Въпроси към Класически хомеопати 17

• 52 147
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
  • София
От толкова писане сега виждам ,че не съм си задала въпроса - след колко време, или по-скоро колко след приема на хомеопатичният препарат следва да се очаква подобрение?
Забравих да пиша, че детето получи тикове по преме на приема на първия АБ. Започна да си чопли и яде ноктите. Хом. ми каза, че това ще се оправи веднага, но детето и до сега ги чопли игризе.

Според мен, това е влошаване, много неприятен развой на нещата, вследствие потискащото действие на АВ-тик!
Извинявайте Александър, но не разбрах. Влошаване вследствие на АБ или вследствие на хом. лекарство или на съвместния прием на двете.
Благодаря Ви за отговора.

# 421
Само ми е чудно какво е това Хомеопатично Дружество или както му е точното име, от което всички класически хомеопати  имат дипломи,преподава на всеки курс различно и все пак дава диплом! Прилага ли еднакви стандарти или в зависимост от лектора се променя и тълкуването на основните закони? Може ли един да лекува по един начин, а повечето по различен при положение че са чели, учили и прилагат едни и същи закони?
Извинявам се за спама, но аз работя в област в която тълкуването на основни закони и стандарти е основно, където всичко написано е трудна за четене и разбиране материя, и въпреки това ви уверявам, че нито на ниво нашата държава, нито на международно ниво има толкова различни тълкования и практики!
Не ми се вярва толкова много дипломирани хомеопати да практикуват против основни правила и закони! Навярно има причина и тя надали е незнание!

Не очаквам адекватен отговор! Просто си споделих мислите, т.к. почти бях обвинена в неграмотност, а имам самочувствие, че не съм толкова елементарна да не разбирам прости текстове!
И последно - смятам, че форума е да си споделяме, да питаме и да получаваме отговори! Ако всички можехме да изчетем всичко написано по всички теми и сфери на живота, то тогава нямаше да има нужда да питаме  Peace! Аз лично нямам време да изчета всичко което бих искала и нямам време всеки ден или вечер да чета из форумите! Правя го когато имам нужда от съвет и помощ и се надявам да я получа!

Подписвам се под горното с две ръце!

# 422
  • София - Варна - Бургас
От толкова писане сега виждам ,че не съм си задала въпроса - след колко време, или по-скоро колко след приема на хомеопатичният препарат следва да се очаква подобрение?
Забравих да пиша, че детето получи тикове по преме на приема на първия АБ. Започна да си чопли и яде ноктите. Хом. ми каза, че това ще се оправи веднага, но детето и до сега ги чопли игризе.

Според мен, това е влошаване, много неприятен развой на нещата, вследствие потискащото действие на АВ-тик!
Извинявайте Александър, но не разбрах. Влошаване вследствие на АБ или вследствие на хом. лекарство или на съвместния прием на двете.
Благодаря Ви за отговора.

Много ясно го казах, ето още ведъж:  Според мен, това е влошаване, много неприятен развой на нещата, вследствие потискащото действие на АВ-тик!

# 423
Не знам дали ще задам правилно въпроса си, но искам да попитам, когато се касае за често повтарящи се болести при малко дете - например бронхити - как се разбира дали се касае за миазъм или е просто паднал имунитет напр. ? И ако напр. в рода няма хора с подобно заболяване - доколкото ми е известно - колко назад в поколенията трябва да се надникне?

# 424
  • София - Варна - Бургас
Не знам дали ще задам правилно въпроса си, но искам да попитам, когато се касае за често повтарящи се болести при малко дете - например бронхити - как се разбира дали се касае за миазъм или е просто паднал имунитет напр. ? И ако напр. в рода няма хора с подобно заболяване - доколкото ми е известно - колко назад в поколенията трябва да се надникне?

Понякога много назад, често не си спомнят, но втория път си признават за някоя баба или дядо боледували от Туберкулоза, но най често е вследствие мултиплициране (наслагване) на Туб миазъм от двамата родители. Според водещи Индийски хомеопати, това състояние може да се придобие от фетуса в утробата на майката при определени нейни негативни емоции и преживвания по време на бременността.

# 425
Докато бях бременна се разболях от бронхит и ме лекуваха с АБ. Сега дъщеря ми прави бронхити. Това ли е връзката? И ако е така, кое първо трябва да се лекува  - острото състояние /в момента кашлим, но все още не е бронхит, а задна хрема/ или тази предразположеност?

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 00:54 от djini_selena

# 426
  • София - Варна - Бургас
Докато бях бременна се разболях от бронхит и ме лекуваха с АБ. Сега дъщеря ми прави бронхити. Това ли е връзката? И ако е така, кое първо трябва да се лекува  - острото състояние /в момента кашлим, но все още не е бронхит, а задна хрема/ или тази предразположеност?

Естествено се предписва по моментната Картина, в случая по картината на Острото състояние.

Да, и посочената връзка се има предвид и вашето е типичен случай на Ятрогенно потискане, в конкретния случай с АБ.

# 427
  • Пловдив
Дариййй,наистина очаквах повече мами да споделят,но... Thinking

И наистина за това,че всички(или повечето) хом.практикуват различно,а не по учебник-ние питаме,лутаме се и накрая като намерим някой,който за момента ни удовлетворява...си траем....Че не се знае следващия какъв ще е.

# 428
Александър, благодаря за отговора! А има ли класически хомеопати в Русе?

# 429
  • София - Варна - Бургас
Дариййй,наистина очаквах повече мами да споделят,но... Thinking

И наистина за това,че всички(или повечето) хом.практикуват различно,а не по учебник-ние питаме,лутаме се и накрая като намерим някой,който за момента ни удовлетворява...си траем....Че не се знае следващия какъв ще е.

Не отивайте и в другата крайност - насаждане на фобии от това, че има нюанси в работата на различните хомеопати.

# 430
Нещо важно за хората в конституция на Нитрикум ацидум. Независимо какви хом лекарства приемат, трябва много да се внимава при тях, защото доказват лекарствата много лесно, ако потенцията е по-висока за тях. В смисъл изключително чувствителни са към несъобразени потенции.

# 431
Препоръчайте ми хомеопатична паста за зъби?
Мисля, че в аптеката днес ми пробутаха паста за зъби "Хималая" (индийска) за хомеопатична.
А тя просто май е билкова.
В съдържанието й пише, че има ментол - предполагам, че не става  newsm78

# 432
  • София - Варна - Бургас
Александър, благодаря за отговора! А има ли класически хомеопати в Русе?

Не,  поне аз не знам да има.

# 433
  • И аз не знам къде...
Аея , аз използвам детските на Чико! Тези които са от 6 месеца. Скъпички са, но нямат ментол. Има една на Билка хомеопатична, но нещо не ми харесва!

# 434
  • София - Варна - Бургас
Нещо важно за хората в конституция на Нитрикум ацидум. Независимо какви хом лекарства приемат, трябва много да се внимава при тях, защото доказват лекарствата много лесно, ако потенцията е по-висока за тях. В смисъл изключително чувствителни са към несъобразени потенции.

Мече, тази информация е мн. ценна.  Peace

И аз ще споделя, много да се внимава с Lachesis и другите хо л-ва от змийски отрови! Да се започва внимателно от ниски потенции 12С, 15С защото лесно се доказват!

Общи условия

Активация на акаунт