Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 37 939
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
мен така хубаво ми дойде тази филийка с масло и сладко...мммм....не бях го хапвала това чудо от дете.  bouquet Липсваше ми шпековия салам  Laughing
Eто, специална закуска за lilincho, за нас европейките лек обяд, а за katiliаs, може би мезенце за вечерното винце  Laughing

Ivelina9292, както една мама по-нагоре беше казала, дори и само с бебето, много е хубаво да се разхождате навън колкото се може повече докато времето е приятно. Ние, независимо че сме в Бг, също доста често се разхождаме сами. Не е възможно всеки ден да си намираш компания, пък и с бебе е трудно да се правят уговорки.

Приятна събота на всички  Hug

# 76
Ена4, що не черпим ние с тебе днес за седеммесечните ни слънчовци, а си траем Wink     newsm38
   bigdance2  Честито и на останалите бебоци, които тези дни навършиха 6 или 7 месеца   bouquet
Аз нещо нямам време напоследък, много социални контакти с роднини (приятни, де), а и тия дни имаше много безплатни музеи в Атина (днес Акропола е безплатен - иначе е 12 евро), та все тичаме нанякъде. Да ви кажа, беше много смешно, защото при пътуването към Атина багажът ни беше толкова много (ама не само нашия, де, и на други хора), и те искаха да оставя столчето за хранене да ми го пратят по-късно, но аз -  тъпа и упорита (надявам се само второто Wink )  - не, та не. И накрая предложих  - за да има място за всичкия багаж - аз и бебето с ферибота и автобуса, и после с градски транспорт. Какво беше: овцете  изядоха хората; а при нас - багажът изяде бебето Wink))
Е ,не пътувах сама, де  - с цяла компания. Да, ама в Атина стачка - нито метро, нито автобуси, нито таксита. Та дойдоха да ни вземат от спирката на междуградския автобус, ама приключения всякакви.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2011, 18:14 от sirence

# 77
Mur Благодаряяяя   Hug   bouquet

# 78
  • България моята родина
Исках да ви питам в Бг има ли мляко,което се разрежда и е прясно за бебета над 6 месеца,защото мисля,че не съм ги виждала там и исках да пробвам и от него за малкия като замина дали някой го е пробвал и дали е хубаво.

Искам и да споделя днес как ме изненада мъжа.Той скоро започна на старата си работа и се запознал с мъж румънец,който бил женен та той му предложил да излезем по семейно и тази вечер мъжа ми е решил да ме изведе.Радвам се,че ще общувам с хора,но и като изляза едно притеснение започва малкия буден ли е плаче ли? Поне е при майка ми е не ме е страх чак толкова.
Хайде за сега от мен.

# 79
Скреч, ако гласовете в анкетата са истински, 42 от вас + още 7   - са мноооого готини мами - кърмачки  Hug
Направо ме учудиха резултатите, мислех си, че много повече мами вече сме само на АМ.  Ето това е успешна кърмаческа тема, браво на вас, консултантите по кърмене за добрите съвети в трудното начало - Скреч, Амореволе и Микки!, пък и на активно пишещите тук мами с втори деца , а най-вече на всички, които удържат фронта, въпреки личните препятствия при кърменето  Hug
Ивелина, приятно прекарване на заформилата се семейна среща  Hug Дано да си допаднете с дамата !

# 80
Сиренце, честито и на вас! Добре, че ти почерпи, че аз цял ден съм нанякъде.Hug Hug Hug И на всички пораснали бебоци днес честити месечинки! Heart Eyes
Ева и тя вече е с хрема, покашля се и лошо ми става вече. Уж държах брат и настрана, ама...май има ли болен вкъщи- няма спасение. Cry Cry
И отдолу зъб ще се показва-мрънка ужасно, добре, че са почивни дни, че сама щях да откача. ooooh!
Бързам сега, утре повече. Hug

# 81
  • София
Честито и от мен на всички бебчовци, които имат месечинки днес. Да са живи и здрави и да радват своите майчици.  bouquet

Ние с Тео изкарваме колкото се може повече време навън, за да оползотворяваме последните хубави слънчеви дни, че после разходките ще са по-кратки и ще дебнем хубавите часове през деня.

mistela, ти ме разби. Много храни в дневното меню на твоето бебе на 6 м. Не бързаш ли твърде много?

# 82
ena4,sirence честити седем месеца   bouquet
ena4,дано при Ева да не се задълбочи  Hug ,че при нас хремата е ужасна,бейби вака се пълни със секрети страшни,а му аспирираме нослето по 5-6 пъти на ден,отделно го промиваме с физеологичен р-р и вече почнаха да се сгъстяват,горкото дете до сега не беше ревал,сега като не може да диша е направо голямо мъчение за него  Cry  Tired

# 83
Скреч, ако гласовете в анкетата са истински, 42 от вас + още 7   - са мноооого готини мами - кърмачки  Hug
Направо ме учудиха резултатите, мислех си, че много повече мами вече сме само на АМ.  Ето това е успешна кърмаческа тема, браво на вас, консултантите по кърмене за добрите съвети в трудното начало - Скреч, Амореволе и Микки!, пък и на активно пишещите тук мами с втори деца , а най-вече на всички, които удържат фронта, въпреки личните препятствия при кърменето  Hug
Ивелина, приятно прекарване на заформилата се семейна среща  Hug Дано да си допаднете с дамата !
АААААААА  аз фронта не сдавам, последната ми консултация за състоянието  на Емил, психолога ме попита дали съм го кърмила, казах че не, той ми каза че понеже аутизма не му е тежък и може би ако бях кърмила, по лесно щеше да се справи с тежките метали които натровиха организма му.
Моля само не ме убивайте и не започвайте темата за аутизма, просто споделих неочакван за самата мен такъв плюс за кърменето

# 84
  • Варна
Аз само да се запиша и да кажа, че Аслан след два дни става на 6 месеца и реших да му приготвя торта, която ние ще изядем Simple Smile Намерих ето тази рецепта и силно се надявам да се получи  Praynig

http://vkuhniata.wordpress.com/2011/01/09/mascarpone-nutella-cake/

Аз не съм писала от толкова много време, а и едва изчетох страниците от новата тема, толкова съм назад Simple Smile Ще гледам да съм по-сериозна...

На всички болни бебоци: скорошно оздравяване.
На всички "рожденници": честито!

Скоро ще пиша повече. Лека нощ на всички  Peace

# 85
Привет мили мами,
прочетох ви от тук, от там.

Лилироуз, точно качих снимка за клипчето.  Mr. Green

Буб, не се притеснявай че Дара се буди. Сигурно е от зъбките. И при нас беше така, буквално на всеки час. Но от както започнахме да се захранваме и да давам Дентокид и ситуацията се подобри значително, но НЕ и преди да пробие зъбчето. Малко търпение и като видиш първото малко зъбче и забравяш за събуждането.

А аз да ви се похваля, второто ни зъбче също вече прозира и до ден-два ще пробие съвсем. За захранването - вече 10 дни давам зеленчуково пюре и вече съм предложила картоф, тиква и тиквичка. Тия дни ще дам морков най-вероятно. И аз като Буб правя домашни пюрета с домашни зеленчуци. Peace

Мама Веси
, бързо да се възстановя кърмата.   bouquet

Бедствието, няма да започвам темата за аутизма, искам само да кажа че най-дълбоко се покланям на родители, които отглеждат деца с аутизъм, включително и на теб.

сиренце, голямо пътешествие=приключение сте имали, а по въпроса за кърменето и ние още се кърмим, точно като новородени и едва ли скоро ще приключим. Но и аз се изненадах на резултатите от анкетата, положително де. Peace

Ivelina9292, аз ако сън на твое място ще се хвана сама за ушите и ще се самоизкарам навън с бебока, и ще се поровя много яко да си намеря компания от други мами, хем да усъвършенствам езика, хем да си разнообразя ежедневието. А за миналото, всички имаме такова, и всеки има неща с които се гордее, и с които не може да се похвали, така че не мисли толкова за това. Живей сега, днес и се наслаждавай на моментите с бебока, че тия малките така растат, а никой миг няма да се повтори.

Ми май имаше още какво да пиша, но забравих .... Бобо да оздравява бързо, и всички останали бебоци също.  Heart Eyes

Аз да се хоризонтирам вече май   newsm78  tiptoe

# 86
ena4, sirence честити седем месеца   bouquet Ена, бързо да се оправяте  Hug
За оставянето - не бих я оставила за развлечение,навсякъде я мъкнем с нас и не мога да го разбера това да си почина пълноценно
marinels, и аз така разправях преди. Ела ме виж сега, хем искам да ги взема с нас, хем луда ставам  Crazy Тази вечер бяхме на сватба и водихме само баткото с нас. И то го взехме след ритуалите в гражданското и в църквата, направо в ресторанта. Ми след 2 часа се предадохме и го прибрахме. Първо, че ресторантът не беше добре обезопасен като за деца и постоянно го вардехме да не се тупне по разни стълби или където няма прегради. Отделно от това за малко да развали украсата на младоженците при влизането в ресторанта. Бяха поръсили розови листа във формата на сърце, ми моя сладур отиде да тича върху тях. Бакърчето с вода се сещаш колко беше интересно и то и постоянно го дърпах да не ходи, където не трябва. Тогава си намери пък една кофа с остатъци от лед, където е стояло шампанското, дърпах го да не се полее с нея, махна се оттам и се качи се на диджея на плота  #Crazy Успях да му опазя техниката. Накрая като минаха ритуалите и почна хорото тъкмо се зарадвах, че вече мога да го пусна да обикаля из ресторанта, той пък нещо се стресна от тези подскачащи, обикалящи около него хора и като легна по средата на ресторанта и като ревнаааааааа, няма успокояване. Много си починахме да ти кажа, без да се замислим повече направо на колата и вкъщи  ooooh!
Ади принцесата пък отказва да пие от шише, така че изцедената кърма така си остана, та се прибирахме да я кърмя и нея. Та да ти кажа след като оставихме баткото, тогава разбрахме, че сме на сватба. И пак първите 30 мин. ми беше криво, че го няма  Crazy Вместо да си почина, аз се обвинявах, че съм го вдигнала да танцува като почна хорото, като си мислих, че ще му е весело. После се взех в ръце, пих една чаша шампанско, потанцувах си на спокойствие и наистина си починах пълноценно  Wink

# 87
Бързо възтановяване на болните бебчета!

Наминавам да ви видя как сте и да попитам нещо за така извесната попара , която някои мами НЕ предпочитат... Какво мислите за домашно КОЗЕ СИРЕНЕ  вместо краве сирене? Имаме на село козички и баба редовно прави сирене та се чудя дали когато започнем с попарата да слагам от него?? Нали козе млякото е по-близо до майчината кърма,та затова се чудя newsm78

# 88
veset0, вече съм много разколебана по отношение на захранването... Виж на какво попаднах, http://fnap.government.bg/UserFiles/File/Hranene-info/preporaki%20karmacheta.pdf , пише и за козето мляко неща, различни от общоприетото мнение.... newsm78 Сиренето вече не го коментирам...

# 89
Лъки, представям си приключението на сватбата. Mr. Green ooooh!
Ние снощи не спахме почти. TiredЕва има ужасно запушен нос, не дава да и го пипам дори-явно вече и е болезнен от бърсане на сополки. Едва успява да суче-това е най-гадното. И от притеснение , че цяла вечер пищя-пак ми намалява кърмата. Упяват ли да се хранят бебетата ви , когато са със запушени нослета?То нито сучене, нито сън-измъчи се детето и аз с нея, и всички вкъщи, които не могат да мигнат от нея. Cry
Хайде дано утре след прегредите при хомеопат и джи пи-то да се появя с по-добри новини. Tired

Общи условия

Активация на акаунт