Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 039
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
Лъки много гаден ден си имала.То верно трябва да се развикаш,че да те чуят.Добре,че децата са добре.Утрешния ден ще е по-добър   bouquet
Еna не съм 100 % сигурна,но май не е АМ,а просто обезмаслено мляко.Някой беше питал в предишните теми и консултантите бяха отговорили,ама пусто не помня.Някой ако се сети,да помага  newsm78 Аз също не мога да намеря чиста каша.Все има по нещо-я железце,я витаминче.За това си купих брашно от амарант,а сама си правя от просо и елда.Разнообразявам ги като прибавя плод.Оня ден правих бисквитки от амарант и тиква,че Ивана обича да гризе и все на нашия хляб налита.
Ето малко инфо за каши различни от оризовата http://www.hit-bg.com/index.php/bg/2009-07-17-13-19-39/729-2010-11-02-10-34-39
Пипиллота Flowers Rose  Sad  много тъжно.Преди месец почина на Ивана дядо и,и въпреки,че никога не съм познавала този човек ми беше много мъчно.Ревах сумати време.Уффф....
Иначе Ивана спи с памучно чувалче и не я завивам,че тук е адска жега,поне като я преспивам.После през нощта по някое време застудява и все отвивам,завивам.На сутринта пък слънцето ни свети в очите и я намирам потна  ooooh!
Цитат
“Oh Doctor, how should I look after my baby?”
BC 2000 “Just carry it next to your skin. Breastfeed it whenever it is hungry.”
AD1660 “Breastfeeding is undignified. Hand it over to a wetnurse.”
AD 1850 “Wet-nurses are low class and have an undesirable influence on the child. Get a good experienced nanny to bottle feed it cow’s milk, and wean it on to a cup as soon as possible.”
AD 1930 "Cow’s milk is unsuitable for babies. It must be bottle fed on a special infant formula.
AD 1950 “Bottle feeding at all hours is bad for the baby. Follow a strict routine, let it sleep in its own room and ignore it when it cries at other times.”
AD 2000 “Bottle feeding is unsuitable, a strict time-table is nonsense, babies don’t like being alone, and crying is stressful. Just carry it next to your skin. Breastfeed it whenever it is hungry.”
smile3521

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 07:02 от lilincho

# 451
  • София
Привет, момичета!

VSD, кашите на Хумана и Нестле не са много сладки. Пише, че не съдържат кристална захар, а само естествено съдържащи се захари. Аз от Милупа май се отказах, след като така и не успях да разтворя добре чистата оризова каша. Не знам така ли си става по принцип или аз нещо не се справих.

Дано да блесне малко слънце днес, нали уж от утре щеше да е гадно времето.

# 452
...Някой беше питал в предишните теми и консултантите бяха отговорили,ама пусто не помня.Някой ако се сети,да помага  newsm78 ...

lilincho, заповядай:

Аз имам един въпрос към ЛЛЛ. Видях че има каши за 4м бебета с обезмаслено мляко, а не с АМ.  newsm78 И добре ли е да се дават такива и не е ли опасно бебето да получи алергия към кравето мляко  newsm78 И какво е по добре каша с АМ или с обезмаслено мляко?
Мама Веси, децата нямат нужда от обезмаслено мляко, дори обратното - те трябва да приемат по-маслено мляко, те имат нужда от много енергия, за да растат. Реално, това обезмаслено мляко също е някакъв вид изкуствено мляко. И всяка намеса за обезмасляване е някакъв химичен процес, различен от естествения. Най-препоръчително за кърмените бебета е да се предлагат безмлечни каши, които вместо с АМ да се приготвят с вода. При положение, че бебето се кърми на поискване и приема достатъчно количество кърма от гърда/шише.

# 453
  • Варна
Добро утро!

Не бях чувала за киноа и амарант, ти опитвала ли си ги? Вкусни ли са? Защото елдата може да е много полезна, но на вкус ми е гадна. Добре, че бебо си я хапва

Пипиллота, 1950-та година има най-голямо влияние тук, за жалост все още. Чувала съм майки, които казват, че оставят бебетата им да заспят след като са плакали по 1-2 часа... Имам съседка, нейното бебе също плаче доста. Как не им е жал да ги оставят така, на мен сърцето ми се къса като плаче и ме търси из стаята, иска само да го гушна! Като се сетя за личицето му и ми се насълзяват пак очите  Cry На вас хормоните оправиха ли ви се или след раждане няма оправия? Аз се трогвам от най-малкото нещо, а като видя някое бебе в беда веднага си представям Аслан и тръгвам да рева  ooooh!

За завивките аз също щях да питам, но по-скоро как се справяте с въртенето на бебето в леглото и постоянното развиване. Ако купя спално чувалче се съмнявам, че Аслан ще иска да спи в него...

Хубав съботен ден! Hug

# 454
Здравейте, момичета!

Благодаря на всички, които се включиха по моите въпроси  Hug

Относно това дали има захар в Гербер.....като бях във Висвиталис, като четох съдържанието на бурканчето, не видях никаде да пише, че НЕ СЪДЪРЖА ЗАХАР и затова питах продавачката и тя го погледна и отиде да провери някъде и като дойде ми каза, че имало захар  newsm78 Не знам какво да мисля?! На Хипп си пише, че има захар, но на това бурканче ми направи впечатление, че не е упомемнато, че няма захар и затова питах в магазина дали знаят, та......така!

От вчера и ние влизаме в отбора на боледуващите Sad Sad Sad Дара има хрема и от време на време кашля и киха. Дано да се разминем само с това  Praynig За момента правя промивики с физиологичен разтвор и слагам сребърна вода (много трудна работа това  Whistling ) Вие при таква настинка и хрема какво друго правите? newsm78

Относно завиването и мен ме вълнува.....до момента тя спи в чувалче, но все се чудя как ще е със завивката, че тя постоянно се върти и не знам  newsm78
Хайде хубав ден ви желая и като гледам.....май няма да може да се излиза навън Sad

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 10:21 от Bub_

# 455
Само това мога да кажа днес :  newsm45 newsm45 newsm45 smile3507 smile3507 smile3507
СЪН! СЪН! СЪН!

# 456
  За завивките аз също щях да питам, но по-скоро как се справяте с въртенето на бебето в леглото и постоянното развиване. Ако купя спално чувалче се съмнявам, че Аслан ще иска да спи в него...
Хубав съботен ден! Hug

Алекс го слагам от известно време в чувалче
Спи спокойно и не се развива
За сега е само по боди с къс ръкав
Ето такова е нашето чувалче - мекичко и удобно
http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=37497

# 457
  • България моята родина
Влизам и аз да се оплача,че пак нервите ме хванаха.От няколко дни казвам вкъщи да купим за малкия преносима кошарка.Да може като започне да сяда по-стабилно да го слагам в нея да играе спокойно,защото не искам да го пускам по пода.Може би по нататък ще го науча и да спи в нея.Не можах да си поръчам втора ръка от Бг,а и втора ръка плюс доставка ще ми стъпи като една нова тук от Jumbo.Майка ми се съгласи с мен,а  мъжа ми все повтаря ще му сглобя дървената и това е ,а не искам в нея да го държа даа не се кътурне и да се удари,а обиколникър,който имам е за половината легло.Пък и другата ще мога да я местя да свърша някоя работа да го занеса в на майка стаята и т.н. Днес мъжът ми сякаш склони и реши да идем до Jumbo видя кошарите и почна да вика,че като съм си решала нещо това било,че духало от тази кошара и тем подобни.Звънна му един приятел да пият кафе и той започна да дава зор да си ходим.Спря ни пред нас хвърли количката пред блока и изчезна.Един мъж ми я внесе във входа и се качих с малкия.Помислих,че нашия ще я качи горе.Приспах малкия него още го няма.Слязох да си я взема,а той нашия заминал да си види приятеля.Може аз да не съм права незнам,но в такива моменти полудявам.Ще купя на детето от тези за пода с букви и други работи и ще му го слагам там да си играе друг вариант не виждам.Незнам пари ли му свидят какво е една кошара щом е за детето?  #Cussing out Кажете вие според вас кой е прав в случая ще приема и критика

# 458
ама всеки ден тая оризова безмлечна каша да не и се втръсне накрая. newsm78
Еna, аз давам сега елда (след ориза), но после ще пробваме и някоя с АМ, защото наистина няма разнообразие. Иначе, чисти, само с вода ги яде с желание. Веднъж смесих с тиква и ми отказа. Затова плода го давам отделно.
Аз пък да питам по колко каша давате? Аз давам по 90 мл. каша и после по 50-60 мл. плодово пюре. Вчера му направих повече каша, за да видя къде му е границата - изяде около 130-140 мл., но не искаше после пюре. Явно вместимостта на коремчето му е около 150 мл.

Bub_, какви точно пюрета си гледала със захар на Хип и Гербер? Аз имам и от двете фирми, но нито едно няма добавена захар. Имат плодова захар, която си е от самите плодове, но няма добавена захар (пише го на бурканчетата). Нашите пюрета са за бебета на 4+ месеца. Мъжът ми е гледал такива, които са за 6+ и каза, че в тях имало добавена захар.

Anduli, нашата педи каза да въведа жълтъка след месото. Още не съм дала нито едното, нито другото.

Лъки, По-рано е трябвало да я увикаш тази, дето те е карала да извикаш майка си, за да държи детето за снимката. Спред нея, къде и кой трябва да се грижи за бебето в този момент  Thinking Аз се ядосах, докато четях, а на теб как ти е било изобщо не знам. В тая държава никой не те чува, докато не повишиш тон. Имаш едно  Hug от мен!

За спането и завиването - ние сме с много тънко чувалче и не завивам с друго, но в къщи е 25-28 градуса. От долу е само с боди с дълъг ръкав. Сега като се позахлади, ще слагам малко по-плътно чувалче. Нашият бебпк много се върти и няма полза от завивки.

# 459
Mur, в нас имам това бурканче на Хипп:
http://slonbalonbg.com/hipp---125.-bg-2.html

Както и това:
http://slonbalonbg.com/hipp--125.-bg-2.html

И двете са за след 4-ти месец Wink  Simple Smile

# 460
  • Стара Загора
Привет,мами,наспани и ненаспани!
Вашите бебоци гонят 7 и 8 месеца,а моята рожба днес прави половин годинка!Да ми е жива и здрава! Heart Eyes Една виртуална почерпка за нейно здраве,дано вече приключи това боледуване Praynig

Лъки,много дълго си стискала зъби Hug Какви хора има,не е за вярване.Дано бързо се оправя баткото Hug
Само това мога да кажа днес :  newsm45 newsm45 newsm45 smile3507 smile3507 smile3507
СЪН! СЪН! СЪН!
Сабрина,напълно те разбирам Hug.Започнаха я зъбите и по 3-4 часа нощем будуваме.Рев,игри,рев...кошмар #Crazy

# 461
Писах,писах и изчезна Sick
затова накратко-слагам вечер Петя да спи в памучно чувалче и отгоре завивам с олекотено,но по-тънко.Тези дни като застудее мисля да извадя зимното чувалче и само в него да си спи детето.Радвам се че започнах да я слагам още лятото в чувал и сега нямаме проблеми.
За захарта в кашите и аз гледам да ги избягвам затова купих на хумана елда с круша тя е и без глутен,но преди това бях взела овесено ябълкова на слънчо с глутен и там има захар,но сега ги редувам двете за в бъдеще ще чета повече като пазарувам.
Благодаря на всички за хубавите пожелания за каката!
Лъки-не си ме разбрала правилно-да чувствителна съм на тема изневери,защото един дългогодишен брак се разпадна заради това,но така е трябвало да стане за да срещна този мъж до мен сега и да си имам още едно прекрасно момиченце.Не си мислете,че под пазене имам в предвид подозрения и недоверие.Просто се старая да си живея живота и да съм в главната роля,а не наблюдател от страни и да се боря за тази нова любов ежедневно(вече 6 години сме заедно) и да смело мога да твърдя -имаме прекрасни отношения и се обичаме и искаме още едно дете. stork-girl

# 462
Женичка, честита ви месечинка   bouquet

Mur, в нас имам това бурканче на Хипп:
http://slonbalonbg.com/hipp---125.-bg-2.html

Както и това:
http://slonbalonbg.com/hipp--125.-bg-2.html

И двете са за след 4-ти месец Wink  Simple Smile
Дааа, аз до тези не съм стигнала.
Но имам ябълка и круша на Хип, без захар.
Ябълка, грозде и морков на Гербер, както и ябълка и кайсия на Гербер също без захар.
Досега сме яли круша на Хип, пак е без захар.

Ivelina9292, за застрелване си е твоя мъж, ама ако искаш аз ще го гръмна, че тъкмо се заредила пушката за моя  #2gunfire

# 463
зДравейте  Simple Smile
Иска ми се да ви задам няколко въпросчета, колкото и тъпо да звучат...  Embarassed  Tired
Моята Магдалена е на 6 месеца .. почти 7 (без 1 седмица ). Нашата количка не е лятна, не сме купили все още, но съм я обърнала ( бебка гледа напред). Та се чудех, защото най-изправеното и положение не е точно седнало, малко е под наклон. Маги още не може да седи сама на дупето. Чудех се дали ще е по-хубаво още сега да се вземе лятна, защото те са в седнало положение и опират гръбчето? И другото, което ме интересува е , как да я обличам зимата, в каква количка да я бутам и какво ще кажете за шейната в снега?
Може да са тъпички въпросите, амааа... за първи път ми е  Simple Smile  balloon

# 464
Пипилота - мойте съболезнования за приятеля ти,друго в такъв момент не мисля че може да се каже. А тва с годините направо ме разби  bowuu

За завивките - ние спим в чувал и мисля че това е най-подходящо,за да не се отвива и т.н. просто ще сменя летния със зимен.

Каши - не мога да кажа нищо ,не давам

Лъки- за разстрел са тия хора,като четох историята ти си припомних ние като се наложи да влезем в ловешката болница и как лекарката ми обясняваше,че няма нужда да укротявам детето,нека си плаче зверски,а да се дръпна че преча на светлината  #2gunfire

За хремите - нищо не мога да направя,кошмар е дори промивките с физиологичен разтвор,пищи само като види Стеримара

Ivelina9292такъв тип мъже направо ги режа от раз,ти си знаеш как да го "обработиш",но аз в никакъв случай не бих толерирала такова поведение. Един ден с мъжа ми имахме да чистим,оправяме из нас и да къпем малката и му звъни кума ни да излизат,той съответно отговаря че имаме домакинска работа и няма как.А аз чувам отсреща: Е жена ти за какво е?  Shocked Но не казах нищо,за да видя той какво ще отговори. А той най-спокойно му каза: Жена ми е за се грижи за мен,а аз да й помагам. Бях много изненада  bowuu

Женичка-честито,много сладки изкушения мммммм

зДравейте  Simple Smile
Иска ми се да ви задам няколко въпросчета, колкото и тъпо да звучат...  Embarassed  Tired
Моята Магдалена е на 6 месеца .. почти 7 (без 1 седмица ). Нашата количка не е лятна, не сме купили все още, но съм я обърнала ( бебка гледа напред). Та се чудех, защото най-изправеното и положение не е точно седнало, малко е под наклон. Маги още не може да седи сама на дупето. Чудех се дали ще е по-хубаво още сега да се вземе лятна, защото те са в седнало положение и опират гръбчето? И другото, което ме интересува е , как да я обличам зимата, в каква количка да я бутам и какво ще кажете за шейната в снега?
Може да са тъпички въпросите, амааа... за първи път ми е  Simple Smile  balloon
-

И на мен ми е за първи път,но аз бих процедирала така: ако все още ти става зимната количка на размери имам предвид,защо да купуваш точно сега лятна. Въпреки че имат "оборудване" за студено време,все пак другата ми се струва по-топла. За сядането,ние сме на 7 месеца и все още не сме на пълното седнало положение,така че не мисля че има проблем,дори и на по-полегнало детето пак вижда света около себе си.За обличането - тук е строго индивидуално - аз съм от жените,които носят детето много голо,ама като ти казвам много значи имай предвид че още не съм слагала чорапки на краката й. Постоянно получавам критики за това,но според мен е по-добре детето да е калено,а не да е свикнало на +30градуса. Шейна,бих използвала,но не съм сигурна дали ще може да се закрепи на нея...

Да се отчета след вчерашние ехограф на бъбреците - в десния няма разширение на легенчето,а в левия то не е променено,т.е. толкова колкото и предния път е било (преди 3месеца),което е много добре. Много се зарадвах...

Общи условия

Активация на акаунт