Истанбул 6

• 99 818
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • Varna
Ноември месец ползвах Истанбулкарт и за феритата Wink А Май месец като бях за предпоследно в Истанбул, купувах жетони за фериботите, защото нямаше автомати за Истанбулкарт.  И е на сметка и е много удобно!

# 571
Момичета кокичета,
по рано писах, че ни предстои да ходим до Истанбул и незнам как да се придвижим най-бързо от хотела до квартал окмейдани. Хотела ни се намира до Капалъ чарши адреса е баязит нещо си, близо било до университета лалели. Чудех се дали са удобни метробусите?!! Нали не става задръстване в тяхната лента,тъй като си е само за тях?!! Че то с метро до едно място и после с тях  newsm78

# 572
Здравейте,

да Ви попитам за хотел в Истанбул...дружката, с която ще ходя, получила оферта от AirMalta за хотел Barin, който се намира в Лалели.
Според Вас, ок ли е местоположението за забележителности и шопинг и на спокойно/неопасно място ли се намира?

Благодаря предварително,

# 573
  • Казанлък of all places
Поглеждайки на картата, хотелът се намира съвсем близо до булеварда и е срещу Сюлеймание Джами. За шопинг е добре районът, туристически е, лесно се стига до Султанахмет , ако и цената е добра - действайте. Simple Smile

# 574
Поглеждайки на картата, хотелът се намира съвсем близо до булеварда и е срещу Сюлеймание Джами. За шопинг е добре районът, туристически е, лесно се стига до Султанахмет , ако и цената е добра - действайте. Simple Smile

Благодаря за отговора Ви!   bouquet

На дружката в Малта са и казали цена за нея - полет + 7 нощувки  - за 315 евро, а за мен само за 7 нощувки (моя милост с автобус от София май ще пътува) - 160 евро, и това за последната седмица на февруари.

Поздрави,

# 575
Момичета никой ли не е пътувал с метробус в Истанбул !?  Rolling Eyes
Все още съм в чуденка дали са много по бавни автобусите, поради задръствания.

# 576
  • Казанлък of all places
Aз лично не се сещам метробус да минава от там, където ви е хотела, но по принцип е наистина бърз транспорт.
Аз съм пътувала от Таксим до Бизкент , супер удобно и много бързо беше!

# 577
Благодаря ти ангелина  Simple Smile
Понеже ще ходим другата седмица в натоварено туристическо време и затова толкова се притеснявам как ще е е с транспорта!!
Весели празници   bouquet

# 578
Честита Коледа, момичета  Hug!
Аз също съм от тези, които ще изкарат Новогодишните празници в Истанбул и това ще бъде първото ми по-сериозно пътуване до там. Като начало сме с организирана група - с Караджъ турс, но от това, което прочетох дотук, съм много впечатлена и надявам се отново да се върна там, защото това което ще видим за 4 дни.... просто е отчайващо малко за да се запознаем с града и неговата истинска атмосфера. С някои сигурно ще се засечем там, но нали не се знаем:)))

И понеже съм заклета пушачка, а от фирмата казаха, че на повечето места не се пуши, искам да попитам. В новогодишната нощ ще сме в Гар вариете, как е там с пушенето? И как е в малките кафенета в града?
Чета началото на тази тема и се чудя за многото зачулени жени, които сте срещали... В началото писах, че това е първото ми по-сериозно пътуване до там, защото имах и друго през 1992 г. То бе по-скоро шопинг туризъм, но останах удивена от малкото жени със забрадки и толкова много млади момичета сами с приятелките си и с европейски дрехи по сладкарниците.
За пореден път прередактирам поста си. То няма лошо всеки да си ходи както иска облечен, но ми напрви впечатление разликата за 20 г.

Последна редакция: нд, 25 дек 2011, 23:23 от vessit

# 579
  • Казанлък of all places
На различни места ще видиш различни неща. Ако се делнеш в някой от религиозните квартали, всички ще те гледат лошо, защото не се покрита. По Таксим ,Бейоглу е по-скоро изключение да видиш  покрита жена, не е толкова масово, колто на историчсдкия полуостров например; на Азиатския бряг  също работата не е много "покрита". На мен ще ми е любопитно , че това тримесечие май няма да ходя до Истанбул, а аз лично съм стресната от скоростта с, която покритите жени се увеличават.
По отношение на пушенето - готви се да пушиш по улиците. И на открито. Законът забранява пушене на закрито. Това е положението, Минке. Simple Smile Успяха да ги изкарат и турците пред кафенетата.Simple Smile

Честита Коледа на всички!

П.с. Не редактирай. Въпросът е политически. Ще ми е интересен твоя паралел с 1992. И не се настройвай все едно отиваш в Иран, всякакви облекла ще видиш!

# 580
Мисля, че облеклото не се пресича с поведението - момичетата пак са по сами или на тумби с приятелки, само забрадки си имат. Както и с гаджета се натискат по пейките, топят си краката в Босфора (не зимата Simple Smile ) и се хилят, но със забрадка.

# 581
  • Варна и...духом на Босфора
 Nature Snowman Nature Snowman Close-mas: Close-mas: santa2 santa2 Честито Рождество Христово на всички `Истанбулки`,и на всички които пишат в темата!!

Много здраве ,късмет ,любов и топлина за вас и семействата ви, и прекрасни дни през 2012 във нашия магичен и незабравим Истанбул!

Весит, в Саръйер не видях ни една покрита жена. А в Бебек,Арнавуткьой,пък, така модерно бях облечени млади,пък и по-възрастни жени. В кафе Неро на центъра на Бебек път сякаш попаднах в  Рим или в Париж да ви кажа,всички посетители бяха торкова различни от муцуните в Лялелито.
Затава е права Пинето Hug  като казва,че някои си остават само с Капалъто и Лалели. Веси,желая ви незабравима Новогодишна нощ,и времето ще е с вас,абе страхотен купон ви желая,то няма как и да е друго като си в Истанбул!  Hug Hug

# 582
 Здравейте, истанбулки!
 Днес, ласт минит, решихме да прекараме Нова година в Истанбул със семейството ми. Сами,без тур. агенция. Пътуваме с кола, резервираме апартамент предварително, обикаляме из града 3 дни. Моят град е близо до Истанбул, около 300 км, за 4 часа максимум сме там.Та молбата ми е да ме насочите къде е подходящо да наема апартамент. Имам следните възможности-Султанахмед, Таксим и Бейолу, азиатска част близо до брега. Къде е подходящо и за вечерни разходки? Много сте писали, трудно ще изчета всичко. В Истанбул съм била преди мноооого години, за малко, и сега ще ми е почти като ново.
 Не смятаме да правим предварителна резервация за ресторант. На място ще решим дали ще сме на улиците сред тълпата или ще намерим някое ресторантче. По този параграф също моля за съвети. Четох в темата,че някой е празнувал така.
  Много благодаря предварително.

Последна редакция: вт, 27 дек 2011, 01:02 от Anna bel

# 583
  • Казанлък of all places
Бих обобщила с оглед на това , какво искате да си изберете : Таксим/Бейолу - в центъра на живота сте. Всичко ви е близо - места за хапване, Истиклял, магазини, Маслак/Левент  са сравнитлено лесно достижими, Долмабахче, Египетския пазар, кейовете за фериботите до Азия -; нощния живот Е нощен , има кръчми, които са отворени почти денонощно; има лесна комуникация с останалите части на града. Единствения минус , за който се сещам - липса на гледка или наличие на такава, която ще ви смазва с физическото присъствие на града. Азиатската част , близо до водата за мен олицетворява само плюсове- аз бих зарязала колата и бих джиткала с градския транспорт три дни - ферибота до европейската част, от там насетен - каквото ти душа сака. Много места за хапване, леко по-ниски цени, по-мейнстрийм градски пейзаж, няма почти никакви исторически обекти ( сещам се само за най-старата джамия на Истанбул , Женската джамия и музея на куклите). Колкото повече го мисля, толкова пвоече ми харесва.Simple Smile Султанахмет- на центъра в средата на туристопотока буквално.Цени с тенденция към надуване, чок калабалък, исторически обекти на глава от населението колкото се сетиш, на една ръка разстояние, логистика на ниво . И при трита случая разсъждавам като човек, който си е паркирал колата и е на собствен ход от там насетне. Вечерни разходки - Ортакьой, Флоря, Саръйер, Истиклял  Heart Eyes,кварталът, в който е Св. Ствфан ( Газиосманпаша ли беше? ) ,  покрай морето има страшно удобни але , осветени и приятно поръсени с местно население и туристи. Wink
На първо четене това мисля, ако не стига- питай!  Hug

Видях,че си редактирала с въпрос за рестопрант. Аз бих препоръчала този -viravirarestaurant.com. Намира с в Арнавуткьой, на брега, след първия мост, отсреща е осветената вечер сграда на Военното училище. Ресторантът е проверен, морска храна, всичко е прясно и изключително вкусно! (Все пак помислете за резервация...)Ще си погледан и другите визитки на ресторанти, в Бейоглу имаше едно много приятно място, само дето не се пушеше в него.Simple Smile

# 584

angelina.bgk, много благодаря за светкавичния отговор! Страхотна си! Утре като се прибера( на работа съм сега) ще разисквам с домочадието твоя пост!

Общи условия

Активация на акаунт