Истанбул 6

• 99 898
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Привет, момичета!

След няколко дни отивам сама в града-мечта Истанбул. Безкрайно се вълнувам.
Там трябва да се придвижвам с такси до азиатската част. Търся си такси, които да не са измамници / бандити. Малко ме е страх. Намерих ето тези: semtour.com
Знаете ли как да ги проверя? Все пак ще съм сама жена в този град море. Друг път не съм ходила...

# 316
  • България, София
Дано ползвалите такси в Истанбул ти дадат съвет. Аз съм ползвала само обществен транспорт и изобщо не съм имала проблеми. Много подробно е описано в темата с какъв транспорт до къде можеш да стигнеш и от къде да хванеш превозното средство. В интерес на истината не бях сама, и двата пъти бяхме с мъжа ми, но ми се струва по - безопасно да се пътува с обществен транспорт. Все пак не искам да те плаша. Моя близка по Велик ден беше в Истанбул сама, с децата си, пътувала е основно с таксита и не е имала проблеми, но не знам коя фирма е ползвала.

Успех и безоблачно изкарване в този вълшебен и магнетичен град  Simple Smile

# 317
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Малко са ползвалите такси, дано някой се появи да ти каже  Peace

# 318
  • Казанлък of all places
Абе аз съм ползвала, но чак фирма не мога да препоръчам. Пък и азиатската страна ми е толкова мъглява,че хептен не смея да се обадя. ВИнаги съм викала чрез рецепционистите в хотелите, освен веднъж, когато го наех до Ая София до Таксим и даже се пазарих...та по този маршрут знам кое как е. Ама иначе....

# 319
Тръгвам си от работа, и почти се връщам да ви споделя тая снимка:

Юскюдар

То било много хубаво там  Flutter

# 320
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Hug Heart Eyes Heart EyesЕхоо!Завърнах се и аз. Тръгнах в четвъртък сутринта с лек дъждец, в Истанбул през цялото време дъжд, вСофия вчера като тръгвах слънце,до вечерта във Варна -порой ,студ и код жълто. Заради дъжда и вятъра, и не само, но това е отделна тема не посетихме някои обекти. Но и причината е малко в мен ,че съм наивна и добра и се доверявам на хората- преди да тръгнем говорим едно ,а като пристигнем става друго. Накратко- Молът е моя живот- верую на някои от групата. Затова в събота ги оставих сами да се оправят и си тръгнах по моите си места.Жалко че изтървах Саадберк мюзеси, но Саръйер ме очарова дори и дъждовен, снимах къщите правих клипчета, имам и снимки от Истиклял,макър и мокър и ветровит пак имаше доста хора. Нямам стока купена без пазарлък,  Mr. Green Laughing, заради маратона Авразия на 16 октомври,неделя ,разместили програмата на футболното първенство и Бешикташ бяха домакини в събота вечерта, но загубиха,но се запознах  с техни фенове,разменихме мейли и приказвахме близо половин час за футбол. За гостоприемството и културата на нашите съседи няма какво да споменавам, аз бях без Истанбулкарт, в номер 25Е на отиване една любезна дама ми даде картата си ,аз и дадох 2 лири,на връщане пък , едно момче от една пекарна за хляб и сладкиши ме заведе до спирката ХаджиЙомер Мейданъ лично и ми носи торбите даже! bowuu като се качих пак една жена, даже тръгна да ми връща 25 куруша като и дадох 2-те лири и минах картата и през ел -устройството. Любезни, културни,усмихнати- абе нямам думии!

За Караджъто ще пиша отделно и снимките по-късно, извинявайте ама след този снощен дъжд ,дето ме посрещна малко съм изстинала.

Благодаря на всички ,които правят тази тема и помагат с коментари и съвети! Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes
Приятен следобед на всички, сега през прозореца виждам ,че вятъра във Варна намаля малко! Praynig Hug Hug Hug Heart Eyes

# 321
Oхо, Редеми аз съм забравила кога щеше да ходиш ти, жалко че си хванала лошо време. Ама все пак отиде до Саръйер, а? Що така изтърва музея, не работеше ли? Покажи някои снимки от Саръйер, хем в дъжд не сме го виждали, но не е много познат в темата, ще е интересно. Изобщо покажи снимки.

# 322
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Heart EyesПине-изтървах музея заради една...няма да казвам нищо че много лоши думи трябва да напиша,ама трябваше да стоим 40 минути в Мангото бее,туй по-важно от музеите #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfire Ще има снимки ,но през седмицата. И клипче направих за съфорумките от Ашкъмемнуту и Яланджъбахар. Какво се е получило не знам,ама много се вълнувах,че съм пред къщата,че я виждам на живо,  абе Саръйер много ми хареса, даже и дъждовен.  Всладкарничката посочена в справочника на Софт прес ядох прословутото Тавук гююсу- десерт направен от гърдичките на гълъб.

# 323
Ето, нито сладкарничката знам, нито този специалитет съм яла, ама това е положението. Иначе и аз много си го харесах Саръйер, чудна атмосфера има. И пътя до там е дълъг, но пък красив. Като слагаш снимки и тука да дадеш клипчето. Филмите не ги зная, но къщите и аз ги харесвам.

То пък Манго има и в България, само във Варна са два магазина поне  Thinking

# 324
Ама в ТР Манго има и мъжката колекция. В БГ не се предлага  Mr. Green

# 325
Добре си си дошла пак при нас , Редеми  Hug Hug Hug Hug Hug

Чакам с нетърпение  и разказа и снимките  Hug

# 326
  • Varna
Аз, Пине, кЪт ви пеех  за Съръйейр навремето, колко е красив, виЙ не ми верУвахте Wink

# 327
АЗ ти вярвам  Heart Eyes

# 328
  • София
Здравейте, момичета:) Имам още едно питане. Прочетох, че българската църква е в ремонт от 20.09, като ще се работи основно отвън.Знаете ли какво е положението и дали има смисъл да се ходи до нея?
Църквата е в ремонт,не може да се влезе дори и в двора, пълен е със строителни материали.Разходка до там, само ако искаш да я видиш отвън,но то няма голяма разлика дали си в двора или покрай оградата,вижда се всичко отвън.Аз се зачудих защо не е включена в програмата на екскурзиите, а съм пропуснала някъде информацията, че започва ремонта.

# 329
Делте как да не съм ти вярвала?!  Simple Smile  Ама пешачката ми е далече от Варна до Саръйер, макар че е по- близо от Таксим, а?  Laughing  Само за Садберк Ханъм не ми се вярваше, че ще ми хареса, но направо се размазах!  Crazy Исках да открадна нещо или много неща  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт