Въпроси към Класически хомеопати 17

• 53 486
  • 733
  •   1
Отговори
# 165
Фата Моргана, да много е различно.

# 166
Благодаря  Hug

# 167
  • В друг свят...
Здравейте,
другата седмица отиваме в Египет за седмица с дете на 1,2г. За там разбрах, че много често се лепва някакъв чревен вирус -повръщане и разстройство. Чудя се какви хомеопатични да взема за там за него и изобщо. Благодаря на всеки, който се отзове!

Готин ден засега!

# 168
  • И аз не знам къде...
Здравейте,

И аз имам питанка! Преди 2 седмици взехме ХЛ 1М за намаляване на среса от ДГ. Не му се отразяваше добре детското заведение. Нещата започват да се оправят и освен свикването на детето и ХЛ си действа явно!
Но пак имаме сополи, жълти, които основно текат назад и трудно ги изкарвам. Днес му гледах гърлото - леко зачервено е и  накашля, но май вече не от сополите, а от гърлото. Така звучи - суха.
Не съм се обаждала още на хомеопата.
Въпросът ми е при положение, че са минали 2 седмици от ХЛ, мога ли да му дам ментов бонбон? Може би звучи глупаво, но ментовите лукчета му помагат за гърлото  Blush!

Благодаря!

# 169
Стигаме до болната за всички ни тема "Антидот или не". Помагат му в смисъл подобряват го дългосрочно или просто действат моментно, каквито свойства на анестетик има ментата?
Мен лично кафе и алкохол не ме антидотират. Подобряват ме на всички нива.

alex_vt, не тръгвайте с тази нагласа. Нищо няма да му стане на детето. Просто внимавайте с водата и храната. С риск да ме навикате - Ако ще го самолекуваш, по-добре си вземи глюкоза, хидрасек, смекти, витамин С и прочие, с които според мен по-малко би навредила, отколкото да стреляш измежду близо 20 и близо 600 за разстройство и повръщане. Е, ако има и болка в корема, стават по-малко, но.... Crazy
Малкото скоро беше с разстройство и температура, лекарството му беше пулсатила. Това не значи нищо обаче.
Бавно ли започва болестта, изведнъж ли се развива, какви са физическите симптоми, какви са умствените, какви са модалностите, какви са изпражненията или повърнатото, куп неща...

Приятна почивка и не го мисли толкова.  bouquet

# 170
Какво е мнението ви за Шуслеровите соли? Интересно ми е дали могат да се използват без да възпрепятстват ХЛ или?
Благодаря за отговорите предварително и се извинявам ако вече е било коментирано!

# 171
  • И аз не знам къде...
Стигаме до болната за всички ни тема "Антидот или не". Помагат му в смисъл подобряват го дългосрочно или просто действат моментно, каквито свойства на анестетик има ментата?
Мен лично кафе и алкохол не ме антидотират. Подобряват ме на всички нива.

Мече, ментовите лукчета го подобряват дългосрочно  Peace! Спасявала съм всякакво лечение само с тях! За това се чудя дали да ги дам!
И  мен кафето не ме антидотира  Peace!

# 172
Какво е мнението ви за Шуслеровите соли? Интересно ми е дали могат да се използват без да възпрепятстват ХЛ или?
Благодаря за отговорите предварително и се извинявам ако вече е било коментирано!
Нашия хомеопат ни изписа ШС паралелно с хомеопатичното  Peace

# 173
Ми тогава аз в този случай за ментовите бонбони бих разчитала на интуицията си. Е, хванах се за изречението ти, де Peace

# 174
Искам да попитам има ли наистина ефект от тези шуслерови соли  и по-специално за соли номер 2;5 и 7 които са против нервност, неврастения, страх и хиперактивност. И за колко време да се очаква подобрението.Благодаря предварително!

# 175
NAf_naf, доктора ни каза, че трябва а се пият поне 3 месеца, но при нас проблемът е кожен.

Моля по-вещите да ми препоръчат подходяща книга за хомеопатия - нещо за начинаещи, въведение, самоучител...   Praynig

# 176
  • Пловдив
NAf_naf, доктора ни каза, че трябва а се пият поне 3 месеца, но при нас проблемът е кожен.

Моля по-вещите да ми препоръчат подходяща книга за хомеопатия - нещо за начинаещи, въведение, самоучител...   Praynig
"Хомеопатия - медицина на новото хилядолетие" - Георгос Витулкас, "Науката Хомеопатия" пак на Витулкас, според мен е много полезно да се прочете и Органон и препрочита след това Peace

# 177

"Хомеопатия - медицина на новото хилядолетие" - Георгос Витулкас, "Науката Хомеопатия" пак на Витулкас, според мен е много полезно да се прочете и Органон и препрочита след това Peace
Пък ако има и кой да го обяснява, още по-супер Laughing

# 178
Трябваше да питам по-рано, но нищо. Утре, всъщност днес ще водя бебка на хомеопат за първи път. Чудя се какво трябва да разкажа, страхувам се да не объркам нещо от толкова вглеждане за най-малкото нещо.

# 179
Здравейте, имам следното питане към хомеопатите и лекуващите се с хомеопатия с повече опит:
Досега при боледуванията на моите деца (от около 2г.ползваме услугите на този хомеопат), хомеопата се е справял за около седмица и малко да речем с нашите боледувания.
Сега имам следния случай: миналата неделя ( в понеделник я заведоме при хомеопата) дъщеря ми кашля през ноща и през деня по време на сън ( кашля от секрети, сочно гърло и сливици). За 1 седмица минахаме през 3 лекарства- магнзиум муриатикум , пулсатила, силицея: първото основното за нея което хомеопата определи преди около 2 месеца - (не беше ни виждала толкова време). И така вече седмица почти няма промяна. Днес и се обадих и ми прозвуча мн несериозно изказването и, че нещо я провокира да кашля и че силицеята е бавно лекарство и действието му е 90 дни, ама след 3-4 още би трябвало да има някакъв ефект....
Миналия петък каза че след пулсатилата до 48 часа ще има подобрение, но нямаше...
Въпроса ми е дали е права и не може да се помогне толкова бързо в нашия случай, или е време да я сменяме?
Предварително благодаря за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт