ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 21

• 44 461
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
  • на Земята
Ха така - В CDC е известно колко са опасни ваксините и са го прикрили!
Оригиналът на английски - http://www.bolenreport.com/Geier/foiasuit1.htm

Малко по малко хората се отварят...
А аз стигнах до 2 часа на НАЙ-СИЛНИЯ филм за ваксините - Are vaccines safe Wink

Ти си железен бе човек! Къде намираш сили и енергия?! Вземи си почини малко.Няма ли кой да те замести? Hug

# 361
Май няма и до отпуската ми - аз съм човека, който ще прави тези нещица Wink
121 мин от филма! Трябва да го изгледат всички хора!

Ще го разпространя, когато стане готов - до седмица-две...

# 362
За пореден път Мангъров лъже в българския ефир, този път на Дарик радио... Според него, децата без ваксини няма да бъдат допуснати до ДЯ и ДГ в нито една европейска държава, дори и ваксините в тези държави да са препоръчителни... Аз зная, че това не е вярно, но нямам нормативни документи, с които да подкрепя това и да не подлежи на съмнение... Моля родителите от други европейски държави да помогнат с нормативните актове, които определят ваксините като препоръчителни или задължителни, също и с връзката им с ДЯ и ДГ... Ето например как изглежда това в България:

ЗАКОН ЗА ЗДРАВЕТО

Чл. 58. (1) За предпазване на гражданите от заразни болести се правят задължителни имунизации.
(2) Министърът на здравеопазването определя с наредба лицата, които подлежат на имунизации, както и реда, начина и сроковете за извършване на:
1. задължителни планови имунизации и реимунизации, включени в имунизационния календар на Република България;
2. целеви имунизации и реимунизации, които се извършват по специални показания;
3. препоръчителни имунизации.
(3) С наредбата по ал. 2 се определят и специфичните изисквания и приложението на отделните серуми, имуноглобулини и други биопродукти с профилактична цел.

НАРЕДБА № 26 ОТ 18 НОЕМВРИ 2008 Г. ЗА УСТРОЙСТВОТО И ДЕЙНОСТТА Н … ЗИСКВАНИЯ КЪМ ТЯХ

Чл. 20. (1) За приемане в детската ясла родителите представят молба, придружена от следните документи:
6. (изм. - ДВ, бр. 36 от 2011 г., в сила от 10.05.2011 г.) данни от личния лекар, че на детето са извършени задължителните имунизации за възрастта съгласно Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 45 от 2005 г.);
(2) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2011 г., в сила от 10.05.2011 г.) Деца, на които не са извършени задължителните имунизации за възрастта, могат да се приемат в детска ясла, когато са налице трайни противопоказания за имунизирането им и са освободени по реда на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България.

НАРЕДБА № 3 ОТ 5 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ

Чл. 4. (1) В детските градини целогодишно се приемат деца въз основа на писмена молба, подадена от родителите.
(2) Към молбата се прилагат следните документи:
5. (изм. - ДВ, бр. 36 от 2011 г., в сила от 10.05.2011 г.) данни от личния лекар, че на детето са извършени задължителните имунизации за възрастта съгласно Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 45 от 2005 г.);
(3) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2011 г., в сила от 10.05.2011 г.) Деца, на които не са извършени задължителните имунизации за възрастта, могат да се приемат в детска градина, когато са налице трайни противопоказания за имунизирането им и са освободени по реда на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България.

# 363
  • София
Има ли къде да се слуша това предаване? Мангъров ли се е изказвал?

Ох, тоя превод от Гугъл е ужасен!

# 364
Вени, би трябвало да е качено:

Едно птиченце ми каза, че утре в това предаване ще говорят за ваксините - http://darikradio.bg/broadcast.php?broadcast_id=2

За пореден път Мангъров лъже в българския ефир, този път на Дарик радио... Според него, децата без ваксини няма да бъдат допуснати до ДЯ и ДГ в нито една европейска държава, дори и ваксините в тези държави да са препоръчителни... Аз зная, че това не е вярно, но нямам нормативни документи, с които да подкрепя това и да не подлежи на съмнение...

Винаги му личи като лъже, защото започва да си изпуска нервите, да пелтечи, да повишава тон и да използва изрази като "глупости" и "не ми говорете глупости", които говорят единствено за безсилие и липса на каквито и да било аргументи. Крайно неподходящи за лице с неговия обществен ранг.

stelt77, това е работа на журналистите - да проверят дали е истина информацията, която се изнася в ефир от официални лица. Мангъров се явява представител на епидемиолозите в Б-я, както и на болницата, в която работи. И носи отговорност за всичко, казано в общественото пространство.

Една от нашите майки, която живее в Германия, беше писала, че първоначално са се опитвали да и създадат проблем при записването на детето (без ваксини) в ДГ, но след като е цитирала законите повече не са повдигали въпроса, детето и си посещава нормално ДГ. Може би защото смятат, че като са чужденци, хората не познават чуждото законодателство.

Кристиян може да потвърди за Австрия, че няма изискване за ваксини в ДГ. И изобщо, смятам че това е абсурдно твърдение за всички европейски държави, защото би било официална дискриминация на деца - нещо, което никое законодателство на развита държава не би толерирало.

# 365

Така е, но ако имаме нормативните актове, ще можем да ги предоставяме на журналистите при участие в такива предавания... Така ще се види кой всъщност лъже... А журналистите няма да проверяват думите му, да не казвам, че е абсолютно ненужно да се прави след предаването... И да се уверят, че е излъгал, какво ще направят?

Още нещо се чудя - дали не е обида да нарича бълг. граждани аборигени и какво ли още не, само защото са решили да се възползват от пациентското си право номер едно, а именно отказ от медицинска манипулация? Към кого трябва да се обърна в такъв случай? Препоръчайте ми юрист, който се занимава с такива дела...

# 366
Аз потвърждавам за Великобритания - не се изискват НИКАКВИ ваксини за прием в детска градина и училище! Единственото, от което се интересуват е ИМЕТО НА ЛИЧНИЯ ЛЕКАР, ...НО дори и тази информация не съм задължена да им предоставя!
   Някъде бях срещала нормативен документ, ще го потърся.

# 367

Още нещо се чудя - дали не е обида да нарича бълг. граждани аборигени и какво ли още не, само защото са решили да се възползват от пациентското си право номер едно, а именно отказ от медицинска манипулация? Към кого трябва да се обърна в такъв случай? Препоръчайте ми юрист, който се занимава с такива дела...

Даже раздели пациентите на 2 групи - едната, която отказва да се лекува по официалния начин и по негови думи е интелигенция в кавички, а другата - ромско население. И двете много далече от нАучните достижения на 21 век. Simple Smile Не знам за теб и за българските граждани кое звучи обидно, но определено майката, която участваше в дискусията има за какво да се чувства обидена от него. Грубото му отношение и квалификации от сорта на "такива като вас" бяха отвратителни - болницата печелела, защото се пълнела от "такива" и било в негов интерес и на колегите му да има болни. Как ви звучи това, сигурно много убедително?  Crazy

А направи ли ви впечатление, на тези които са го слушали, как лъжата, че не приемат неваксинирани деца в ДГ в държави от Евросъюза, всъщност беше в отговор на въпроса на майката защо не се спазва у нас европейското здравно законодателство за ИС. Много плитък финт, при това оплетен от плитко скроени лъжи.

# 368
Ох, неуморен е този... субект Laughing

# 369
хммм...и аз съм неуморен! Нека видим сега - аз с моето заболяване и моите знания и възможности срещу неговата цялостна персона с всичките му прояви, включително и метафизични!

Ах, как искам да го призова на дуел и да се срещна очи в очи с негоооо....ах!

# 370
  • София
Така е, но ако имаме нормативните актове, ще можем да ги предоставяме на журналистите при участие в такива предавания... Така ще се види кой всъщност лъже... А журналистите няма да проверяват думите му, да не казвам, че е абсолютно ненужно да се прави след предаването... И да се уверят, че е излъгал, какво ще направят?

Ето тук има интересн материал, в които са цитирани доста разпоредби от Федералните закони в Германия в защита на правата на неваксинираните деца във връзка с откази от приемане в детски градини, отказ от страна на ЛЛ да провежда лечение и т.н., за съжаление текстът е сложен за мен, ако пробваш с Гугъл преводача и те заинтригува мога да задвижа превод от по-надежден човек http://www.efi-dresden.com/rechtliches.html

но, явно и в Германия отказващите ваксини имат сериозни пречки при приемане в ДГ. Моя приятелка ми разказа, че е имала неотбелязана ваксина в картона на детето и при приема на детето веднага медицинското лице в ДГ е провело разследване защо и как и е дало указания да се отбележи в картона

# 371
Спешно. Писах на Мулти и Стелт на лични, но не знам дали ще прочетат тази вечер. Трябва да се явя утре в 10 в РЗИ, за да ми връчат акт. Искам да знам дали да го подписвам и ако ме разпитват какво е добре да говоря. Ако някой разполага с телефоните на Стелт и Мулти, както и на мамата-адвокатка, която движи делата - моля дами ги прати на лични.

Мерси  Hug

# 372

Не намерих каквото търсех, но открих между редовете това, което пък нали е следствие от другото,...дали някой ме разбра  Laughing :

http://www.parliament.uk/documents/post/postpn219.pdf

Current regulation/policy
…In the UK there is a
longstanding policy for vaccinations to be offered on a
voluntary basis, with parents required to consent for their
child to be immunised….

Public attitudes to vaccination
…As vaccination in the UK is voluntary,…

# 373
Писах им в скайпа, на линия бяха. Дано ти пишат

# 374
Извинете за невежеството, но какъв се явява този Мангъров и бихте ли посочили линк къде може да се изслуша предаването на запис. Много исках да го следя, но нямах възможност.

Чукчи, чакам филма, за да го гледам! Ти си гоУЕма работа, човек!

Общи условия

Активация на акаунт