Вече есента ни стига, Януарче на крака се вдига!

• 30 514
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте и от мен
Елч, зимното чувалче е без ръкави.
И при нас нощта не беше от леките - събуждане на всеки 40 мин. и мрънкане, реване, въртене... И така цяяяяяялата нощ. Но то вече не ми прави такова впечатление, защото от 7 нощи 4 са такива. Все ще дойде един прекрасен ден (или по-скоро нощ  Wink), когато ще заспиме вечерта, ще се събудя по някое време, ще погледна часовника и ще видя, че е 7-8 сутринта, а малкия до мен ще си спи блажено....
За успокоение - няма зъби, не лази, напоследък нещо не иска и да яде. Захар слагам единствено в попарата сутрин по една съвсем мъничка лъжичка.
Да говори - силно казано. Казва мама, но понякога ми се струва, че не е мама, а лала. Но определено е по мой адрес  Grinning На баща си казва тата, на баба си - баба... И общо взето това е. И другите безсмислени (за мен) срички - папа, дада, и т.н. Понякога цяла тирада изрецитирва, на негов си език... И постоянно пее.
Едно въпросче - сочат ли децата ви с пръст по посока на нещо, за което сте ги попитали? Напр. да ги попитате "къде е тате?" и те да го посочат с пръстче? Моят син само се обръща, поглежда въпросното нещо и после ми се ухилва.

# 541
Добър ден от нас!
Дара спи в чувал от новородена,само ги сменям според сезона.В "Икеа"имаше зимни чувалчета за около 20-на лева,не , бяха никак лоши.
И моята джуджка казва всичко друго,но не и "ма-ма",само двам пъти измрънка нещо като"мам-мам"и аз щях да колабирам от кеф.
Лази си най-сериозно ,постоянно иска да е изправена ,в леглото или в кошарата прави стъпки като се държи за рамката.
Вчера  в "Бейбитория"-та се видях с Какче и Кате84,ама много готини тия мацки ,бе!Какче беше с малкия сладур Вики,който е един прекрасен,очарователен малък господин.Аз бях доста екзалтирана от покупките,та не можах да им обърна мно
го внимание,но се надявам скоро да се класирам на някоя от срещите и5 да се видим по-обстойно.
Нощни,честит рожден ден!Много здраве и късмет!
Момичета,моля ви,дайте идеи каква глутенова храна да дам ,след овесена каша/10 дни/!
Ноеми,ти явно си вездесъща... Hug

# 542
  • Велико Търново
ии в резултат любимата ми песен, в която се пее "о, джули, телефона чу ли?" е звучала като " о, тули, тилитона ту ли?" Laughing

hahahaJoy

# 543
Клечо имах впредвид че дори и с по-скъпия превоз излизат по-евтини дрешките от английските.

# 544
  • София
Мелинда,Мони не може да сочи с пръстче когато я питам къде е нещо,но според мен е твърде рано за това,може би има бебчета на тази възраст ,които го правят,но повечето едва ли Wink

# 545
  • София, Лагера
и аз като малка съм заменяла всички съгласни, които не мога да произнеса с "Т' и в резултат любимата ми песен, в която се пее "о, джули, телефона чу ли?" е звучала като " о, тули, тилитона ту ли?" Laughing

Joy hahaha Ще ми го изпееш ли на живо това?

Ейприл, по принцип се води това реда за въвеждане на глутен: овес, ръж, ечемик, пшеница. Пробвай с някаква каша. Peace Hug

Мелинда, нищо не сочи Тервел. Като го питам къде е лампата, само я поглежда.

# 546
Хора, хора, човек никога не трябва да се зарича за нищо- както се кълнях, че попара няма да давам елате да видите мойто как трепери като я види. Но нещо не ми получава добре- сложих 100 мл вода с малко чай на Хип копър изостанал от периода на коликите, няколко сухара на Хип, масълце, сиренце, абе както си му е реда. Но понеже мойто се дави му я пасирах- еми то стана сок Rolling Eyes Изяде го треперейки, но какво не правя както трябва newsm78
А какъв хляб ползвате за сухарите, че нещо тия на хип скъпи ми идват- 5 сухара 4 лева, айде нема нужда....

Втори въпрос- в какво мога да замразявам пюрета, сега сложих в бурканчета, но ме е страх при размразяването да не се отлюспи стъкло. Някакви пластмасови малки кутийки или бурканчета къде да намеря, че не ходя много по магазини и не знам къде какво има newsm78

Мойто определено вече ме притеснява- опитва се да лази, но не може. Изправя се на кошарата, но се изморява, домързява го и гледа да полегне. Постоянно бръщолеви нещо, но не мисля, че е смислено. Най-обича в проходилката, явно гледа на живота мекото и лекото

Спи от бебе в чувалче, само сменям според сезона, сега е размер 100, а материята е като на олекотените завивки. В нас не знам колко градуса е, но предполагам, че около 23-24. Отдолу с ританки и боди с дълъг ръкав

Ейприл, вавай попарка или друга глутенова каша- пшенична например, или глутенови бисквитки с Ам- нещо от този сорт.

Мойто напоследък не иска да яде зеленчуковите пюрета, и определено горните зъби го побъркват

Аууу щях да забравя- някой слагал ли е виброцил за сополи. Изписаха ни го, но гледам, че е за деца над 6 години, а с помпата нищо съществено не изсмуквам. Много се дави горкия, нито може да спи, нито да суче

Адио засега

# 547
  • София
dimara Hug

Тази нощ разбрах какво е да не спи детето, е не сме се будили 100 пъти, но на всеки час  Mr. Green На прага на болеста са и 2-та ooooh!
На час се ядва, ние бяхме на буквално 20 мин. И това поне от около седмица. Преди това бяхме на час-два  Mr. Green
Същата работа сме и ние, ама май има светлина в тунела, че днес упоритото зъбче се е показало  Party

Вчера  в "Бейбитория"-та се видях с Какче и Кате84,ама много готини тия мацки ,бе!Какче беше с малкия сладур Вики,който е един прекрасен,очарователен малък господин.Аз бях доста екзалтирана от покупките,та не можах да им обърна много внимание,но се надявам скоро да се класирам на някоя от срещите и5 да се видим по-обстойно.

Много се зарадвах на неочакваната среща с Ейприл и Катето. Ейприл ме позна от снимките  Mr. Green. Беше с прекрасната Дара и обеща най-тържествено, че ще дойде на сбирките ни, които определено не са за изпускане  Peace

Ейприл, аз след овеса направо вкарах пшеницата с готови каши на Bebivita и на Babylove.

През нощта обличам боди с дълго ръкавче и крачолче и завивам с одеалце. Но в стаята ни е доста топло. През зимата ще слагам бодита, като тези които Бебеш е показала. Имам и спални чувалчета, ама хич не са му удобни, а и на мен, че като го кърмя през нощта ми е много трудон да го прехвърлям от ляво надясно и обратно  Blush

Вико говори мнооооооого, ама почти нищо не разбирам  Mr. Green Но със сигурност ще е голям многознайко, горката му майка  Heart Eyes Казва ма-ма и то от доста време. Та-та каза само веднъж, най-вероятно по погрешка  Laughing Казва и ба-ба, а днес като му сочех лампата и бавно му повтарях думата той взе, че я каза  Shocked Щях да падна просто, но след това само я сочеше и казваше ...па.

Клече, добре си дошла  Hug

Нощни, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива   bouquet

Да питам и аз за сухарите, какви давате, че са ми на дневен ред  Thinking

Аз също давам вече по малко от нашата храна, на Вико много му допада да го третират като възрастен  Mr. Green

# 548
Здравейте и от мен Hug Ние спахме,ама - бебка с хрема /нещо не се справям с бейби вака - дърпа си главата,реве,хич не и е приятно,а мен ме е страх да не я нараня Crossing Arms/,каката кашля,а мен ме боли гърло Tired Sad Добре сме се подредили Whistling

За говоренето - ма-ма,та-та,ка,аааааааааа,ма-та,на-на и някакви си нейни бръщолевици,които дори не разбирам Crazy

За посочването с пръст - мисля, че е още раничко Peace Когато я попитам къде е тик -так гледа към часовника и много му се кефи /още от съвсем малка/,за лампичката - сега сме в процес на учене Peace

r@L0na  - Виброцил - слагала съм на каката,беше още по-малко бебе от нашите в момента. Просто тогава доки ни го изписа и аз го слагах. Въобще не съм се замислила или пък чела листовките. В последствие вече разбрах че има къде,къде по-меки и подходящи за бебета капки,но... По принцип са силнички,така че не слагай повече от три дни Peace

# 549
  • София, Лагера
А какъв хляб ползвате за сухарите, че нещо тия на хип скъпи ми идват- 5 сухара 4 лева, айде нема нужда....

Втори въпрос- в какво мога да замразявам пюрета, сега сложих в бурканчета, но ме е страх при размразяването да не се отлюспи стъкло. Някакви пластмасови малки кутийки или бурканчета къде да намеря, че не ходя много по магазини и не знам къде какво има newsm78
1. Хляб, изсушен и позапечен във фурната. Слагаш го за по-дълго на ниска температура и без да пускаш реотаните.

2. Пробвай в бурканчета. Първо оставяш храната да изстине, после я сипваш в бурканчето, после за малко в хладилника да се охлади и после във фризера. После, като размразяваш просто оставяш бурканчето на стайна Т. Ако бързаш, слагаш в съд с гореща вода, но дъното на съда не трябва да е горещо, тогава падат дъната на бурканчетата. Аз слагам гъба на дъното, тя е рехава материя и върши идеална работа.

# 550
  • София
Гггъбка, Ноеми, мерсаж!  Hug Понеже все си мисля, че е изостанало моето, горкото... Та си бях наумила, че вече и с пръстче трябва да посочва...
r@L0na, надявам се да помогна - попарата я правя така: Ползвам сухари на Голдис (около 30-ина сухара в опаковка, струват около 3-4 лв), био сирене на Хармония. Слагам 4 натрошени сухара, сирене на око, малко масълце, една мъъъъничка лъжичка захар и всичко заливам с половин чаена чаша чай от маточина (на пакетчета). Като омекне и аз го пасирам (нали няма зъби да дъвче - ако има парченца се дави и иска да повръща). Утрепва се да плюска  Laughing!
За замразяване на пюрета - аз не замразявам, но си мисля дали контейнерчетата за замразяване на кърма няма дати свършат работа.
Виброцил съм слагала (по рецепта на педиатърката) когато беше на 3-4 месеца даже. Нищо особено, почти нищо не отпушиха. Сега не бих слагала. Каква помпа ползваш? Тия дни обсъждахме Бейбивак - ако нямаш, пробвай я!

# 551
  • София
Попара правя със сухари Голдис,купувам и ръжени и пшенични,гореща вода,сирене и масло,пасирам,защото и Мони е от тези дето не ядат парченца и в крайна сметка попарката става разкошна спорд мен,но Мони никога не изяжда повече от 1 сухарче Joy
Пюрета сега не замразявам,но на баткото замразявах в контейнерчетата за кърма на Авент

# 552
# 553
Привет! Hug

Абе нещо не ми се отварят напоследък статиите в бг мама - това което Бебеш пусна не мога да го отворя! newsm78

Самуил също не казва мама... Wink Бърбори разни неща, но най-много повтаря ба-ба-ба и па-па -па. Посочва с поглед лампичката, учим го да посочва и други предмети, но засега е за около Добър 4  Laughing На всичко, което види казва едно много сладко "А". Heart Eyes

Тази сутрин попарата ми изобщо не беше вървежна. Утре ще сложа пък малко фруктоза, просто да видя как ще я приеме по този начин. Ама и да не яде попара, няма какво да стане. Сухари  слагам на Голдис - ръжени. Сиренето и маслото ще ги слагам в зеленчуковото пюре, ако не стане с попарата.

ral_r   Hug бързо оздравяване и на трима ви!

Аз пък дето не бях фен на кашите, вкарах все пак глутена с каша - спелта, сега пък взех овесена. Нещо не спазих схемата, сухарите пък са ръжени. Simple Smile

Ние пак изчезваме навън, че вкъщи хич не го свърта Сами!

Hug за всички!

# 554
  • В две тъмни очички
r@L0na, купувам съвсем обикновени сухари на Елит и има едни Гръцки и Турски дето са в червена опаковка също - цената им варира м/у 1 и 2 лв за около 20ина сухара (мисля). Попарата я правя с 2 сухара+ 1 бишкота, сирене, масло, ч.л. кафява захар, чай от липа и лайка, която сама варя.

Мелинда, от работещи в сферата на пакетираните чайове, знам, че не са на-добрите. Обикновено материала, който се стрива е стар и негоден да се продава в цял вид. Аз избягвам да давам на детето такъв.  Peace

Отчет - за 2 месеца - 8.270(+700гр ) , 73 см (+2см) , включвам яйцето от утре и до 2 седмици ако всичко е ок , ще запиша Влади на ДК.
Не яде никакви пюрета вече, нито зеленчукови, нито месни  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт