Болничен по време на бременност-2

• 98 982
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
 Ала-Бала благодаря за отговора

# 571
Здравейте, моя проблем е като вашия  само с тази разлика че аз съм със счупен крак . На 08.08. ми изтичат 180 дни от ЛКК, подадохме документите в ТЕЛК  за продължаване на болничния тъй като в момента съм обездвижена  защото претърпях втора операция  .  Казаха ми че едва ли комисията  ще се произнесе до 08.08  и е желателно да си пусна отпуск.  И от тук идва проблема не ми разрешават отпуск  защото на моето място са назначили човек  на шефката . Какви  вариантите за без да се ползва платен отпуск?  Предварително ви благодаря  .

# 572
Моля ви момичета кажете как да реагирам на следната ситуация в болничен съм до 30.07 а от 31.07 трябва да изляза 45 -дневния болничен,но титулярката ми се връща на 30.07 за да ме прецакат ли не знам ???
Питането ми е дали АГ ще ми даде oт 27.07 ,45- дневния болничен и какво ще се случи с припокривяаянето на тези 2 дни ,а и кога трябва да си занеса трудовата книжката ако изляза преди да се е върнала титулярката ми след 410 -я  ден ли на коiто ще имам право при това положение.
Дано сте ме разбрали ,предварително благодаря за отговора ,моля спешно ми е понеже днес в 15,30 съм на лекар.И още нещичко какво трябва да попълня като декларации за да започе изплащането на тези 3 болнични кога се прави сега или след издаванетро им?

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 12:33 от nikita_gd

# 573
Здравейте, аз имам пуснат болничен(нормален) от началото на юни-осигуровките ми преди това са върху 300 лв заплата. Получих от НОИ 180 лв, това нормално ли е? Нормалния ми болничен за бременност почва чак от 13 юли, колко ще ми дават тогава по 270 лв или по- малко, т.е. одържат ли си за почивни и не работни дни?

# 574
  • София-Младост
Здравейте, аз имам пуснат болничен(нормален) от началото на юни-осигуровките ми преди това са върху 300 лв заплата. Получих от НОИ 180 лв, това нормално ли е? Нормалния ми болничен за бременност почва чак от 13 юли, колко ще ми дават тогава по 270 лв или по- малко, т.е. одържат ли си за почивни и не работни дни?
Изплащат се само работните дни. Колко преди това осигурителният доход е 300лв. Изчисленията се правят на база 18 месеца назад, като се смята 80% от среднодневно брутно, но не повече от среднодневно нетно за периода. Първите три работни дни се заплащат от пработодателя в размер 70% от брутното.
Болничният за бременост и раждане се изчисля на същият принцип, но на база 24 месеца и 90%

# 575
 А вс. ако имам за много малко месеци назад осигоровки значи ми вземат минималната заплата за липсващите, нали? Иначе от работодателя пари няма как да имам- аз почти съм си работодател, та явно е нормално това. Peace
Благодаря за отговора Hug, явно ще вземам не повече от 200 лв, но колкото толкова- все пак без осигуровки, въпреки че според мен не е редно да ти плащат така и трябва да е минимум минималната, нооо...

# 576
  • София-Младост
А вс. ако имам за много малко месеци назад осигоровки значи ми вземат минималната заплата за липсващите, нали? Иначе от работодателя пари няма как да имам- аз почти съм си работодател, та явно е нормално това. Peace
Благодаря за отговора Hug, явно ще вземам не повече от 200 лв, но колкото толкова- все пак без осигуровки, въпреки че според мен не е редно да ти плащат така и трябва да е минимум минималната, нооо...
Единствено обезщетение за бременост и раждане е гарантирано да не е под МРЗ. Останалите не.
За месеците без осиг. вноски при изчисление се взима МРЗ.

# 577
Имам един въпрос, който не е свързан особено с темата, колко време предварително трябва да си пусна молба за платен отпуск в размер на 5 дни като се има предвид, че до преди отпуска, който желая съм била в болничен.

# 578
  • София-Младост
Имам един въпрос, който не е свързан особено с темата, колко време предварително трябва да си пусна молба за платен отпуск в размер на 5 дни като се има предвид, че до преди отпуска, който желая съм била в болничен.
Може и ден-два преди самото ползване, стига работодателя да е съгласен.

# 579
Моля за помощ  Praynig
Вчера си преинсталирах Мозилата със същата версия. Днес влязох в сайта на НОИ да си проверя болничния в онлайн услуги ... по ЕГН и като натисна справки и избера някоя ми изкарва The URL is not valid and cannot be loaded. на бял фон и нищо друго.

Къде е проблема ... не ми дава изобщо да си въведа ЕГН и ПИК код  Confused

# 580
  • В полите на Пирин планина
Моля за помощ  Praynig
Вчера си преинсталирах Мозилата със същата версия. Днес влязох в сайта на НОИ да си проверя болничния в онлайн услуги ... по ЕГН и като натисна справки и избера някоя ми изкарва The URL is not valid and cannot be loaded. на бял фон и нищо друго.

До сега с Мозила ли си работела? Доколкото ми е известно сайта ан НОИ работи по-добре с Explorer.

# 581
Моля за помощ  Praynig

До сега с Мозила ли си работела? Доколкото ми е известно сайта ан НОИ работи по-добре с Explorer.

Да, само с Мозила  Confused но след преинсталацията нещо стана  Tired

# 582
  • В полите на Пирин планина
Моля за помощ  Praynig

Има телефони за консултация :  02 926 1026 и 02 926 1027, ако има проблем с достъпа. Пробвай  Peace

# 583
Моля за помощ  Praynig

Има телефони за консултация :  02 926 1026 и 02 926 1027, ако има проблем с достъпа. Пробвай  Peace

Мерси  Hug

Инсталирах следващата верия и нещата се оправиха ... явно е от браузъра  Peace
Ако друг има такива проблеми да знае  Heart Eyes

# 584
  • Пловдив
Здравейте момичета! Питането ми е за една приятелка. В момента тя е бременна в 12 г.с. Безработна е, но приятеля й има фирма и мислеше в неговага фирма да я назначат за майчинство. Само че какво се  оказа: докато следваше за мед. сестра, работеше в една стоматологична клиника в София около година и половина. Но се оказа, че от тази клиника няма нито един работен ден, след като проверихме с ПИК кода й в сайта на НОЙ. Все едно никога не е работела там! Та значи тя има 4 месеца трудов стаж от преди това. Въпроса ми е ще може ли да получава майчинство и дали ако я назначат на работа ще й се плати 45 дневния болничен преди раждане и всичко останало?

Общи условия

Активация на акаунт