Болничен по време на бременност-2

• 100 406
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
sharmidodka ,подписала си,че напускаш по твоя инициатива,така ли?Не е трябвало да подписваш.А да си вземеш болничен и така докрая.Договора ти постоянен ли е?
Сега приемаш новото място и пак болничен докрая,щом не ти се работи на новата длъжност.Като е много важно дали ще подписваш нов договор с изпитателен срок за новата длъжност.По време на изпитателния срок могат да те уволнят,когато си искат
Другото е,че е трябвало да представиш бележка от гинеколог,че си бременна.
За болничните-говориш с гинеколога,който ти следи бременността

# 151
Мила ♥Elfita♥,сърдечно ти благодаря за бързия съвет
.Току-що виждам,че предизвестието,което подписах е адресирано до колежката(в притеснението си съм го пропуснала).-с нейните имена и ЕГН,като фамилията е моминската ми,с който одавна не фигурирам в регистрите.Нейното пък пак е адресирано пак до нея.От друга страна се обадих на лекарката,която ми каза,че веднага може да ме освободи от работа по болничен.Сега остава въпроса,дали могат така нагло да ме изгонят.Още веднъж-Благодаря!:)

# 152
  • Пловдив
представи бележка от лекарят,че си бременна-така ще ползваш защитата за бременни,ако договорът ти е постоянен.

# 153
Благодаря много!!Още в понеделник се заемам!!

# 154
  • Пловдив
и все пак уточни това предизвестие,което си подписала-за теб ли е,валидно ли е.ако са се объркали, е в твоя полза
и драсвай в болничен

# 155
Здравейте! Моля някой ако има информация по моя въпрос да ми помогне. Бременна съм и от август 2011 съм в непрекъснат болничен, издаван от ЛКК. Терминът ми е 23.04.2012. Разбрах че имам право на 180 дни болничен. През април 2011 г. обаче съм ползвала няколко дни болничен издаден от личен лекар. Въпросът ми е дали тези дни ползвани преди болничния издаден от ЛКК се включват към тези 180 дни на които имам право или са си отделно от тях.
Благодаря Ви предварително!

# 156
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! Моля някой ако има информация по моя въпрос да ми помогне. Бременна съм и от август 2011 съм в непрекъснат болничен, издаван от ЛКК. Терминът ми е 23.04.2012. Разбрах че имам право на 180 дни болничен. През април 2011 г. обаче съм ползвала няколко дни болничен издаден от личен лекар. Въпросът ми е дали тези дни ползвани преди болничния издаден от ЛКК се включват към тези 180 дни на които имам право или са си отделно от тях.
Благодаря Ви предварително!

Отделно са.

# 157
Здравейте, от 05.01 съм 45-дневен болничен по време на бременност. Вече съм го предала на работодател, но от тук научих, че към него е трябвало да приложа Декларация за банкова сметка + Удостоверение от банката. Според работодателя ми последните два документа не са наложителни, тъй като така или иначе НОИ вече разполагал с моята банкова сметка, по която до 05.01 са превеждани болничните. Прави ли е? Мерси предварително за отговора.

# 158
  • Пловдив
Здравейте, от 05.01 съм 45-дневен болничен по време на бременност. Вече съм го предала на работодател, но от тук научих, че към него е трябвало да приложа Декларация за банкова сметка + Удостоверение от банката. Според работодателя ми последните два документа не са наложителни, тъй като така или иначе НОИ вече разполагал с моята банкова сметка, по която до 05.01 са превеждани болничните. Прави ли е? Мерси предварително за отговора.

Да

# 159
Момичета, аз пак се включвам с въпрос. Днес разбрах, че от НОИ са ми върнали 45-дмневния болничен, защото от ЖК-то са объркали датите. В тази връзка бих искала да попитам денят на самия термин, в моя случай 19.02, влиза ли в 45-дневния болничен или се застъпва от следващия?

# 160
  • София-Младост
Момичета, аз пак се включвам с въпрос. Днес разбрах, че от НОИ са ми върнали 45-дмневния болничен, защото от ЖК-то са объркали датите. В тази връзка бих искала да попитам денят на самия термин, в моя случай 19.02, влиза ли в 45-дневния болничен или се застъпва от следващия?
Не влиза.

# 161
  • Пловдив

трябва да ти го издадат на 5 ти януари

# 162
Ами болничният е от 05.01 до 19.02. Къде излиза, че е проблемът? Аз се обърках, а явно и от ЖК-то....мигаха на парцали по телефона.  Rolling Eyes След като 19-ти не влиза, значи всичко е точно.  newsm78

# 163
  • Пловдив
Ами болничният е от 05.01 до 19.02. Къде излиза, че е проблемът? Аз се обърках, а явно и от ЖК-то....мигаха на парцали по телефона.  Rolling Eyes След като 19-ти не влиза, значи всичко е точно.  newsm78

сигурна ли си,че причината за връщане е сгрешена дата?как го разбра?
пиши мейл на НОИ /има ги на сайта/-ще ти посочат точната причина
или влез с ПИК код,за да видиш какъв е коментара за болничиня ти

# 164
Елфита, обадиха ми се от службата да ми кажат, че от НОИ дори не са искали да приемат болничния лист и са го върнали с мотива "сгрешени дати". Иначе имам ПИК код и проверих, никакво инфо не е отразено в раздел "Справка за приети документи, изчислени и/или изплатени обезщетения и помощи от ДОО"  Thinking Последното което виждам, е болничният лист от 01.12 до 31.12, с който нямах никакви проблеми и беше изплатен. За 03.01 и 04.01 бях платена отпуска и от 05.01 ми застъпва проблемния болничен лист.

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 15:09 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт