Нивиана за дизайна и редизайна/4/

• 147 031
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
Glamour girl, Doris  е права, възможно е да може да си позволите нов диван.

Според мен дивана би трябвало да стане зелен, маслено зелено, предвид червенеещия под.
Като че ли тогава завесите трябва да станат златисти, за да продължат стената, да няма това цепене във вертикала.
Килимите  биха могли да са по изчистени, бежови, тъмнокафяви, цвета от тапета с листата.

# 481
  • Варна
Нивиана какво мислиш за гардероб в спалня с цвят Кордоба на Габровница. По късно ще се прави спалня и скрин, в които ще сложим и друг цвят, по тъмен. Ти с кой би го съчетала? В случая няма да се съобразяваме със стени ( цвят екрю са) с цвета на паркета по ред причини.

# 482
Доста тъмен ми е този цвят на мен. Трябва обща концепция.
И не разбирам, кое с кое да съчетая? Цвета на гардероба  с кое?/ Тоест това е корпус само, или?
А и по тъмно от това - вече е черно.
А и по принцип Габровница.., ако може да смените  поне с Кроношпан.

Тук имат страничка, която позволява да се съчетават, но зависи за какво.
Много общ е  въпроса. С някое светло сиво. А и снимките не са много качествени.

http://sravnenie-mebelni-ploskosti.g-m.bg/index.php?fid=473& … ;t=1&ffid=274

Нещо такова по скоро, не знам каква е посоката, малко повече конкретика.

http://sravnenie-mebelni-ploskosti.g-m.bg/index.php?fid=508& … ;t=1&ffid=406

# 483
  • Варна
Благодаря, от думите и въпросите ти ми стана ясно, че няма да е това цвета.
Ще поръчвам гардероб от 1 цвят със следното разпределение: http://stenlym.snimka.bg/daily/proekti.645380 и детско обзавеждане, което е на др. снимка. Поради невъзможност всичко да е на един път,първоначално поръчвам само гардероба, а по-късно ще има легло, нощни шкафчета и скрин , които ще са основен цвят този на гардероба и ще добавим и друг.
Калкулацията на цената, която ме устройва е правена с най-евтините плоскости на Габровница (48 лв).
Ако можеш да ми предложиш светъл цвят на плоскост с близка до тази цена (за гардероба) ще съм благодарна.
Пиша и говоря объркано, но тези дни от местене и хиляди задачи луднах.

# 484
Като качество са малко ниски Габровница, ама щом  гоним цена.
ЗА съжаление не знам цените на всичко, а и зависи коя фирма го изработва.
Разгледайте тези:
МОже да се комбинира после с бяло, или светло бежово, синьо, лилаво.

Крослайн Карамел   доставчик   KronoSpan
каталожен номер 8362 SD/SU   размери    2800x2070 / 18 мм

Гардеробът е голям, нека е нещо по неутрално и не тежко като цвят.
О , аз пак Кроношпан съм сложила.
Сега  ще намеря нещо на Габровница.

Това?
Астра   доставчик   Gabrovnitsa
каталожен номер 385 РЕ   размери    2440x1830 / 18 мм

или

Пясъчен Дъб
 563 РЕ    размери
 2440x1830 / 18 мм   доставчик
 Gabrovnitsa

Или светлото зебрано ?
http://gabrovnitsa.g-m.bg/index.php?d=5&p=0

Не одобрявам шахматното разположение на вратичките на детския гардероб.
Нека са на квадрати, но да бъдат  няколко цвята, като пачуърк, ако ще е така.

# 485
  • Варна
Благодаря.Ще огледам предложените цветове. Одеве не споменах, но Астра сме избрали за комбинацията с червено за детската. И не ни се иска във всяка стая да присъства един и същи цвят.
Шахматно разположеното червено никак не ми допада, затова и снимката е в този албум и питах и в темата за детските зоа съвет. Моля за съвет и за комбинацията астра-червено за детския гаредроб.

# 486
Не слагайте червено в детската.
Изберете  няколко цвята за квадрати -  лилаво, нюанси, не обърнах внимание на пола на детето и на колко е години.
Не толкова силно, но на такъв принцип, поне  4 цвята.

# 487
  • Варна
Момче, на 6 - луд по Формули, Маккуин и др. коли, оттам и страстта по червеното.

# 488
Ами защо не пробвате с плакати, постери, лепенки, стикери и друго да  вкарате атмосферата. Доста е силно това флагово червено бяло.
По скоро чаршафи ,други...на него може да му мине след  3 години темата.

И исках да кажа за другия гардероб - питайте  как ще повлияе  на цената, чекмеджетата да са вътрешни, а фронта да е с еднaкви врати.
Буквално ме цитирайте.
Имам предвид да не се цепят вратите  отвън като картинка. А да са еднакви. По -спокойна ще е  гледката.

,

# 489
  • Варна
Много ти благодаря! Наистина си разбираш от работата  Peace
Ако не съм прекалено досадна, какво мислиш за детската Слонова кост 514 РЕ с Файнлайн мока 8548 SN или Крослайн Карамел (което ти предлагаш за нашия гардероб) ? Аз отдавна клоня към това, но ме разубеждават, че ще стане юношеска, а не детска. Ако ти допада, как би разположила 2-та цвята по гардеробчето.
За стикери ще помисля, но само по мебелите ( с една дума - квартира).
В такъв случай мога да направя нашия гардероб Астра.

# 490
нивиана,здравей! темата си я почна, след като си завърших апартамента Simple Smile обаче едно ми е за довършване... исках да сложа парче от пвц-бялгланц-каквата м ие кухнята точно под прозореца да се сгъва надолу по стената, а когато искам да го вдигам на нещо като панти или механизъм да хапнем и после пак надолу... може да плътно прилепнало, може и малка част 10ина см да е постоянно стърчащо, а подвижната част по-голямата да се сгъва надолу. човекът, който ми прави кухнята, не можа да измисли механизъм за това сгъване, защото ще е голяма площ примерно 2 на 1м. за обяд-вечеря на 2-4ма и панти нямало да издържат ... или пък за стената как да се закачи ли... нещо такова / сега си мисля, че може и да не е от кухнята ами напрво кухненски плот като моя примерно... незнам кое е по0-удобно за прихващане към стена

предварително мерси за съвета и успешна година!

# 491
Сега намирам тази тема  Heart Eyes

Очаква ме интериорно обзавеждане на къщата която строим, така, че с интерес ще следя!

Поздрави!

# 492
честита нова година на всички!
аз имам следното питане- сегашното ново строителство е с доста ниски тавани, 2,40-2,50м; това създава трудности при избора на осветителни тела ; ние сме си сложили от тези лампи дето на една метална пръчка има няколко малки лампички( знаете ги, много фирми ги имат), плътно горе до тавана; много харесвам висящи лампи, но ще си удряме главите ако сложа; та проблема е ,че нашите лампи страшно опушват тавана така близо горе, че през 2 г. около тялото е черно и трябва да се боядисва целия хол или да се примиря да гледам черното поне до 5тата година; може ли да се измисли нещо, което да се сложи на тавана ,за да може да се забърсва, например някаква фигура от плексиглас ли и аз незнам точно newsm78 дано ми разбрахте въпроса; в един детски магазин бях видяла голями  цветя от лилав плексиглас залепени на тавана, добре вързани с такива цветя по стените; но за хол? и то в бежово-кафявата гама?

# 493
  • Варна
честита нова година на всички!
аз имам следното питане- сегашното ново строителство е с доста ниски тавани, 2,40-2,50м; това създава трудности при избора на осветителни тела ; ние сме си сложили от тези лампи дето на една метална пръчка има няколко малки лампички( знаете ги, много фирми ги имат), плътно горе до тавана; много харесвам висящи лампи, но ще си удряме главите ако сложа; та проблема е ,че нашите лампи страшно опушват тавана така близо горе, че през 2 г. около тялото е черно и трябва да се боядисва целия хол или да се примиря да гледам черното поне до 5тата година; може ли да се измисли нещо, което да се сложи на тавана ,за да може да се забърсва, например някаква фигура от плексиглас ли и аз незнам точно newsm78 дано ми разбрахте въпроса; в един детски магазин бях видяла голями  цветя от лилав плексиглас залепени на тавана, добре вързани с такива цветя по стените; но за хол? и то в бежово-кафявата гама?
Предполагам, че ако крушките сочат надолу няма да го има този ефект?

# 494
Енергоспестяващи крушки, отделят по-малко топлина.

Общи условия

Активация на акаунт