Истанбул 6

• 99 809
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Може  Laughing, ама да знаеш, че дюнерите в Кьолн са по-хубави  Mr. Green

# 691
Мани ги дюнерите, кажи къде в Европа е най-хубав балък-екмека  Laughing

# 692
Toва е въпрос, достоен за отделна тема. Но аз съм яла балък екмек само в Анадолу Каваъ, това е там, дето Босфора стига до Черно море. Много хубав беше, особено като се има предвид, че и бира пих с него  Laughing Та мисълта ми е, че нямам база за сравнение. Може би Пина ще се изкаже по-компетентно.

# 693
Здравейте, момичета Hug
досега четох изчерпателните  ви мнения за Истанбул. Ние с моито мъж сме решили да си направим една 3 дневна ескурзийка до там. Запазила съм един хотел около Таксим, решила съм да посетим Топкапъто, Св. София, Долмбахчето/ дано правилно да съм го написала / , Египетския пазар и водохранилището. Надявам се да успеем за малкото време newsm78.  Отиваме за 2-ри път, мога да пиша отзиви после, въпреки че тогава посетихме Топкапъ, но част от него беше в ремонт.  Поздрави и мнооого благодаря за цялата инфо, което сте събрали тук  Hug

# 694
  • Варна
Някой може ли да ме упъти (ако е коментирано) за видовете транспорт, билети, карти и т.н.- но на български език ?

Търсиш пътеводител или карти на транспорта, но на български, така ли?
Ние като организирахме пътуването си, не сме попадали на такива на български език.

# 695
  • София
Toва е въпрос, достоен за отделна тема. Но аз съм яла балък екмек само в Анадолу Каваъ, това е там, дето Босфора стига до Черно море. Много хубав беше, особено като се има предвид, че и бира пих с него  Laughing Та мисълта ми е, че нямам база за сравнение. Може би Пина ще се изкаже по-компетентно.

Сега много моля да ми кажете какво е това балък-екмек и какво се прави с него  Wink

# 696
# 697
  • София
.... балък-екмек и какво се прави с него  Wink

Ами .... унищожава се  hahaha.

Сандвич с прясно изпечена риба и салата  Wink. Балък е риба, а екмек - хляб.

# 698
  • София
Аааааааааа, мерси значи.
Имах подозрения, като споменахте, че се консумира с бира и то заради това се заинтригувах де  hahaha
Ама тая риба не ми е на сърце нещо. Ама може и да се прежаля де.

# 699
По повод впечатленията на norka76 ще се самоцитирам от преди 5 страници. Много е кратко и казва много вярно, обърнете му внимание. Вероятно трябва да се взема предвид, ако човек посещава за първи път града

цитат на Едмондо де Амичис:

„...някакъв Вавилон, цял един свят, невероятен хаос.
Красив ли е? Божествен. Грозен ли е? Ужасен. Харесва ли
ти? Опиянява. Можеш ли да живееш там? Кой знае! Кой
може да каже дали би живял на друга планета?”

При пътуванията си в чужбина никога не ми е идвало да давам оценки за хубаво и лошо на видяното. Искам да видя всичко по света и не искам да го виждам такова, че да ми хареса, а такова, каквото си е. В най- голям възторг съм изпадала от различните неща. По- скучно е, когато прилича на ежедневието ми и колко по- интересна ми е далечната, непозната действителност. Затова и намирам огромна разлика между почивка и екскурзия, а забелязвам, че хората често ги бъркат. Аз на почивки не ходя, ходя само на екскурзии, пътешествия, приключения  Simple Smile  Не ми е нужно да се чувствам като у дома си, дори не е желателно. Разбира се не отнемам правото на лично светоусещане, само искам да напомня, човек добре да си преценява за къде е тръгнал, какво го очаква там и да няма разочарования. И още веднъж да се прочете цитата!  Simple Smile

# 700
  • Казанлък of all places
Pin, никой цитат не те подготвя за Истанбул. Съгласи се.

Аз друго исках да покажа, изключително изгодна оферта на Търкиш еърлайнс :
От София до Истанбул за 99 евро (или от Букурещ, специално за русенци). Simple Smile

# 701
Сигурно е така. За мен не беше никакъв шок. За първи път го видях 3 месеца след Кайро и 11 часа след Банкок. Стори ми се едно спокойно, чисто и приветливо място  Laughing

# 702
  • Троян
Здравейте,искам да ви попитам за някой приличен хостел в Лалели?Някоя от съфорумките беше си организирала сама пътуването до Истанбул и бяха отседнали в хостел,беше доволна,но не си спомням коя беше.Сега се ровя из темите ,но не намирам поста и!Ако може да ми помогне някой благодаря предварително!

# 703
Здравейте отново!

Въпрос за резервация при Турски авиолинии:

При плащане при тях само кредитна карта ли може да се използва или и дебитна  (в евро, виза електрон например), има ли и други начини?

Ако въпросът ми не е за тази тема, просто го игнорирайте.

Поздрави,

# 704
  • Казанлък of all places
И с двата вида карти съм плащала, не ми е отказвал сайта.

Общи условия

Активация на акаунт