Ето иде есен вече в шести месец ний сме вече - тема 9

• 31 082
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • софия
Добро утро!

Специално за всички наши мами по целия свят и не само за тях де Wink
Кафенце, аз тези лекции така и не разбрах къде намират и от колко часа са? Иначе бих се присъединила и аз, ако ще има момичета от нас. Ако пък не, надявам се неделя този път да се видим.
Приятен и слънчев петъчен ден!  Hug

# 571
  • Бургас
Добро утро, мами и бебета и непишещи вече мами!  Laughing

Кафенце, а ти защо ходи на мамолог, имаш някакви оплаквания ли?
Диткинс, интересно кафенце си сложила Wink
И един въпрос имам към мамите, които са лекували или лекуват гъбични инфекции:имахте ли жълтеникаво течение/слуз, макар и минимално?Питам, защото според доки, на който ходих оня ден цвета на моето течение е жълтеникав, макар и тъмно.И възможно ли е при гъбична инфекция да е с по-тъмен цвят?

# 572
  • София
Добро утро и от мен!
ЗА пеленките - аз ползвам пуфис и съм много доволна, защото са по- дебелички ( но май не са съвсем подходящи за лятото по тази причина). синът ми е на 1.2г. и сменям по около 5 пеленки на денонощие, което прави около пакет и половина на месец. Намирам ги на промоция за 20 лв пакета, така че месечния разход за пелени ми идва от порядъка на 30лв.
За запека - нямам особен опит, на мен ми действа разхлабващо мисълта, че трябва да оставя детенцето си в яслата Laughing
bebo_sn - количката ти я видях вчера на живо в парка и ми се стори изключително стилна, не знам колко е тежка, обаче. А за цвета - червеното е унисекс, погледни от добрата страна - следващото детенце ако е момиченце - пак ще може да си я ползваш!
За мамите, които продължават да повръщат - според мен това е знак,че бебето ще се роди с буйна грива  Grinning

За добрата майка - аз след "раждането" бях срината психически от секциото. Исках само да лежа, не исках да погледна бебето, гърдите ми бяха постоянно корави, горещи и болезнени, а бебето не ще и не ще да засуче, а нон стоп ревеше и аз след него. Първия месец свалих 8кг, + още 6 след раждането, ходех като сомнанбул и го разнасях на ръце постоянно, защото само така кротуваше. На края на първия месец ми идваше да захвърля и бебето и да се откажа от майчинството  Mr. Green, казах си тая работа не е за мен!!Сега ми е много смешно, но наистина - да си майка не е лесно, особено кърменето - затова имало толкова много статии за успешно кърмене - ми то се изисква висше образование, за да се научиш да кърмиш бебето. Аз след два месеца цедене - успях!

Шоки, на мен също ми се зацапват леко гащите, но мисля че е съвсем физиологично това течение и не е повод за притеснение, но те разбирам как вече се шашкаш и от най- малкото нещо. Убедена съм, че всичко ще е нормално докрая!

Успешен ден! И кафенцето днес е много international! Grinning

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 09:16 от krasidika

# 573
  • София
Дубрутруууу
Ani_82 според мен чаша вино не е такъв грях Peace аз се притеснявам че много трудно се удържам от разни сирена и сладолед Rolling Eyes иначе никакви други грехове нямам. с Ого си пиивах бирка, но имах една много неприятно изживяване след половин чаша бира - не знам дали се дължи на нея, но факт че сега не ми се рискува Rolling Eyes
Lumia много полезна статия Peace Hug Heart Eyes
Krisita леглото е много хубаво Peace ние с мъжчето сме в чуденка, иска ни се да си направим само кошче за първите месеци - и двамата сме дизайнери и това няма да е проблем - само се чудим за сега какво е най - удачното решение за проблема с леглата за двете чавеета Crazy дано все пак решим сами да си правим - вярвам че ще е незабравимо изживяване Heart Eyes
Кафенце информацията ти от мамолога е много полезна Peace за лекциите и аз съм от не разбралите Rolling Eyes но май май ми е по удобно седмично, че в събота и неделя обичам да се отдам на семейството си Crazy
вчера бях на ЖК и слава Богу всичко е наред. момата върви по глава с две седмици напред, а по бедър с три Crazy освен всичко явно има таралеж в дупето и не се спита, първата бременност добре че бебто хълцаше че да съм наядно че е добре, а това сега за секунда не се спира, дори се притеснявам кога спи Crazy
да ви напомня и поканя Софийски срещи на Януарския отбор '12  Party Party Party
желая ви усмихнат, спокоен и слънчев петък Party Party Party

# 574
  • Габрово
Шоки, лекувала съм Кандида няколко пъти в живота си. Течението ми в тези случаи винаги е  било едно и също - бяло, гъсто, с консистенция на пресечено мляко. Само като го видех и ми ставаше ясно от какво е.

На мен пък изобщо не ми е съвестно да си пийна една биричка когато ми се припие.

За сладкото и децата - лесно е да ги опазиш докато са съвсем малки. После започват да разбират шарените реклами по ТВ, да се зазяпват по лъскавите опаковки в магазините, да гледат какво ядат децата по градинки и площадки, а и близки и познати винаги носят нещо сладичко за армаган ... и става трудно. Моят син не беше близвал сладко до около 2 годишната си възраст със сигурност. После е получавал минимални количества, рядко. Бабите бяха инструктирани. Сега пак го ограничавам и обяснявам, но не винаги минава. Смятам, че няма нужда от пълно въздържание от каквито и да било храни, защото когато започне да получава джобни детето ще се хвърли на тях, на принципа на забранения плод. Важното е да му създадем добра култура на хранене, нищо че понякога ще "прегрешава".  

# 575
  • София
Добриутру, мацки! Аз понеже се записах онлайн за училището в събота и получих имейл за потвърждение и после получих втори, че ще е от 10.30 часа, а не от 10.00.  Peace

# 576
Добро утро и от мен!

Смятам, че няма нужда от пълно въздържание от каквито и да било храни, защото когато започне да получава джобни детето ще се хвърли на тях, на принципа на забранения плод. Важното е да му създадем добра култура на хранене, нищо че понякога ще "прегрешава".  

Ivap, подписвам се под това.  Hug Твоите мнения са все едно писани от мен.  Hug  bouquet

Шоки, и аз борих гъбна инфекция, но при всеки различно се проявява. Имах воднисто течение и се притеснявах да не са води... Embarassed Rolling Eyes Вече приключих глобулите и другата седмица ще пускам микробиология за проверка.

Мацки, дайте някакъв линк за купуване на многократни пелени. И аз се запалих по идеята.  Crazy Praynig

# 577
  • На морето!
Добро утро. Сега се връщам от преглед, ще си копирам от друга тема информацията- Всичко е наред с бебето- запомних най-вече, че пулсът му е 142. За пол нищо, всичко друго е в норма, качила съм 100гр. от 13.08. до сега. Направления нямат, така че изследвания ще си правя в средата на октомври. Бебето все още не се е обърнало главично и ще го чакам тези дни. Надявам се да се обърне, въпреки, че е възможно заради миомата ми да не му се получи лесно като при другите. Аз самата също съм била седалищно, но към средата на 8ми месец ще обърнем по-специално внимание на това.
Та това е всичко, май.  

За пелените за многократна употреба- твърде мързелива съм, а и идеята бебето да стои мокро през зимните месеци не ми се нрави, колкото и да попиват влагата си остава, не е като при памперсите. М-у другото материята на памперсите далеч не е найлонова, но аз и превръзките, които ползвам определям като памучни, така че не съм критерий.

За вредните храни и децата- моето е много податливо на влияние от моя страна и съм му втълпила, че някои храни са вредни и, за да не развалят зъбите и т.н. трябва да се ядат много рядко и по малко. По този повод скоро ми обясни, че на някаква реклама казвали, че шоколадът Милка бил нежен, което значи ли, че разваля зъбите по-малко от другите.  Иначе със забрани и криене и аз не мисля, че се постига много, по принцип при моето дете минава и се получава само и единствено с постоянно, логично и последователно говорене и то по определен начин, в никакъв случай по бебешки или детски.

Бира не пия, защото не обичам. Позволявам си чаша вино на вечеря /предимно виньо верде, което е много по-слабо алкохолно от нашето бяло вино/, когато сме си всички у дома за вечеря или вечеряме навън и ми върви с вечерята, ябълковият сайдер и аз потвърждавам - много е свеж и приятен.

За следродилната депресия - при мен мина бързо, но аз по принцип изживявам такива емоции по интровертно, само положителните разнасям и разпространявам по много. Но все пак- при мен мина с реване, много рев беше. После, при изписването неонатолога видя нещо съмнително във фонтанелите и после в мозъчето на бебето и аз се окопитих много, много бързо. После се отхвърли, за щастие, всяко съмнение, но известно време бях страшно уплашена и не на себе си, с една дума събудиха майчиния ми инстинкт много бързо. А и у дома изгоних всички кандидат-помощници и останах сама с бебето, та грижите около него така ме погълнаха, че забравих всякакви депресии и ревове. Но определено от хормоните се тласкат всички в разни необичайни състояния, после и болката, умората и стреса си казват думата. А и всички ни подготвят с разни клишета от рода „виждаш го и всичко забравяш”, а то не е съвсем така, т.е. видът на бебето е крайно недостатъчен, за да те накара да се почувстваш най-щастливата жена на света и да забравиш всички болки, умора и напрежение. Поне при повечето не е толкова розово и това депресира още повече: „защо съм толкова лоша и не обичам бебето си както другите”, което е смешно и глуповато, но пък човек си дава сметка, че е така по-късно.

Отплеснах се. Извинете, ако не ми е купчината с документи, която побутвам докато пиша, хич няма да се усетя, че съм на работа и, че аз хубаво пиша, но нали все пак някой ще трябва и да го прочете.

Хубав ден на всички!

# 578
ditkins, atadar- http://www.hipp.bg/?id=780
Аз също се записах преди малко. Имам само едно притеснение- да не се успя...  Embarassed Малко ме е срам, но съм от не ранобудните мами, обикновено сутрин си поспивам до 9:30-10:00 ч. Много се надявам да успея да стана. Довечера ще пиша с какво мисля да съм облечена, че да се познаем с вас. А ако се разберем за срещичка пред хотела 15-20мин преди лекцията мисля, че ще е най-лесно.
По въпроса с алкохола, аз няколко пъти съм пила по 1/2 чашка бира, но не мисля че е проблем. А в по-студените месеци може би ще пийна и някоя глътка червено вино.

Момичета, на вас продавачите в магазините дават ли ви да пробвате разни неща? Колкото повече ми личи бременността, толкова повече не мога да вляза в някой магазин без да не "нахранят" с някое и друго парченце от нещо. По пазара редовно ме черпят плодове, не мен бебето, както казват когато отказвам. Вчера продавача от магазина за млечни продукти до нас ме гони по улицата с едно парче кашкавал защото съм подминала магазина.  Blush 

# 579
  • На Дунава
Момичета, на вас продавачите в магазините дават ли ви да пробвате разни неща? Колкото повече ми личи бременността, толкова повече не мога да вляза в някой магазин без да не "нахранят" с някое и друго парченце от нещо. По пазара редовно ме черпят плодове, не мен бебето, както казват когато отказвам. Вчера продавача от магазина за млечни продукти до нас ме гони по улицата с едно парче кашкавал защото съм подминала магазина.  Blush 
Oooo, колко мило! Тук в Австрия даже не се подместват да ми направят място в автобуса. И с новородено на ръце съм се качвала в трамвая, правят се, че не ме виждат, всички. Мисля, че за 2 години максимум 3-4 човека да са ми предложили да седна, и то все възрастни хора, които вероятно повече от мен имат нужда от мястото. Наслади се на тази мила привилегия, дори и да не ти се яде кашкавал! Явно все още има доброта у хората!   bouquet

# 580
Шоки,аз имам течение което е жълто и освен това имам гъбички. Ходих на ЖК,всичо е наред с бебка. Направих МБ,вчера си взех резултатите и се разочаровах доста,имам кадида и кокобактерии и пак малко лактобацили. Март месец всичко беше чисто а сега пак наново с  хаповете. Дано се излекувам скоро.  Усмивка,много сте хубави.....щастлив и дълъг семеен живот. Hug  Вчера у нас падна чистене и днес имам мускулна треска,после ще се поразходя с анцунга..Simple Smile

# 581
Здравейте момичета,
относнобирата
като бях в болницата- няколко д-ра вкл. и акушерки ми предписаха като лекарство по 1 бира на ден.
В нея се съд.гол.кол.вит.В, бирена мая и това е единствената напитка която не влиза в кръвта.
Когато кърмих пък момчето ми- пиех по 400гр.бира освен поради горепосочените и от нея се отделя по-гол.кол. и хранителна кърма. Бебето също се успокоява.

# 582
И мен се правят все още, че не ме забелязват...Вярно, че коремчето скоро започна да расте, досега явно са се чудели дали съм бременна или леко понапълняла в коремната област....Но за сега си чакам по опашки, стоя си права в метрото и никой не ми подарява нищо на пазара Grinning Аз бих се зарадвала най-много да ми отстъпят място, че кракакта и кръста доста ме понаболяват. Явно някои се сещат, други хич.. Simple Smile

# 583
Добро утро! Аз само набързо, че съм засипана малко на работа.. Статията не искам да си присвоявам заслуги - публикува я Аномалиа в една по-стара тема, аз я изрових, че много ми беше харесала сега като се оплака Ани_82. Да благодаря на диткинс за кафенцето, много мило!
Шоколад знам, че на мен вкъщи не са ми давали до 2 годинки, надявам се с малко разумни обяснения да се разберем с малкото чудо, че това не е полезна храна, че аз не подкрепям забраните..смятам, че става по-лошо.. хубав и слънчев ден, по-късно пак ще ви посетя  Hug

# 584
  • Across the Multiverse
Oooo, колко мило! Тук в Австрия даже не се подместват да ми направят място в автобуса. И с новородено на ръце съм се качвала в трамвая, правят се, че не ме виждат, всички. Мисля, че за 2 години максимум 3-4 човека да са ми предложили да седна, и то все възрастни хора, които вероятно повече от мен имат нужда от мястото. Наслади се на тази мила привилегия, дори и да не ти се яде кашкавал! Явно все още има доброта у хората!   bouquet
Ооо и аз мисля, че е адски мило това!  Heart Eyes Мен все още не са ме гонили с кашкавал по улицата, но клегите ме черпят тортичка от време на време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт