Иска МАРТенчето да пълзи, мирно няма да стои! - тема 8

• 38 013
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Честита годишнина на Magica de Spell и Кукуминдрела!!!
Да сте все по-обичани и ценени от половинките си   
bouquet

денем пак рев, защото му се спи обаче не може да се отпусне  ooooh! Как заспиват вашите сладури  Thinking
И ние имаме доста често такива моменти напоследък  Tired Дори когато сме навън, защото не иска да изпусне нищо, което се случва около него. Понякога се налага да мятам одеялцето върху количката като перде, за да не вижда наоколо и така по-лесно се унася  Whistling
mama_vessy, пробвай да изпиваш по 2 чаши вода преди къмене, за да слезо по-бързо кърмата. Не че може цяла нощ да пиеш по половин литър вода, ама поне от време на време.

# 541
  • София
Привет, момичета!

Ходихме при педиатърката. Оказа се, че на Виктор му е червено и гърлото. Изписа му сироп Фитолор с екстракт ор бяла ружа и мащерка. Други лекарства няма да вземаме, продължаваме си само с промивките на носа, виброцил и витамин С.
Реших да започнем да даваме Дентокинд. Според мен положението се изнерви и заради зъбите. Според педи и вторият зъб щял да избие скоро, ама аз не го виждам нещо Thinking
Носът му си е запушен и днес, но настроението му е малко по-добро, съответно и моето:)

kukumindrela, честита годишнина!

VSD, не се тревожа, аз свикнах вече Виктор да не харесва това и онова Laughing Днес обаче реших да му отворя пюре ябълка с шипки, просто исках да пробвам да му дам нещо по-различно от крупа и слива, че да постегнем малко стомахчето. Учудващо си похапна, не с много голам интерес, но си похапна.

mama_vessy, не съм заглеждала скоро градусите на водата. Правим си я на око и така. Даже при нас мъжът ми я прави, докато аз събличам Виктор и се кикотим. Тази вечер ще погледна.

p.atanassova, на компютъра майната му, ама дано се запазят снимките. Аз снимките ги прехвърлям веднъж месечно на едно външно устройство. Освен това се замислям да ги кача и на дискове.

Еna , нашият е на едно ниво, но сме с подвижна решетка, която все още е на долното нив, защото Виктор нито сяда, нито се изправя все още.

mama_i_bebe, много сте сладки!

Това е от мен засега Hug

# 542
Буб и моята кукла е вечно кисела. И не ме оставя да седна иска да се разхождаме и да гледа Simple Smile Какво да ти кажа - лека е да има как да се откъснеш поне за час от нея, да я погледа друг. Другото което може да пробваш е Бейби тв - ние сме влюбени в тоя канал.

Аз също мислих за валериан,  мента и глог - писна ми всяка вечер да се будим Sad Мен пък това ме изнервя. И като гледам разни приятелски деца как след първия месец си спинкат без проблем.

Мама_ Веси ние изобщо не можем да заспим през деня. Голяма мъка е - и накрая се оказва че целия зор е за 20 минути сън. Реве , киселее, търка очите, ама беса ни е голям.
И ние като Мур мятаме одеялото на очите и.... така

# 543
Буб и моята кукла е вечно кисела. И не ме оставя да седна иска да се разхождаме и да гледа Simple Smile Какво да ти кажа - лека е да има как да се откъснеш поне за час от нея, да я погледа друг. Другото което може да пробваш е Бейби тв - ние сме влюбени в тоя канал.

Аз също мислих за валериан,  мента и глог - писна ми всяка вечер да се будим Sad Мен пък това ме изнервя. И като гледам разни приятелски деца как след първия месец си спинкат без проблем.

Мама_ Веси ние изобщо не можем да заспим през деня. Голяма мъка е - и накрая се оказва че целия зор е за 20 минути сън. Реве , киселее, търка очите, ама беса ни е голям.

Кукуминдрела, значи картинката, която описваш е същата!!!  Wink Само дето в предишния си пост забравих да напиша за нощното ни будене.....  ooooh! Направо не вярвам, че някога ще спре и ще си легне в нормално време (защото заспива мнооого късно) и ще се събуди на сутринта?!  newsm78
Супер изтощена се чувствам вече Sad Дори и когато баща й си е в нас и тя само като ме види да излизам от стаята се почва един рев  Sad

# 544
Явно положението е едно и също... при нас също е така  #Crazy  smile3514 изперквам от 2-3 дена...все едно е яла лимонче-толкова е кисела . Охх, дори в момента мрънка.
Накарах татито тея дни да й купим бънджи да се забавлява малко, защото аз не смогвам и много се изнервям.
Аз съм с нормално раждане и имах и вътрешни и външни шевове и сега сякаш ме опъват. Казаха ми, че така ще става, като се разваля времето, така било и при операциите. Вие имате ли го този проблем??

# 545
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Mama i bebe, аз също съм с шевове - 3 външни и мнооого вътрешни, но вече нищо не усещам и надявам се да не започна да усещам. Дано да ти отмине бързо!

# 546
Виктор тъй като се събуди с рев  ooooh! и сега ми спи в ръцете  Crazy  

За чувалчето аз го слагам и съм много доволна, защото и той много мърда.  Peace

Маринелс браво за резултатите и за зъбчето Hug

Лъки За лошия ден Hug А Ади е страхотна  Hug

Ена4  Аз пипах за млякото в кашите  Peace Amorevole  Hug   Има и с АМ и с обезмаслено мляко. Аз се поразрових и разбрах че и ОМ също е претърпяло някаква обработка, но частична. Един вид детето да се запознае с обикновеното мляко ,но без да предизвика това реакция на организма  Peace Дано съм ти помогнала  Hug

мама и бебе Ако тази те устройва, и детето няма нищо против да се вози в количката то може и да не я сменяте  Peace За шейната Аз ще го возя  Peace Не виждам проблем  Peace завиваш го добре и се наслаждавате на времето  Peace

Пипилота  Hug

Женичка   Честити ви 6 месеца   bouquet

На пода  Виктор е само там  Mr. Green Той не иска другаде или в ръцете ми разбира се  Rolling Eyes И много ми е мъка особено като ходя до ВЦ-то  Laughing  че имаме камина и не сме си взели решетка,   ooooh! тази събота и неделя забравихме а вече я палим че тук си е студ. Вчера беше 8 градуса навън както и днес  cold

Сабрина1 1. С боди до вчера с къс ръкав. бос и в чувалчето отгоре с одеялце  Peace
2. не знам, не съм си правила сметка  Peace Ама и аз не съм много по излишното харчене  Laughing Ако трябва купувам, ако мога да мина и без него не  Peace Иначе аз съм тази която решава какво ми трябва за децата  Peace и пазарувам най вече по нета само съобщавам на таткото кога да отиде да вземе пратката  Joy

А да ви питам сменяте ли дрехите на бебока всеки ден  newsm78 Аз да, а една моя позната ми каза че като се изцапали тогава newsm78 е да де ама нали е все по земята  newsm78

Сега като го изкъпах измерих Т на водата преди да го извадя 32,5 градуса  Rolling Eyes и на него не му беше студено, напротив беше във вихъра си  Joy

Ох пак не ви изчетох  Mr. Green Още нещо щях да питам ......  newsm78 ама бъбреци, бъбреци....  hahaha

# 547
  • Варна
За всички мами, които са изнервени, недоспали и на прага на силите си: нещо за разведряване

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4459

Дано ви разведри!  Hug

# 548
Лъки аз специално дадох случката с колата като пример, понеже показва как взимаме решение даже за сериозни неща, естествено че няма смисъл да гледам колата защото решението е взето в същото време не му направих скандал (само се пошегувах, че  ако не ми хареса ще трябва да капарира още една Laughing) защо съм сигурна че това не трябва да го разглеждам като проява на неуважение или че не зачита мнението ми. Знам как се държи с мен, знам че ме пита за неща които други мъже не биха се сетили да питат. Знам какво съм за него и нямам нужда по този начин да ми доказва.

Цитат
Имам предложение към бедствието   за размяна с къщата й с парно  , ако ти се живее на 10 мин от морето в студен и ветровит апартамент, стягай багажа!
Имам отсрещно предложение, зимата идвате у нас (има място) а лятото всички отиваме у вас Joy Joy Joy

kukumindrela   bouquet

Днес правих безглутенови бисквитки на Емил, кво му щукна отделих малка порция без мед и направих на Крум еееееееееееее няма такова щастие.
Давам рецептата ако някой му се прави.
половин ябълка може и друг плод.
1 с.л стафиди (ако сте въвели гроздето)
1 с.л киноа
1с л тиквено семе (ако не ви притеснява да давате)
3сл олио от гроздови семки или сусамово или рапично
щипка сол и кафена лъжица сода бикарбонат
1 .ч.ч безглутеново брашно
За по големите може да добавите 2 с.л кленов сироп
Всичко без брашното пускате на пасатор, след това малко по малко добавяте брашно да стане малко по гъсто колкото за кекс.
В тавата постилате хартия за печене и със супена лъжица разпределяте тестото да станат малки питчици, на 180 гр до като не станат кафяви.  chef

# 549
  • България моята родина
Такаа тъкмо мислех да попитам и аз за съня на бебетата,но ето,че не съм единствената с мрънкащо бебе.През деня спим горе долу под установен график.По поливин час,а следобед ако легна с него с едно две събуждания може да изкара и 2 часа и нещо.Обаче моя грешка признавам храним се когато ще спи и то заспива винаги на цица после аз се издърпвам и така.Освен ако не сме навън там няма проблем разходка сядаме на кафе с таткото побутваме се и заспива.Вечер баня и хайде за спане с цицата.След това почва 2-3 събуждания през половин час,в които аз притичвам с цистерната за мляко заспива и пак се изнизвам,нощем пак се буди по 2-3 пъти,но не го усещам много само се премятам,а от тук,а от там и сутрин 7 часа бодра смяна.За мрънкане през деня няма врем гледам да го разнообразявам я в количката поседнал да поиграе сега и в кошарата след това в бънджито ако има място и за проходилката по малко и става време за сън.

Имах друг въпрос към вас четох в интернет,че като станат на 7 месеца за бебетата се измислят по-интересни игри и такива развиващи ума.Нека някой да предложи нещо.Иначе играчки има един куп интересни са му най-различни.Четох нещо от рода на криене на играчка под одеялото той да я търси,не сме направили 7 още,но и не вярвам,че ще успее да го осмисли това.Та дайте идеи за занимателни игри.

# 550
Честита годишнина на Magica de Spell и Кукуминдрела!!! Не е важно колко ви обичат, а вие как се чувствате - така че пожелавам ви да се чувствате обичани, обгрижвани и ухажвани всеки ден!
На всички мами, които си мислят, че не издържат вече, ще кажа само едно - може и по-зле да бъде. Така че радвайте се на всеки момент, когато можете. Да ви кажа каква ни е програмата с Ади. Вчера спа през деня само веднъж - от 17 до 19.30 ч. Снощи заспа в 1.30 докато я кърмя. Не ме пуска, така че спим заедно. Не мога да мръдна,защото изпусне ли ме се буди и плаче. Така спахме до 9 сутринта. Тогава успях да се откъсна и да стана, без да ме усети. Спа още един час сама. След това е на ръце, лазим, играем. Не иска в шезлонга да лежи, нито да си стои в кошарата. Обикаля из къщата. Като правя нещо долазва до мен и ми се катери по краката да я взема. В 14.30 успях да я приспя най-накрая. Опитвам се да я оставя в леглото след 15 мин (горе-долу след толкова обикновено спи по-дълбоко и се пробвам) - събуди се.  Трябваше да излизам и затова не можех да лежа с нея, за да я приспивам. Прибирам се в 17 часа, тя още будна  Shocked Майка ми я носила на ръце, играли, лазили.  Мисля си, че взеки момент ще й се доспи, че вече ще е много уморена....да, ама не. Заспа в 20 часа и успях да я оставя в леглото й. Даже виковете на баткото не й пречеха. В 21.30 ч. обаче е събуди. Отидох пак да я кърмя и приспивам. Не става, насука се и не иска да лежи. В момента дъвче един силиконов накрайник и си чеше зъбите. Идея нямам кога ще легнем.
Bub, аз давам по една малка ампула сутрин и вечер. Ако ти се струва много давай по половин, но по-добре изпий другата половина и вечерта отвори нова, че иначе изветрява.
Лъки  Hug Ех, тази твоя Ади! Е на една дата сме родени с нея, ама аз не само заради това я харесвам - виж колко е напредничава! Освен, че детето си е будно, мисля, че голяма роля за това има и по-голямото й братче с малка разлика
sirence, Мър, така е, но и не е така. До дете си е. Ади просто има много енергия и търси начини да я изразходи, любопитна е като всяко дете, всичко иска да пипне. Баткото на нейната възраст тъкмо се беше научил да сяда. Педиатърът ни беше сериозно притеснен и ми се караше, че не го държа повече седнал. Ами аз го слагам да седне, той ляга, на сила ли да го държа детето. А нея я слагам да седне, тя става  hahaha Сега ми се кара педиатърът, че било рано, не трябвало да стои права. Ами то не е концерт по желание.
Като ви чета за покупките май всички мами сте маниачки на тема дрехи. Аз съм на тема играчки  Embarassed Купувам дрехи, защото трябва да има, от необходимост. И ми е много досадно постойнно да "ъпгрейдвам" двата гардероба на кой кое му е станало малко и да се чудя купищата дрехи къде да ги слагам - нови купени още не влезли в употреба, други пък станали малки на баткото, изчакващи реда си за Ади.  Crazy Но постоянно ровя в сайтове за играчки и все харесвам нещо. Имаме такова количество, че спокойно може да отворим детски център  hahaha Много майки смятат, че не са нужни на децата, аз пък си мисля, че именно чрез играта децата научават най-много. Естествено и с тенджери и тигани си играем, но не само.
mama_i_bebe, аз съм с операция, нищо не ми дърпа.
в същото време не му направих скандал (само се пошегувах, че  ако не ми хареса ще трябва да капарира още една Laughing) защо съм сигурна че това не трябва да го разглеждам като проява на неуважение или че не зачита мнението ми. Знам как се държи с мен, знам че ме пита за неща които други мъже не биха се сетили да питат. Знам какво съм за него и нямам нужда по този начин да ми доказва.
г-жа Стихийно бедствие, жена-мечта си ти   bouquet
katilias, и с три ще се оправиш  Wink При нас беше много хубаво, но племенникът ми е на 3.5 г. Батковците си играят двамата, никой не тормози Ади както обикновено (да й взима всичко от ръцете), а тя се навира при тях да не изпусне нещо.
Ади дойде пак да ми се катери по краката, айде от мен чао.

# 551
Цитат
г-жа Стихийно бедствие, жена-мечта си ти 
ООООООО не, не мисля така.

# 552
  • София
Eeee, разгеле дойде ми реда да пиша!(ако сам не си даде време човек за удоволствия, няма как времето само да дойде)

Никола продължава да търчи и аз над него. Снимах го как ускорява крачка до бегом, когато трябва да гони топка или брат си  Laughing . Баща му реши да ме облекчи, като купи проходилка, че поне да готвя без него, но се оказа нежелана и даже предизвикваща силен рев. Не лази. Не се изправя. По корем не лежи. По гръб също  Simple Smile .
 Преди няколко дни сефте го изкъпах с козметика за баня и открих, че съм забравила как се плакне дете на 7 месеца  ooooh! . Хора, как го правите? Наистина не помня как беше на тази възраст.

- Оная в "на кафе" с мокрите кърпички за зъби изби рибата. Хайде за плакнене с вода често се чува, ама това вече заслужава искрени подигравки  Mr. Green
 - Глутена не съм го забавяла.
 - Пера бебешките дрехи с органичен течен препарат, но не помня марката. От Биомаг е. Нашите пера с обикновените. Бях се засилила да купувам Фрош, но се поблазних от намалението на един друг и взех другия  Rolling Eyes Гладя каквото се мачка(напоследък не гладя, че не смогвам нещо). Преди гладех прашки и чорапи, но тогава бяха други времена, някак се справях.
 - не давам храна със захар(с изключение на един инцидент  Rolling Eyes . Баткото ми поиска близалка, а аз в бързината съм я дала на Никола в ръката и след като Митко ме изгледа странно, сгрях. Обръщам се и гледам Никола открил какво се прави с цветната топка  Whistling )
 - при първи симптоми на хрема нищо не правя. При втори, също  Mr. Green .
 - покупките за децата аз ги решавам, таткото одобрява и плаща. По принцип не се случва да не одобри, защото аз съм стисната и купувам малко неща. Обичайно той иска да взима ненужни неща
 - не мога да кажа колко пари харчим за децата. Вчера купихме стол за колата на Никола и проходилка, значи много. Друг път нищо не купуваме с месеци. Износва дрехи от брат си, има и подаръци. Баткото пък не е претенциозен. Знае, че нещата по рафтовете не са наши и не настоява да взима, но пита, ако иска нещо. Ако имаме пари и покупката си струва, взимаме.
 - Спи с боди, както обичайно.
 - имуностимуланти не давам, освен кърма. Когато баткото пи антибиотик, включих и пробиотици.
kukumindrela, те чуждите деца все си спят без проблем и хапват, и не мрънкат, и не искат на ръце... една от статиите из маммата завършваше много истински. Нещо от сорта "Истината не е такава, както ви я представят". Може седмица, две да е така, след това е друго. Няма ги бебетата от филмите, едва ли ги имат и приятелките ти  Simple Smile
mama_vessy, на 4 месеца за какво запознаване с кравешко мляко иде реч  Simple Smile . На мен ми е твърде неясно поради що пише, че стават тия каши и пюрета, ама то си е чисто кравешко мляко, с малко или без мазнини.
Ivelina9292, идеите за образователни игри някак от самосебе си идват. Примерно се учи, че в чаша с вода може да бръкне, но не и в шише с вода. Лист, който е шарен само от едната страна, като го обърнеш, детето си го обръща от към шареното и ей такива, за който ние родителите даже не се замисляме, те просто се случват.

Програмата и при нас е изнервяща често, с това постоянно щъпуркане, но аз си го очаквах и някак не ми е прекалено. Има моменти, в които чакам с нетърпение мъжа ми да се прибере, за да му дам децата и да избягам  в другата стая сама, а той звъни да каже, че и този ден няма да е( и така 2 седмици  Crazy ), но знам, че е нещо нормално, знам, че може да е и по-зле  Sunglasses Знам, че ще мине.  А боклуците вкъщи няма как да станат повече, невъзможно  Mr. Green . Но за това са форумите, да си поревем малко, а после да продължим с любов да разнасяме от стая в стая, защото на малкото човече мозъка му тик-така по-бързо от крачетата. (Никола обича да разбери ръце и да хваща всичко, покрай което минем. Някои неща бута, за други се хваща здраво и ми прави контра на движението  Whistling )

Ако те чуе, кажи му и към мен да мине, ама за по-дълго.

Цитат
г-жа Стихийно бедствие, жена-мечта си ти  
ООООООО не, не мисля така.
hahaha да не ти е в дома тази мечта (Бедствие, извини фантазията ми, но си те представям като свекърва ми  Whistling )

# 553
Цитат
да не ти е в дома тази мечта (Бедствие, извини фантазията ми, но си те представям като свекърва ми   )
Тихо, Praynig че имам  3 момчета в къщи и от сега приятелките ми които имат момиченца казват на момчетата ми да не се заглеждат по техните девойки, че не си ги били давали на таквАз свекърва, ама аз се надявам момчетата ми да са зрели и да си устроят живота без да ми ги водят при мен. А аз от далеч съм хубава и мога да се усмихвам когато не ми се ще, стига човека който обичам да е щастлив.

# 554
Добро утро! smile3507
Лъки, и Ева снощи заспа в 1 ч. Tired При нас картинката е следната:Приспиваме се към 22.30, след 10 мин реве, пак я слагам на гърда и пак уж заспива, след което пак писва и така безброй пъти до към 12 ч., когато реши, че се е наспала и взе да пее.  Crazy Ама не иска да си пее сама, а на някой и ние с баща и трябваше да сме публика. Rolling EyesПосле през нощта обичайно си ме вика на 2-3 часа да сукне и към 7.45 беше кукуряк. ooooh!
Вече и в кошара не седи, постлала съм одеяло на земята, но изобщо не се задържа там. Не е обезопасено и обмислям варианта да разместя всичко , за да няма къде да се нарани. Ако някой дойде в хола ни ще реши, че бомба е паднала. Crazy
Мама Веси, аз също сменям дрешки всеки ден, защото едно, че се въргаля по земята, второ, че се плюнчи доста и все пак , ако не е с  лигавник , може чрез слюнката да попадне и част от храната върху дрешките.
А за играчките аз отдавна съм разбрала, че е излишно да ги затрупвам. Вкъщи имаме много, но синът ми е дете, което не играе с играчки. А непрекъснато иска да му се купува, което не го разбирам, защото той не ги оценява, дори не са му интересни. И след като ние с мъжо му откажем, той хуква при дядо си и го изнудва да му купи нещо. Обяснявам хиляда пъти, че аз не му купувам, не защото не мога да си го позволя, а защото не е възпитателно да му се купува толкова често. Сега съм казала, че чак за Коледа ще има нови играчки и е много сърдит. На този празник се събираме на село при родителите на мъжа ми и там идва половината им рода/те са голям и задружен род/, та представете си колко много подаръци носи Дядо Коледа всяка година. ooooh!От скъпи -по-скъпи , а той като ги разучи кое как работи и ги захвърля. В момента купчини от тях са на тавана. Naughty Дето казва баба ми:"Едно време имахме един патладжан с клечки за крака и му се радвахме , че е магаренце, а сега като имат толкова сложни играчки-не ги поглеждат". Точно така е. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт