ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 21

• 44 461
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Шит! #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Мерси. А с частните ДГ как стои въпросът или я да не питам много, а марш назад да чета?

НАРЕДБА № 3 ОТ 5 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ

Издадена от Министерството на здравеопазването

Обн. ДВ. бр.15 от 16 Февруари 2007г., изм. ДВ. бр.36 от 10 Май 2011г.
Раздел I.
Общи положения

Чл. 1. (1) С тази наредба се определят здравните изисквания към детските градини.

(2) Наредбата се прилага за всички детски градини независимо от вида на тяхната собственост.........

За съжаление на нас ни остават само нелицензираните тип "детски център", аз бях харесала много една, но и те се натискат за лиценз, и догодина, когато ще сме на 2 г. ще търсим отново, че не се знае кой какъв лиценз ще поиска дотогава, та така...

от линка с отказа от ваксини-опасна тенденция:
http://doctoronline.bg/articles/5516/Ваксината+срещу+коклюш+ще+бъде+неефективна+след+3+години

# 331
  • Русе
Кой отхвърли делото? Ако не ви се  занимава да отговаряте, може ли линк с информация по въпроса? Rolling Eyes

# 332
  • София
Апелативния съд

# 333
  • на Земята
Оф и на мен са ми проблем тия градини и ясли.
Алекс ,какво му е на твоето детенце?Ако помниш ,бяхме в една отчетна  Hug

# 334
Кой отхвърли делото? Ако не ви се  занимава да отговаряте, може ли линк с информация по въпроса? Rolling Eyes

Загубихме на първа инстанция на Върховен административен съд... Предстои втора... Да отбележа, че делото не е масово, от три майки е, но това няма значение, защото каквото реши съдът го решава за всички... Не зная някой да се е консултирал с правен орган извън БГ...

# 335
Може ли дави попитам нещо, тъй като аз знам, че който преболедува дадена шарка има доживотен имунитет. В една друга тема, обаче чета за жени, които били преболедували варицела няколко пъти, едната два пъти, другата три пъти, дали става въпрос за грешна диагноза или аз нещо бъркам?

# 336
Може ли дави попитам нещо, тъй като аз знам, че който преболедува дадена шарка има доживотен имунитет. В една друга тема, обаче чета за жени, които били преболедували варицела няколко пъти, едната два пъти, другата три пъти, дали става въпрос за грешна диагноза или аз нещо бъркам?
Звездичка, пак ли да кажа за th 1 and 2 cells.... едните с доживотен имунитет(th1), а другите (th2) с временен, който трябва да се поддържа и през това време да се внасят тежки метали, отрови и чуждо ДНК в тялото, не давайки му възможност да отреагира поне малко, доколкото то може да се справи с живак...
Справка тук - Are vaccines safe

# 337
Чукчи, тя пише преболедували...
Не вярвам този набор да имат срещу варицела ваксина.

# 338
Как може да знаем какви ваксини са си били?

# 339
  • Русе
Загубихме на първа инстанция на Върховен административен съд... Предстои втора... Да отбележа, че делото не е масово, от три майки е, но това няма значение, защото каквото реши съдът го решава за всички... Не зная някой да се е консултирал с правен орган извън БГ...

Намерих линк и чета за делото. Не съм довършила и питам - може ли да се отнесе до Европейския съд по правата на човека?

# 340
Как може да знаем какви ваксини са си били?

Няма значение какви ваксини са си били... Въпросът е дали варицела се боледува по веднъж или може по няколко пъти... Аз също съм чела за такива случаи, но като ги коментирам с лекари те винаги казват, че не е правилно диагностицирана... Нямам мнение по темата, защото наистина може да диагностицират неправилно, а може и варицелата да повтаря...

Намерих линк и чета за делото. Не съм довършила и питам - може ли да се отнесе до Европейския съд по правата на човека?

Първо трябва да минем през втора инстанция във ВАС...

# 341
  • Русе
Да, току-що порових и видях, извинявам се за проявената глупост. Ще Ви пиша нещо на лични, може ли да погледнете? Благодаря. Peace

# 342
  • Пловдив
Аз съм карала варицела два пъти: веднъж като дете - около 6г. възраст, имам ясни спомени, в здр. ми картон е отразено, и майка ми си спомня пъпките /и много лесно ги разпозна като шарка, и то варицела, като ги видя на децата, когато я караха  Simple Smile/
Тогава и аз пак я "карах" за втори път /на около 30г./според ЛЛ. Много леко, с неразположение ден/два и с десетина пъпки, абсолютно същите като на децата, но не толкова много.  Confused Всъщност, аз нямаше да си обърна внимание, но ЛЛ забеляза пъпките при един контролен преглед на малкия и ми каза, че това е също варицела и че било "възможно в изключително редки случаи да те повтори"  bowuu

# 343
Едно птиченце ми каза, че утре в това предаване ще говорят за ваксините - http://darikradio.bg/broadcast.php?broadcast_id=2

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 00:45 от stelt77

# 344
Шит! #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Мерси. А с частните ДГ как стои въпросът или я да не питам много, а марш назад да чета?

В някой частни ДГ не искат ваксина, поне аз успях да намеря една. Party
Но не е там въпроса и не би трябвало така да ни се налага да се справяме с проблема.
Най- малкото защото децата ни не са с нищо по-незаслужили или по-лоши от ваксинираните. А и таксата в частната е 4 пъти по-висока от тази в държавната.
Относно делото има заведено такова и е загубено на първа, ако не се лъжа и на втора инстанция. Но по този въпрос Stelt77 е най- компетентна.

Общи условия

Активация на акаунт