може да се наяде... плачеше, като единствена причина за мен беше намаляващата ми тогава кърма. Тогава купих АМ, към което до ден днешен съм посягала не повече от 5 пъти за дохранване  Peace Вчера малката плака около 6 часа.. като през това време я държах само по гърдите... най-накрая реших да направя 60мл АМ и да видя дали ще пие... изпи 30мл и заспа...  Rolling Eyes За мен това означава , че в него момент съм нямала кърма и тези 30мло не са й достигали , за да се успокой... Понеже след 3 дни изтича годността на кутията ми АМ и с радост ще я изхвърля, въпроса ми е в подобна ситуация, как следва да реагирам, ако нямам вариант Б (АМ) под ръка ???

# 323
Здравейте!
Родих момченцето си на 25.11. секцио по спешност/термин 12,12.2011/ със спинална +епидурална упойка,много искам да кърмя но за момента не се получава-мисля,че кърмата не е "слезнала"-изцеждам с помпа и ръчно, но не повече от 20гр които давам с лъжичка,пробвахме и със селиконови зърна,според акушерки в болницата "зърното ми било голямо,а устата на бебо малка Thinking Thinking"-но не се получава съвсем изнервясе,ядосвасе , и не може да засуче добре....налага се да дохранвам с мляко на Hipp
просто се тревожа,че като свикне на шишенце ще е трудно после съвсем да засуче ooooh! ooooh!
Моля,за съвет и компетентно мнение!
Благодаря предварително!

# 324
  • Sofia
Здравейте,

Имам нужда от спешна помощ - получих остра бъбречна криза, комбинирана е с цистит.
Днес ме изписаха, в болницата отказах всички медикаменти (с изключение на спешните обезболяващи, естествено, че болката беше непоносима).

Опитвам се да намеря подходящи при кърмене помощни средства. Мога ли да пия чаят по Ламбрев? Ето състав:
Състав: Бяла бреза (Beatulae albae folium), Мечо грозде (Uvae ursi folium), Слез (Malvae silvestris folium), Полски хвощ (Equiseti arvensis herba), Глог (Crataegi folium cum flore), Гръмотрън (Ononidis radix), Дилянка (Valerianae rhizoma), Бял Оман (Inulae helenii radix), Алпийски лапад (Runecis alpine rhizoma), Лен (Lini semen), Златна пръчица (Solidaginis virgae aureae herba), Бял равнец (Millefolii herba) - 100%.

Има ли противопоказност и при стандартните чайове? Билки, които трябва да избягвам?

Благодаря!

# 325
NBM, наистина неприятно изживяване, дано не се повтаря.

По отношение на съвместимостта и влиянието на билките върху кърменето има изключително малко категорична информация и изследвания. Има билки, които особено приети в голямо количество могат да намалят лактацията, а не е изключено и някои да имат негативно влияние върху теб или бебето. Затова е важно да се приемат билки само след преценка на лекаря, който най-добре те познава.

Малко повече информация за някои билки можеш да откриеш тук:

Herbs and Breastfeeding
Билки и кърмене

Възможно е да има и съвместимо с кърменето лечение. Има ли възможност да обсъдиш с лекаря си този въпрос? Би могла да напишеш какво са ти предписали и бих могла да ти предоставя информация от някои съвременни и много подробни справочници за съвместимост на лекарствата с кърменето.

# 326
  • UK
Здравейте! Искам да ви попитам за колко времесе изчиства дадена храна от кърмата.Моето дете в сряда сутринта изака нещоо наситено зелено и веднага се появиха червени пъпчици по дупето.Педиатърката ме пита дали съм яла нещо пикантно,не се сещам за такова.А зелените акита продължават ,а пъпчиците не минават мажа ги със судокрем.

# 327
  • Sofia
NBM, наистина неприятно изживяване, дано не се повтаря.

Благодаря ти!
Засега май ще се огранича с лайка и шипка като чайчета.
Намерих и разни хомеопатични продукти, които са безопасни при кърмене.
Ще опитам да се консултирам по-скоро с хомеопат, лекарите в болницата не бяха съвсем наясно какво мога да приемам. Те си знаят антибиотиците и това е. Налагаше се постоянно да напомням, че кърмя. Последно даже ме пратиха на рентген, там само като казах, че кърмя и ме изгониха.

# 328
NBM, добра идея е да се консултираш с хомеопат, особено щом имаш положителна нагласа към тази посока на лечение. Много майки споделят добри отзиви. Но ако се наложи прием на антибиотици, има не малко варианти на съвместими с кърменето лекарства. Рентгеновото изследване, дори и на гърда също се смята за съвместимо с кърменето изследване.

Вариант ли е да обсъдиш с личния си лекар вариантите за лечение? А ако има нужда, ние сме на линия за повече информация за лекарствата и нивото на риск при кърмене.  Peace

# 329
  • Sofia
Да, разбира се, в понеделник ще отида при личната лекарка при всички случаи.
В интерес на истината антибиотика, който ми изписваха го проверих в нета и се оказа съвместим с кърменето. Ще изчакам какво ще каже лекарката, засега все пак исках да знам какво е положението с чайовете, които са силно препоръчителни в подобни случаи.

Общи условия

Активация на акаунт