Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ....

• 42 847
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
# 451

Отивам да чета  Hug  bouquet ... Странното е ,че когато беше на 2-3 дни успешно засукваше  - опитвала съм 1-2 пъти ... От тогава е само на гърда и снощи с ужас установих ,че въобще не желае никакви биберони и залъгалки ... За залъгалката - ок - нея не я иска от самото начало , но шишето  newsm78 - с него се справяше в началото ...

# 452
  • До хладилника, който обичам
Също в Библиотеката на форума, може би си видяла:

Как да науча бебето си да пие от шише или чаша?

както и

Нежно приучаване на бебето към шише

# 453
здравейте, мисля че вече е време да се запиша и тук, защото този път много искам да кърмя и да избегна грешките от първия път. С първото дете имах много кърма, но като че ли големите ми гърди не успяха да го хранят добре поради това че не знаех пози за кърмене вследствие на което зърната ми се разраниха отвътре и то започна да смуче кръв. Естествено веднага го отбих. Сега чакам второто си детенце и съм сигурна, че мога да се правя с малко помощ. Не знам обаче как да предотвратя разраняването, което беше някак си отвътре в зърното, защото отвън нямах поражения - може би с правилни пози на засукване и кърмене....мазала съм се със всички известни препарати за зърна, нищо не помогна....

# 454
  • София
  Пчелица,
всяка двойка майка-бебе и кърменето при тях протичат по -различен начин, независимо от опита с първото дете. Така че е напълно възможно този път дори да няма проблеми, а и да има ти имаш жаление и съм сигурна, че ще направиш всичко възможно за успеха на кърменето.
  Ето една статия за кърменето и позите, при по-големи гърди, която може да ти е от полза - http://xedra.wordpress.com/2010/10/27/bigbreasts/

# 455
Aila благодаря ти, прочетох вече статията, ще ми е от полза...

# 456
Здравейте!   Имам един въпрос . Налага ми се да пия Трихоманацид/ Metronidazol. Кърмя малкия често, и през деня и през нощта. Той е на годинка. Въпросът ми е може ли да съчетая и двете неща или ще навредя на детето?
Благодаря  предварително!

# 457
Бу, благодаря и на теб  Peace Ще опитам всичко...  bouquet

# 458
Здравейте, искам да попитам до кога би следвало да продължи кърменето на поискване? Би ли следвало след започването на захранването да се установи някакъв режим и на кърменето?

# 459
Момичета, преди време беше пуснат линк за доктор, който твърди, че бактерията предизвикваща язва се предава на детето от майката чрез кърмата. Опитвам се да намеря статията, но без успех  ooooh! прерових старата тема за абсурдни реплики относно кърмете - отново без успех  ooooh! ако някой има спомен моля за хелп  Praynig

# 460
  • В кошера...
Здравейте, реших да попитам тук за съвет. Кърмя вече 11 месеца сина си. Предимно нощем, през деня 1-2 пъти. От вчера следобед едната ми гърда се втвърди само отгоре и ме наболява - знам какво е това, преживяла съм го и с двете си деца, но в първите месеци. Цяла нощ давах на бебето да суче, но няма промяна. Не може да изсуче точно този участък. Усещам го твърд. Масажирах, но не омеква. Останалата част от гърдата си е мека. Освен горещи компреси /които нямаше как да правя през нощта, защото сме сами с бебето/ какво друго да направя? Благодаря предварително!

# 461
  • Sofia
medunka, сложи на мястото зелево листо без кочана/твърдото и да не покрива зърното и ареолата. Можеш да спиш с него в сутиена. Освен това вземи и Лецитин.
Успех!

# 462
Аз в такива моменти слагам бирени шишета с много гореща вода, за да втечнят възелите и да започне да изтича млякото.

# 463
Нямам идея дали въпроса ми е точно за тук и дали не съм пропуснала някъде инфо по темата, но имам нужда от съвет. Бебчо е с атопичен дерматит и ми казаха, че трябва да пазя диета. Някой може ли да ми каже в какво се състои подобна диета. Макси е само на кърма и ми се иска въпреки диетата да успявам да му набавям необходимите вещества.

# 464
  • До хладилника, който обичам
Здравейте!   Имам един въпрос . Налага ми се да пия Трихоманацид/ Metronidazol. Кърмя малкия често, и през деня и през нощта. Той е на годинка. Въпросът ми е може ли да съчетая и двете неща или ще навредя на детето?
Благодаря  предварително!

Metronidazole се използва и за лечение на деца, като дозите, които бебето би получило чрез кърмата при интравенозен или орален прием на майката са по-ниски от използваните при лечение. Топикалния и оралния Metronidazole не са изучавани по време на кърмене, но се знае, че при вагинално прилагане нивата в кръвната плазма са по-малко от 2% сравнено с нивата след 500 мг орална доза.
Някои специалисти смятат, че има рискове за детето при дългосрочно лечение с Метронидазол, други смятат, че може да е разумна 12 до 24 часова пауза в кърменето след еднократен прием от лекарството. Смята се обаче, че при топикална или вагинална употреба на Метронидазол надали има притеснения за кърменото бебе. Както с всички лекарства, от значение е възрастта на бебето, съответно зрялостта на организма му и количествата приемана кърма (т.е. новородено с незряла система и приемащо големи количества кърма ще е потенциално по-изложено на риск от по-голямо дете, което яде и друга храна и е с по-зрял организъм).
Временен линк и източник (работи до 24 часа): http://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search/f?./temp/~vjdibC:1

Здравейте, искам да попитам до кога би следвало да продължи кърменето на поискване? Би ли следвало след започването на захранването да се установи някакъв режим и на кърменето?
Повечето майки продължават да кърмят на поискване и след първите седмици. Често след първите 4-8 седмици ако майката реши да следи и записва, ще установи, че бебето всъщност има изграден режим с минимални вариации и общо взето яде, спи и бодърства в приблизително еднакви часове (които, разбира се, се менят с порастването му).

Момичета, преди време беше пуснат линк за доктор, който твърди, че бактерията предизвикваща язва се предава на детето от майката чрез кърмата. Опитвам се да намеря статията, но без успех  ooooh! прерових старата тема за абсурдни реплики относно кърмете - отново без успех  ooooh! ако някой има спомен моля за хелп  Praynig
Обратното - кърмата предпазва от бактерията на язвата.
Когато става дума за изцедена кърма, предназначена за Банка за кърма, то пастьоризирането й убива около 90% от бактериите, което, разбира се, в домашни условия, където бебето получава кърма от собствената си майка, а не от донор, рядко е нужно.

Нямам идея дали въпроса ми е точно за тук и дали не съм пропуснала някъде инфо по темата, но имам нужда от съвет. Бебчо е с атопичен дерматит и ми казаха, че трябва да пазя диета. Някой може ли да ми каже в какво се състои подобна диета. Макси е само на кърма и ми се иска въпреки диетата да успявам да му набавям необходимите вещества.
Американската Академия по Педиатрия предлага на кърмачките, чиито деца са с висок риск от АД, да обмислят избягване на ядки, а също яйца, краве мляко и риба в диетата си.
ПРоучвания от последните години предполагат, че диетата на майката по време на бременността не играе роля (т.е. и да избягва, и да не избягва определени храни, може да няма отношение към алергичността или неалергичността на детето след раждане по време на кърмене), но фамилната обремененост си има роля.
Бебетата на кърма са с по-нисък прием на крави протеин, но той все пак преминава от диетата на майката в някаква степен. Този протеин нерядко е един от основните фактори, допринасящи за АД, затова много майки решават да пробват с елиминационна диета и да видят дали ще има ефект. В добавка, понякога майките решават да увеличат приема на "добри" мазнини (Омега-3, както и авокадо, зехтин и т.н. възможно най-малко рафинирани мазнини), а също, понякога бебето ще е с по-чувствителна и нежна кожа, но няма да е с АД. Както и при АД, така и при по-нежна кожа, според повечето родители помага разреждане на баните на бебето, къпане с вода (вместо с лосиони, шампоани и т.н. препарати) и така се щади повече. Понякога това се оказва достатъчно за подобряване на състоянието на кожата.
При съмнения за АД, трябва да се направи консултация не само с педиатъра, но и с дерматолог, който може да потвърди или отхвърли съмненията.

Общи условия

Активация на акаунт