Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 191
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
Тъкмо го намерих в нета, да  Peace Но никъде не пише, че задължително се дава само в течен вид. А ако се цели именно да се повлияе на  недълготрайна болест с умерен характер? Просто разсъждавам, признавам, че съм доста незапозната, но имам желание да уча и нужда да разбирам...
Непременно ще попитам и хомеопата, но последния път беше казал да й давам направо гранулката в устата.
Сега прочетох и последния пост  Peace

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 20:01 от fata_morgana

# 241
Е как да не пише? То се подразбира, за онзи който мисли и знае какво чете. Предполага се че хомеопатът това го може и го е учил. Искаш да кажеш че хомеопата, който ви лекува е толкова тъп ли?
На сухата форма, т.е гранулата как ще й промениш потенцията? Трябва да тритурираш един час за да се случи това. А ти не правиш такова нещо в домашни условия, не правиш тритурация.
Единствено течните форми (гранула разтворена в определено количество вода) потенцирани определен брой пъти чрез сукусии или енергично разбъркване променят потенцията си, така че всеки прием (след допълнително потенциране) се явява прием на лекарство, което е с малко по различна потенция от предходния прием.

Вие само един прием на гранула ли сте направили, или често трябва да ги пиете? Защото ако е един прием - е ОК. Тогава няма повторение и изсикванията на параграф 276 не важат. Но ако се налагат повече от един прием параграф 276 важи с пълна сила и тогава приемът на гранули е сериозно нарушение, което носи опасност за здарвето.

# 242
Вие само един прием на гранула ли сте направили, или често трябва да ги пиете? Защото ако е един прием - е ОК. Тогава няма повторение и изсикванията на параграф 276 не важат. Но ако се налагат повече от един прием параграф 276 важи с пълна сила и тогава приемът на гранули е сериозно нарушение, което носи опасност за здарвето.

Един прием и чакаме две седмици...

# 243

Един прием и чакаме две седмици...

В този случай няма никакъв проблем този еднократен прием да е гранула. Просто ако се наложи да се повтори, разтваряте по инструкции от хомеопата

# 244
Да, само еднократен прием - няма проблем.

# 245
  • Бургас/Пз
Радвам се, че открих темата!  HugБлагодаря на всички за споделената информация, въпреки, че все ще не съм успяла да я изчета цялата!  Embarassed

Гледайки обаче последните няколко поста се замислих, че нашият хомеопат винаги ни изписва гранулки, които да давам направо в устата. Например първия ден Нукс вомика /само като пример го давам/ на всеки час по 3гранулки направо в устата, втори ден през 3 часа, трети ден 3 пъти на ден. Определено вече на 4-тия ден винаги сме се оправили. Сега обаче като чета и се притеснявам дали е редно да е така! Thinking newsm78

# 246
  • София - Варна - Бургас
Не е редно, а това "оправяне" може и да означава потискане на симптом, "лекуване" на следствието, а не на причината.

# 247
  • dobrich
Здравейте! Относно вземането на л-вото на гранулки искам да споделя,че на моето момченце в остро състояние просто няма начин да му дам л-вото в течна форма. Когато е болен не приема нищо през устата освен гранулките. Знам ,че не е правилно и че в Органона Ханеман го е написал ,но в случая при нас това е положението. Когато му давам конституцията се мъча поне тя да е в течна форма. Но при всички положения по-добре л-во на гранулки отколкото инжекции в дупето и болница.

# 248
Честно казано малко е спорен въпросът кое е по-добре от инжекциите в дупето. В дългосрочен план.
разбира се, че ако вижда какво става, докато се приготвя лекарството, ще откаже. Както и ако знае, че това е лекарство. Въпреки че не съм склонна да приема, че ще позволя на детето ми да "ми се наложи", когато става въпрос за нещо толкова важно като даване на лекарство при болест. Thinking Говоря за себе си. За някои неща съм безкомпромисна. Вярвам, че има начин да се изпие една лъжичка вода (лекарството), без да се стига до драми и насилие.

# 249
  • в матрицата
Аз съм щастливка в този " проблем" с даване на лекарство. Моето дете от бебе познава звука на  разбъркването на лекарството в чаша с вода, и с охота отваря уста. Няма да я забравя, беше на година и 8,9 месеца, когато се удари и ми каза : Дай аркина"  Shocked Направо онемях, как това бебе знае, че аркина се дава при удар  Grinning .
 Та, явно си има значение дали детето е лекувано само с хомеопатия или е опитвало и вкуса на горчивите химикали  Peace

# 250
  • dobrich
Мечка Малинарка повярвай ми ,че в остро състояние просто няма начин нещо да му сложиш в устата (естествено че не ме вижда като го плюсирам). Това негово непиене на нищо(антибиотици,сиропи,чайчета ,капки и всичко течно дето е от конвенционалната медицина) точно това преди година ме запозна с Хомеопатията. След три пъти лежене в болница(повръщане + разстройство) понеже не приема лекарства през устата се принудих да търся някаква алтернатива и така детето само ме отведе при Хомеопатията за ,което съм му много благодарна  Simple Smile   Аз бях много скептично настроена ,но с доста четене и успешни излекувания вече съм върл фен на Нежната медицина. Последният път когато лепнахме повръщането единствено докато спеше можех с пипетка да му дам л-во и то разтворено разбирасе. Този ,който не се е сблъсквал с дете неприемащо нищо течно през устата само той може да ме упрекне. Бъдете здрави!

# 251
Мда, съгласна съм с Мечката... А и нали може да му се "полее" малко устата дори и докато спи Wink. Моят син много ги уважава тия лекарства - иска си ги с кеф, особено изначално течните - дето са със спирт  Mr. Green  Laughing.
А това, че детето на Полина не иска да приеме нищо в устата не е ли доста ярък симптом, на който хомеопатът трябва да обърне внимание? Има ли някакво такова ХЛ, което в картината си да има и това?

На мен обаче продължава да ми е чудно защо толкова много хомеопати (такива, които поне само едно ХЛ дават) действат само с гранулите.. То в органона толкова ясно си го пише, че дори и лаици като нас го разбират, не знам те какво са учили точно и как точно са го чели тоя труд. Наистина не мога да си обясня..  Thinking  Rolling Eyes

# 252
Полинаколева, вярвам ти и още как. Никой не те упреква. Laughing Просто така смятам.

Този инат го има в малкото ми дете. Насила не става, поне не е редно. Такива игри съм мислила, само и само да си отвори устата. Ако с едната игра един път стане, другият път се налага нова. Подкупвала съм дори ooooh!. Това като беше съвсем малко детето. Сега е на 3, вече не прави тези изпълнения, макар че понякога просто на инат се опъва, но вече е наясно, че мама може да е нежна, но строга и непреклонна.  Laughing.

Как така не приема нищо през устата, когато е в остро. Едно дете може да е в остро с дни. Искаш да кажеш, че и вода не пие ли?  Thinking

# 253
Аз пък вчера насила му излях в устата половин капачка калциев глюконат, без малко да го удавя..
Добре че ХЛ (една лъжичка) днес прие с охота. И преди "назначените" от мен гранулки хрупаше с охота... Добре, че се сетих овреме да питам, и добре че сте вие  Hug
Водих го при Гужгулова - направи ми добро впечатление като професионалист, интервюто беше обстойно, даде ми разпечатани указания как се приемат ХЛ. Като конституционно лекарство му отпредели Пулсатила. Много странно - цветето Пулсатила, или котенце, е от сем. Лютикови, към които като малка имах установена кожна алергия. Дали не е и мое лекарство, да взема да дрънна някоя глътка? Че и аз имам разни проблеми за решаване, ама засега отлагам, че няма ресурси.

И още един въпрос имам - много ме заитригува материята Хомеопатия, и ми се иска да науча нещо повече, но ми е трудно да чета на екран. Кои книжки ще ми препоръчате за начало?

# 254
Интересно дали децата с алергия към кравето мляко трябва да имат конституционално лекарство Лак някой си Joy Joy Joy
Това, че си имала алергия към полското котенце, няма нищо общо Laughing Joy
(дори и да си с конституция пулсатила, няма да е защото си имала алергия) Ех, развесели ме от сърце тази вечер, тъкмо се бях омърлушила Hug

Общи условия

Активация на акаунт