Истанбул 6

• 99 816
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Не ни хареса, че ни дърпаха от всички заведения да им станем клиенти. Това ставаше постоянно. В азиатската част никой не ни закача.
На мен не ми беше приятно постоянно да ме зяпат мъжете. Много гледат, настойчиво, оглеждат те най-нагло, а беше много студено и аз бях с панталон, яке до коленете, шапка, нищо заради което да зяпат.
Не ни хареса архитектурата. Надявах се да ми харесат поне дворците, уви...
Мен лично ме дразнеха  масово забрадените жени, не знам защо...
Турците имат една специфична миризма, не я харесвам...
Имахме лош късмет с четиризвездния хотел,с висок рейтинг в booking.com. Първите две нощи спах с вълнения си пуловер !
Изръсиха ни здраво за един тел.разговор от хотела до домашен телефон в Истанбул, не по-дълъг от 6-7мин. Ако някой се интересува ще напиша хотела и в коя стая в никакъв случай да не отсядат.
Като отидохме в азиатската част вече ми хареса! Съвсем различно! Паркове, фитнес уреди по крайбрежието, хора, които си разхождат дом.любимци, други тичащи за здраве, съвсем различни кафета, по-малко забрадени жени.
Това са нашите впечатления.

# 676
  • Казанлък of all places
Добре е да напишеш името на хотела наистина.
За останалото те разбирам. И си права,че някак си на азиатския бряг няма толкова покрити жени.

# 677
И аз не харесвам последните години т.нар. исторически полуостров - много е скъпо и туристическо, за забрадките не ща да почвам. Ама и във Виена има такива райони (твърде туристически), само че не мирише на турци, а на конска пикня.

Това с дърпането по заведенията си е култура, аз хич не им се връзвам, като почнат да прекаляват, им се тросвам лекичко и ме оставят на мира. Само усещам една лека жал към клетия ми мъж, ама не ми пука. Ама те и тук дърпат - Несебър, Созопол, ужас!

# 678
  • София
Norka76, явно сте били или само жени, или мъжът ти не гледа достатъчно страшно  hahaha. Моят мъж ги смразява с поглед и не смеят да зяпат  Mr. Green. Ама той има тренинг още от Египет  hahaha. И с досадните канещи се действа строго и спират да досаждат.

В интерес на истината и моите дъщери не искат да ходят повече в Истанбул/Турция. Не им харесаха тълпите, забрадките, мизерията на много от местата. А мен все на югоизток ме влече... Има и нещо друго - когато човек знае къде отива (имам предвид точно тълпите, забрадките и т.н.) някак спира да им обръща внимание и вижда това, което наистина го впечатлява. Мога с часове да стоя в някоя джамия или да се разхождам край Босфора ....

И като стана дума за Босфора и гледки, от скоро има нов сериал по БТВ "До последен дъх"(сериалът не става, поне за мен). В началото на надписите има две огромни дървета, при които се намира героинята и невероятна гледка. Някой да има представа къде може да е това място? Успях да намеря клип от филма. Още в първите няколко минути се вижда добре.

# 679
Ето какви типажи можете да срещнете в различните квартали на Истанбул  Simple Smile

Тaня67, това може да е..., примерно, Бейкоз  Thinking  или поне още 10 подобни места  Simple Smile

# 680
  • България, София
Интересно е да се чува и друго мнение, освен хвалби за Истанбул. Мнението за хотелите е особенно ценно.
По отношение на зяпането - аз не съм усетила натрапчиво вторачване в мен и нагло оглеждане, когато сме ходили. Може би защото винаги бях с мъжа ми и вероятно това ги респектира. А може би не съм много по техния вкус  Laughing
Тъй като в азиатската част не сме били на разходка, за мен беше интересна информацията, че там има по - малко забрадени жени от централната европейска част. Аз по - скоро си мислех обратното. Надявам се при следващо ходене да се убедя лично Simple Smile
А по повод забраждането, някъде в началото на темата angelina.bgk щеше да обяснява за механизма на забраждането, но след това се поотплеснахме в други разкази. Та аз все още чакам с любопитство  Simple Smile

# 681
  • Единбург
Здравейте  на всички  и аз имам една питанка.По-горе една девойка бе питала за бутик травел ще се повторя сигурно, но за 1-ви път си договарям екскурзия така по телефона.При мен нещата станаха така- пратих запитване за ескурзиите, които имат от Варна за 110 лв. и те ми се обадиха за потвърждение.По мейла ми пратиха формуляр подобен на договор, но на него пише потвърждение.Направих запитване до  агенцията дали да го попълвам и препращам, но ми отговориха, че не е необходимо.Днес мисля да преведа парите, но ми е малко притеснено та питанката ми е дали и на други от вас  им е пращано такова потвърждение вместо  договор.
Ако всичко е наред  на 26.04 пътуваме.

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 13:49 от irdbg

# 682
  • Варна
Хотелът е този Hotel Prince
http://www.booking.com/hotel/tr/business-prince-istanbul.bg.html … 53ae2317a9;dcid=1

Някой по напред в темата го беше похвалил, явно не са имали нашия лош късмет.
Хотелът не е лош, с много добра локация, доколкото успях да видя другите стаи, докато ги чистеха и стаите са хубави, просто нас ни настаниха в стая 1103, на която прозореца гледаше в една стена, на една ръка разстояние. Нито може да се проветри, нито имаш представа навън ден ли, е нощ ли е.
Климатикът не работеше - само бръмчи, без да топли. Оплакахме са на мениджъра, погледна го и каза, че нищо му няма, да го оставим да работи и докато ни няма. Ние бяхме за 5 нощувки там, е чак на четвъртата се поочупи малко. Съжаляваме, че не поискахме да ни преместят, все пак бяхме с дете на 3г или май трябваше да си вземем духалката с нас от БГ Grinning
Скъп хотел, детето не беше настанено безплатно, а е студено. Нашата позната ни каза, че турците обичат да им е топло зимата и наистина там в домовете им е горещо за нашите представи,а какво остава за хотел - там трябва да е много, много топло.
Ако някой ще отсяда там, да иска стая с изглед към улицата и да не е на 1-вия и 2-рия етаж.
Закуската на мен ми се стори много хубава и богата. Но мъжът ми, който е отсядал в доста хотели по света, каза, че това е съвсем нормална закуска за хотел, нищо особено Laughing
Не съжеляваме, че отидохме, но не искаме да повтаряме или може би аз искам да отида пак,но само в азиатската част, ако мога направо да кацна там и да не виждам европейската,защото ми разваля впечатлението от Истанбул. Там имало страхотни паркове, ние видяхме само един. Кварталите са предимно богаташки. Квартал Мода бил много хубав,с много театри, с много кина. Дюнерите там са много по-хубави от тези на Таксим.

# 683
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Не ми се ще да влизам в спор, и мисля да не го правя. Няма място, която да е идеално. Има си и хубавото и лошото. Щом ти харесва само азиатската част - организирай следващия път посещение само на тази част и ще имате приятни спомени после. На мен Азия също много ми харесва, но не я намирам чак за друг свят от двете европейски. Всяка си има очарованието, поне за мен. Да, азиатската е по-модерна, по-спокойна от туристи и съответно по светска.

Иначе, Мода, Буюкада  Flutter и Истиклял са им любимите места в Истанбул, поне за сега.  Peace  И само заради тях ще се връщам много пъти там!

Иначе много кофти за хотела и наистина е трябвало да искате да ви преместят.  Crossing Arms

# 684
Европейската част на Истанбул не е само Лалели и Султанахмед. Нишанташъ също е в европейската част, а там, бога ми, ако има забрадена, тя най-вероятно ще носи Прада  Mr. Green

# 685
  • Пловдив
Някой може ли да ме упъти (ако е коментирано) за видовете транспорт, билети, карти и т.н.- но на български език ?

# 686
И аз не харесвам последните години т.нар. исторически полуостров - много е скъпо и туристическо, за забрадките не ща да почвам.
Е то историческият полуостров е все едно си около Женския пазар в София  Simple Smile
Аз обаче намирам някакъв чар в тоя тип цигания, а и е благодатна за снимане. В Истанбул не търся баш европейската атмосфера, ако исках такава, щях да ходя във Виена  Simple Smile
Иначе за "туристическостта" си е така, еднакво неприятна ми е навсякъде, затова предпочитаме да се врем по сокаците.

# 687
Доне, стъпваш накриво с тия думи. Совите не са това, което бяха  Laughing
Това лято бях придружител на сина ми, докато караше езиков курс в ни-то във Виена. Апартаментът ни беше в 20 район. Е, толкова забрадки и в Истанбул няма! Навсякъде се говореше само на турски, по стените - афиши на Мурат Боз, както и шарени плакати за Рамазана. За Европа и дума не можеше да става. Ако не знаех, че съм във Виена, щях да се закълна, че съм някъде край Капалъ-то.

# 688
  • София
... Е, толкова забрадки и в Истанбул няма! Навсякъде се говореше само на турски, по стените - афиши на Мурат Боз, както и шарени плакати за Рамазана. За Европа и дума не можеше да става. Ако не знаех, че съм във Виена, щях да се закълна, че съм някъде край Капалъ-то.

hahaha  При поредната несполучлива покупка на дюнер в Турция, дъщеря ми (студентка в Кьолн) изтърси: "И какъв е този дюнер? Няма нищо в него! Тези явно не знаят, че идвам от родината на дюнерите и знам какъв трябва да бъде ..."  Joy Joy Joy 

# 689
Е ся кво, ще ме карате да ходя във Виена ли  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт