Вече есента ни стига, Януарче на крака се вдига!

• 30 519
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Добро утро!

Ние сме с лятно чувалче на Вис Виталис, за ръст 68 е. Тя сега е 72 и още си е добре. С чувалчето се изправя, пълзи и т.н.

Аз още не мога да повярвам, че има бебета, които спят по цяла нощ без да се пробудят. Като беше по-малка се будеше поне по два пъти, сега по повече. Като няколко пъти промрънква за бибата, без да се пробуди напълно и поне 3-4 пъти си сяда в креватчето, крещи, блъска всичко - вода, биба и така докато не я накърмя.

Я кажете "говорят" ли вашите бебоци. Ние освен "мам-мам", когато иска нещо и "а" на котката, друго нищо не казваме. А си мисля, че доста повече съгласни трябва да вкарвал

Хайде на разходка, че май това били последните слънчеви дни. Лек и усмихнат от нас!

# 526
  • В две тъмни очички
Дейзи, до преди месец Влади спеше минимум 8-9 часа без да се събужда нито веднъж, но сега ако не е болничка или не я мъчат зъбките става веднъж в 5 ч, за да суче, после пак заспива до към 7:30-8, но ако е болна, както вчера например, ставаме милион пъти. И това ще мине  Hug

Относно говоренето, Влади казва "Ма-ма", "Та-ти", "Ба-ба" , "Дя-дя", "Ка-ка" , "Дай" , "Айде", "Бръм" (на колата), "Ту-ту" (на влакчето), "Па-па" (след като милион пъти го повторя, а тя само ми се хили), "Не" (любима дума), "Да"

Спи с боди с дълъг ръкав и със средно дебело чувалче- това откакто сме си в София, че в нейната стая около 5 сутринта е 19 градуса. В Пловдив , преди седмица спеше гола в летния чувал  Whistling

# 527
  • София
И Мони приказва доста неща на бебешки-лала,айдееее,ехееее,мама,амам,дааа,нееее,тата....

# 528
  • София

Здравейте,
обръщам се към вас с молба за помощ. На сайта на Спаси Дарина е публикувана информация за набиране на средства за 8 месечното бебенце Силвия, която много БЪРЗО се нуждае от операция и лечение в чужбина. МОЛЯ, тези които имат възможност да дарят колкото могат пари на посочените в сайта сметки. За повече информация вижте линка. БЛАГОДАРЯ
http://www.save-darina.org/content/view/706/1/
Отивам да видя линка SadДано Силвия много скоро да е здравичка Praynig Praynig Praynig

# 529
а има ли такива бебета като дара, които НЕ казват "мама"?
като й го кажа и се залива от смях, но не го повтаря. иначе казва мноооого други съгласни, но "м" - не! напоследък я избива на "б" и "р", но като цяло си говори нещо на бебешки без да е нещо конкретно. единственото, за което съм сигурна, че казва е "браво", когато пляска. другите неща според мен са несъзнателни...

и не ме обича никак Sad не ме търси и не ми се радва, когато не ме е виждала Sad
майка ми като я види и полудява от радост, а мен само ме поглежда - я й се отпусне една усмивка, я не...

# 530
  • София
Добро утро!
Боян си бъбри някакви бебешки работи - само "айде" му е по-отчетливо- все ми дава зор за нещо.
За спането - памучна пижама и завит с тънко одеало, но скоро ще вадя чувал от кака му. Тя и досега си спи в чувал, никога не и е пречел, дори кошарата си прескачаше с него. За към 20 лева ги купувам, български без ръкави.
За спането - почна да се буди през половин един час, сучене, носене, гушкане... Започнах да му правя АМ нощем и буденето стана по веднъж на нощ.
Боян само чака някой да му обърне внимание и протяга ръце - познат, непознат, няма значение. Кака му ревеше от всички, включително от баща си...и досега хич не си пада по други хора.
Не се изправя и не пълзи. Отново е с рани по бузите.

Елч, просто търси разнообразие детето, ти си и почти всичко в ежедневието и разбира се, че те обича и ти се радва. Сигурно просто се прави на сърдита, че си излязла без нея Simple Smile А колко е сладко мамите с първо детенце какви неща забелязват - например какви съгласни казва. Аз изобщо не съм обърнала внимание какви ги бръщолеви Боян. Май не казва "мама" или поне не е било на мен.

# 531
  • София
Привет!

Елч, Тина също не казва "мама", иначе всякакви други комбинации прави.

За спалните чували - спала е на два пъти в един зимен и то когато бяхме в Чепеларе. В момента я завивам с бархетна пелена, тя се отвива и си я гушка. Не ставам да я завивам. За зимата не знам още, в нейната стая беше 19 градуса без отопление миналата година. Ще действам на момента.

За гушкането от други хора - няма нищо против, нали някой я носи и я занимава с нещо.

За спането - спи по цяла нощ. Напоследък се буди през няколко вечери веднъж за хранене.

# 532
а има ли такива бебета като дара, които НЕ казват "мама"?

Ние  Confused Казва баба, я-я, дя-дя, да-да, па-па, ама мама неще  Laughing Хмммм излъгах, казва мама като започне да плаче Grinning

Да се похваля че Тея вече яде от нашата храна опитвала е : картофена яхния, грах, леща, царевица (ръфа си я ), грозде...

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 10:25 от Бебешондел

# 533
Много тъжно за малката Силвия, дано бързо съберат парите  Tired

За говоренето Най-различни, мама казва само като ме няма. Като си играе сам цели бебешки разкази се чуват  Laughing
За спането Спи с пижамка с дълъг ръкав. Ако не го тормозят зъбите, става по 1 път на вечер.

# 534
За малко да забравя Честит рожден ден на Нощни очи   bouquet Hug

# 535
  • София, Лагера
Ха здрасти!

gali&presi, докато Тервел беше болен почти през цялото време ми беше на гърдите. Отказваше да пие вода (Елч, и той като Дара не обича да пие нищо ), а при Т трябва да поема много течности и така. Като резултат гърдите ми щяха да гръмнат вчера. Пробвай с често слагане на цица и може и да увеличиш млякото.

Елч, и Тервел не казва "мама".  Wink Мисля, че тези, които казват са по-скоро изключения. То си е до дете. Тервел казва "тати" вече, Пресиян до към година и нещо изобщо не можеше да казва "т". Викаше на баща си "кака"  Laughing
За обичта - обича си те, просто си й омръзнала. Нормално е, не се коси  Peace (за съжаление и по-лошо става, ама айде да не те плаша  Wink)

Емили, аз на Тервел никаква захар не му слагам, но не считам че и да дам от това ще настане драма  Wink. В къщи ползваме само фруктоза (даже вчера исках да покажа на Пресиян как се прави карамел и нямаше с какво да му покажа  Confused)

ВалТ, аз също от известно време давам извара. Пасирам я с грозде или друг плод. Много му харесва (и на мен също  Laughing)

Чувалче вече ползваме. Нашето е без ръкави. Тервел спи по боди с дълъг ръкав и чувалче, без ританки.

Хубав слънчев ден на всички!  Hug

# 536
  • София
Един бърз запис и от мен  Crazy Ние се завърнахме от Велинград и сега сме готови за софийски срещи  Mr. Green

За говоренето - когато си поиска говори почти всичко  Laughing

За лазенето - не лази много добре, май аз имам вина, че само я разнасям  Rolling Eyes

За чувалчетата - кипила съм две зимни, ще видим дали ще иска да седи в тях  Peace

Нощни  newsm59 newsm67  Gift

Бебешондел озадачи ме с това изказване, че от Америка излиза транспорта по-евтин. Габко взимат на килограм от Англия 2.20 лв.  Peace

# 537
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,НОЩНИ ОЧИ!!!
Бъди здрава и щастлива  newsm59

# 538
  • София
Здравейте!

За завиването - Ади вече "официално" спи на спалнята, т.е. даже на правя опити да я върна в леглото й и я завивам с нашата завивка.

За говоренето - говори много, но не влага никакъв смисъл все още. Ноеми, Бобо пък беше наобратно - до 3 годишен не можеше да казва "к" и го заменяше с "т".

За лазенето - прави опити, но засега не особено успешни.

Захар слагам по 1 щипка в кашата, не мисля, че е чак толкова страшно  Peace.

bouquet

# 539
и аз като малка съм заменяла всички съгласни, които не мога да произнеса с "Т' и в резултат любимата ми песен, в която се пее "о, джули, телефона чу ли?" е звучала като " о, тули, тилитона ту ли?" Laughing

Общи условия

Активация на акаунт