Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ....

• 42 596
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, боледувам от 2 седмици, оказа се че съм изкарала пневмония. Възможно ли чрез кърмата освен полезни да съм предавала и" вредни " съставки на бебо?
Причината е , че бебо направи алергичен обрив по лицето, без да има промяна и в неговото и моето меню.
Благодаря

# 616
  • Варна
Здравейте, кърмя синът ми на поискване и за месец наддаде 2кг. искам да кърмя поне годинка и затова искам да ви попитам трябва ли да се доизцеждам има ли опасност да ми намалее кърмата сега ми е регулирана кърмата и се чувствам добре но ме е страх да не намалее като не се цедя..какво мислите вие?   bouquet

# 617
  • UK
Здравейте, кърмя синът ми на поискване и за месец наддаде 2кг. искам да кърмя поне годинка и затова искам да ви попитам трябва ли да се доизцеждам има ли опасност да ми намалее кърмата сега ми е регулирана кърмата и се чувствам добре но ме е страх да не намалее като не се цедя..какво мислите вие?   bouquet
Моят съвет е да не цедиш, много лесно може да се докараш до хиперлактация, което не е приятно, а бебчо наддава повече от добре за момента. Ако усетиш по някое време, че нещо не е наред по поведението му или наддаването, тогава. Ако искаш да трупаш запаси във фризера за бъдещо ползване, ако се налага често някой друг да го храни и ти да отсъстваш, цеди си и сега, нека има Simple Smile 

# 618
  • На морето!
Аз запаси събирам като поставям контейнер под другата гърда, докато кърмя. На кърмене изтичат средно около 40мл.  и по този начин вече съм събрала около половин литър във фризера. Така си спестявам омразното цедене.

# 619
Аз пък докато кърмя от другата не изтича нищо. Това значи ли, че кърмата ми е малко или недостатъчна?

# 620
Ако са ми открити и двете гърди от свободната изтичат капчици, но ако я покрия със салфетка примерно спира. Ако е покрита от самото начало на кърменето, не потича изобщо. Досега не съм употребила нито една подплънка против течове, а пък смятам, че кърмата ми е достатъчно, поне според наддаването на бебка не изглежда да е гладна.

# 621
аз пък искам да ви питам следното- бебка е на 1г.4м. , кърмим се вечер за заспиване, през нощта 1-2 будения, и сутрин като става към 6,30; след това след 8 си яде попара и т.н.; аз вече си позволявам повечко неща като например по 2 , някой път и 3 кафета на ден; по 1-2 чаши вино или бира през 2-3 дни; и изобщо неща, които с малко бебе ограничавах да консумирам( само с лекарства внимавам все още), защото си мисля, че кърменето като не е толкова често не и вредя вече, АМА дали съм права newsm78
и аз съм горе-долу като теб с храната се ограничавах, и сега кафе не пия, само по няколко глътки и то след кърменето сутрин, и то не всеки път, капучино, червената молекула на виното също внасям един път в седмицата  Laughing
не пия силния алкохол, не ям все още много люто, чесъна и лука не ги броя!
мисля, че храната на малката е достатъчно разнообразна, а след кърмене се чуства екстра   chef

# 622
Здравейте момичета! Моят въпрос е относно спирането на кърмата.
Кърмила съм дъщеря си 1 година и 3 месеца, спрях, защото забременях със сина ми. Спрях кърмата с изцеждане по малко, като постепенно намалявах изцежданото количество. За близо 10 дни до 2 седмици спря кърмата и не съм имала никакви проблеми.
Момченцето ми сега е на 1 година и 2 месеца и се отби сам, противно на моето намарение да го кърмя поне още 2-3 месеца. От 10 дни изобщо не иска да засуче. По съвет на консултантка към НАПК изцеждам да облекча усещането за напрежение, т.е процедирам както и първия път. Обаче сега кърмата ми е повече като количество и изцеждам по 40-50 мл. 2 пъти на ден, но пак в едната гърда усещам като леко парене. Препоръчаха ми лецитин, за да предотвратя запушване, но сега пък една близка ми сподели, че след 2 годишно кърмене е спряла много леко с хомеопатичния препарат Рицинус комунис 30. Имате ли впечатления от този препарат, понеже аз самата имам усещането, че няма скоро да ми спре кърмата само с изцеждане. Благодаря ви!

# 623
Не означава, че ти е недостатъчна. Има жени, които никога не протичат, или никога не усещат хиперлактация, върпеки това кърмят успешно дълго време.

# 624
Здравейте, аз пак съм тук с бърз въпрос. Как да направя така, че да успея да кърмя дъщеря си само от едната гърда? Аз се цедя, защото много ме болят зърната, но едното ми се оправи, а другото все още е ужас ooooh! Чела съм, че има много които кърмят успешно само от една гърда...и ми се иска и на мен, защото с тва цедене няма да издържа още много Tired И също как да спра пък кърмата от другата гърда (която всъщнос има повече кърма при цеденето Thinking )
Благодаря!

# 625
  • Sofia
Teddy*, аз съм от тези дето кърмят от една гърда... на сукане обаче, не изобщо. На едно сукане от лявата, на следващо- от дясната и така редувам. Това е.

Защо да спираш кърмата от "другата" гърда? Или временно само докато се оправи зърното?
Ако е второто, мажи я, за да се оправя и давай от нея примерно като прескачаш едно кърмене( ако не е много зле зърното и ти е поносимо) или я остави за ден примерно да почива от сукане, но изцеждай, за да не се препълни.
     Ако искаш изобщо да я спреш едната гърда, не мога да съм ти полезна. Ако има такива, които са кърмили изобщо само от едната гърда, предполагам, че така им се е наложило/ получило.
Ауу... пик на "ако"тата.  Crazy

# 626
Morena, това е повода да искам от една гърда само и то изцяло и само от нея...

...Вчера бях на преглед при мамолог, защото имах ужасни болки в едната гърда (отпред при зърното) и от няколко дена започна и другата да ме боли така въпреки, че се цедя от доста време и давам от шише с идеята да ми мине и да започна да кърмя пак. Освен това ми се появиха някакви странни подутини пак отпред при зърната на двете гърди. Оказа се, че не е нещо сериозно, но няма да мога да кърмя от гърда, а ще трябва да се цедя, защото това няма как да се излекува, а болката при сукане е непоносима (каза ми, че всичко ще мине около 10тина дни след като спра кърмата някой ден...)...

П.П. за мазането - мазала съм с всичко за което съм чула и прочела(лансинох, гармастан, дефламол, на авент, мазилото то Майчин дом - едно жълто, с риванол го налагах...), но само ми облекчава поне докато си седя ей така и не цедя ooooh!

# 627
  • Sofia
Теди, извиянвай не съм се изразила добре!  Имах предвид не "наложило" ами ако от самосебеси се е случило да спре кърмата в едната гърда. Иначе как да се спре умишлено, нямам представа, както казах и в предния си пост.
 Thinking Може би така де, както се спира и в двете. Колкото по малко се стимулира въпросната гърда, толкова по малко ще призвежда и постепенно ще спре. Изцеждай като усетиш да се препълва и колкото да не се напряга. Това мисля е решението.
Simple Smile

Много е сладка бубката на аватара ти.  Heart Eyes

# 628
  • Пловдив
Здравейте,
Не знам точно къде да задам въпросът си, затова ако това не е подходящата тема ще помоля да ме насочите.

Накратко, на колегата ми му се роди син. Преди дни стана на 1 месец. Жена му има много кърма и складираха доста в фризер. В момента остава "излишна" около 800 мл на ден. Момчето се е поинтересувало и е търсило банка за съхранение или събиране на кърма. Дори не съм се замисляла за нещо такова, в белите страни може и да има.
Предлагал на жена му да си направи крем карамел, аз му предложих да си замеси кекс. Всичко в кръга на шегата, но е жалко да я хвърлят.
Благодаря за всяко мнение или препоръка.

# 629
  • Sofia
miraluba, а какво питаш всъщност?
Да им е честито бебчето на колегата ти! Simple Smile

Казваш, че "Момчето се е поинтересувало и е търсило банка за съхранение или събиране на кърма.", виждам, че си от Пловдив ти, та вероятно и той, намерил ли е? 
Ако не, предполагам да пита в болница/родилно отделение. Аз намерих сайт със софийски адрес обаче.
А защо има толкова "излишна" кърма, майката не кърми, а изцежда ли? Иначе не се сещам как се събира такова количество.
Та всъщност у мен възникнаха въпроси, пък и си ги зададох. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт